Reklama

Reklama

Sám doma

  • USA Home Alone (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když McCallisterovi odjíždějí na dovolenou, nechají doma jen jedinou věc - a to je Kevin, jejich osmiletý syn. A když se dva nešikovní lupiči pokouší dostat do domu, Kevin musí úplně sám bránit svůj domov a přelstít lupiče ve válce, kterou vede jediným způsobem, který zná... (Bonton Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 228)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

klasika. Skvely humor ala nevahej a toc.. pod taktovkou tehdy jeste normalne vypadajiciho a chovajiciho se Culkina.. Skoda, ze se nakonec vyvinul v takoveho nepodareneho jedince. Ale aspon, ze nam zanechal tuhle vanocni rachandu a par dalsich (i kdyz mene dobrych) filmů. Columbus jeste dokazal natocit film i tak, aby bavil dospeleho, zel tahle schopnost se u neho postupem casu nejak vytratila. Mam takovy pocit, ze az na samotny film (a scenar/pribeh samozrejme) nam vse ostatni z tohoto filmu zestarlo, dale se nerozvijelo ci uplne zapadlo. Nebo ne to, ale ti.. :-)) Obcas se stane i takova vec, a nejde proti tomu nikterak bojovat. Ale nevadi, proste Sam doma zustane zapsan jako zabava pro celou rodinu s inteligentne zahranymi rolemi, ocitajicimi se v castokrat mimo logiku nachazejicich se situacich.. nenarocnost forever ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Člověku po letech ani nepřijde, že proslulá pasáž s domem plným pastí trvá slabou čtvrthodinku. A že si z dětství pamatujem zejména ty pastičky! Za hezký vzpomínky dík, každopádně dnes to mam přesně naopak - nesmrtelnou zábavu tu obstarávaj herci a jejich mikroepizodky, jelikož skvěle obsazený i zahraný jsou snad všechny role, včetně těch nejmenších vedlejších. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Dětinské to možná je, ale k popukání!!! :) (ze Sám doma 2). Ta nostalgie, ta atmosféra, ty vtipy, to je to, co mě každý rok před vánoci donutí, abych si tento skvělý kousek zopakoval. Filmový nedostatek: Když rodiče přiletí a máma volá domů říká, že jim nefunguje telefon, ale po dni nákupů mu rozvažeč přiveze pizzu. To si ji stihl obednat při honičce ve městě, nebo že by zavolal, ale jak když nefungoval telefon. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Viděno poprvé ve třinácti letech a tehdy jsem byla samozřejmě nadšená. Jeden chytrý spratek, dvojice zábavných padouchů a spousta vtipných situací. V dnešní době bych tuhle komedii označila za snesitelnou, akorát bych Macaulaye měla chuť zlískat a urputně bych držela palce zločincům... Holt už nejsem cílová skupina:-). Přesto zůstanu u vysokého hodnocení - napoprvé jsem se u toho nasmála, napodruhé to ještě nenudilo a nikdo mě nenutí dívat se na to potřetí. 75% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Výborná vianočná rodinná komédia, na ktorú sa dá pozerať nie len na Vianoce. Macaulay Culkin vo svojich desiatich rokoch zvládol úlohu malého Kevina McCallistera dokonale. Je to prototyp mladého sympatického amerického rošťáka, ktorý si vie so všetkým poradiť. A keď sa postaví proti dvom prihlúplym zlodejom, tak im pripraví nejedno nepríjemné prekvapenie. Postavu jedného z dvojice nešikovných lupičov skvele stvárnil filmový "mafián" Joe Pesci, výborne mu pri tom sekundoval Daniel Stern. ***** ()

Galerie (124)

Zajímavosti (112)

  • Ikonická scénka, pri ktorej si Kevin (Macaulay Culkin) nanesie na tvar pálivu vodu po oholení a domom sa ozve výkrik, bola improvizácia herca. Pôvodne sa plánovalo, že ruky od tváre ihneď odtrhne. (argus123)
  • Daniel Stern (Marv) mal pri scénach s bosými nohami v skutočnosti na sebe gumené ponožky telovej farby. (Karush)
  • Youtubový kanál Screen Junkies požádal lékaře o analýzu jednotlivých zranění Mokrých banditů, které si odnesli z nastražených pastí. Verdikt lékaře byl následující: oba bandité by zemřeli 2x. První smrt by si Harry (Joe Pesci) vysloužil už na namrzlých schodech před domem. Marv (Daniel Stern) by se sice dostal do baráku, ale stopku by mu vystavila padající žehlička. Další smrtelnou tečkou by pro oba po prodělaných zraněních byla rána lopatou na sníh od souseda Marleyho. (Foxhound#1)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Reboot Sám doma našel obsazení

Reboot Sám doma našel obsazení

11.12.2019

Nová verze populární vánoční komedie Sám doma se pomalu ale jistě blíží začátku produkce, snímek chystaný pro streamovací službu Disney+ tak nyní oznamuje obsazení. V hlavní roli dětské postavy se… (více)

Fincher, Netflix a prequel Čínské čtvrti

Fincher, Netflix a prequel Čínské čtvrti

19.11.2019

Kdybyste to ještě náhodou nevěděli, Hollywoodu už dávno není nic svaté. Pokračování Jumanji? Jasně. Reboot Sám doma? Proč ne! Nejnovější oznámení tak vlastně nemá koho překvapit. David Fincher a… (více)

Sám doma, ale jinak?

Sám doma, ale jinak?

03.10.2019

Server Collider čerstvě vydal pár nových informací o nadcházejícím remaku kultovní vánoční komedie Sám doma, který dorazí na streamovací službu Disney+ nejspíš příští Vánoce. Nový snímek bude podle… (více)

Reklama

Reklama