Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pašování drog. Vydírání. Lichva. Vítejte v Hollywoodu! Vymahače dluhů Chiliho Palmera (John Travolta) už jeho kšefty přestávají bavit. A tak když přijíždí do Los Angeles, aby dostal peníze ze zkrachovalého filmaře Harryho Zimma (Gene Hackman), sype ze sebe Chili tak drsné historky, až z toho má Harry filmový svénář. V několika okamžicích se Chili ocitá ve víru Hollywoodu: vede řeči s filmovou hvězdou Martinem Weirem (Danny DeVito), začíná si s kálovnou béčkových filmů Karen Flores (Rene Russo) a večeři v těch nejmódnějších restauracích. Novému úspěšnému producentu by vlastně všechno mělo jít jako po drátkách, kdyby ho konečně nechali na pokoji pašeráci drog a rozzlobení gangsteři! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

farfalla 

všechny recenze uživatele

Kedysi som čítala knihu Elmorea Leonarda, ale bola príliš zamotaná na mladý rozum. Film som si teraz užila viac. Je to taká historka, ako sa podsvetie dostane do Hollywoodu, neúspešní herci začnú produkovať a neúspešní režiséri dostanú šancu režírovať. (Možno vznikne podobný vtipný film o tom, ako sa ruský kapitál dostal do Hollywoodu.) John Travolta ako gangster opäť ukazuje, že v neprehľadnej situácii je chladná hlava najlepší spojenec. Pripomienky dobre známych filmov sú príjemným korením v príbehu. Ako to býva v takýchto kriminálnych komédiach, jazyk postáv je nonšalantný a sarkastický. Príbeh dobre plynie a koniec sa objaví dosť nečakane, ale v správny moment. V roku 2005 Chili Palmer (John Travolta) druhú šancu vo filme ´Be Cool´. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Mafián John Travolta možná válí, ale zbytek téhle černé komedie postrádá tah na bránu i sílu dílčích point. Maká coby výběrčí pro velké šéfy, jenomže miluje film a je rád, že se díky novému kšeftu dostává do Los Angeles. Rozjede se tak řada událostí, ve kterých jde o velké peníze. I o život. Je to košaté, je to ukecané, ale nemá to šťávu. Vím, že literární předloha nebyla žádnou knížečkou o třiceti stranách, ovšem je toho moc a chybí tomu konzistentnější tvar. Neseděla mi atmosféra, nevnímal jsem emoce. Jen se kapánek nudil a nejednou sledoval hodinky. Ještěže látka alespoň přilákala řadu velkých hereckých jmen. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Čierna komédia režiséra Barryho Sonnenfelda. Viac než kriminálnu zápletku autorov filmu zaujíma hryzavo ironický pohľad na americký zábavný priemysel. John Travolta v osemdesiatych rokoch takmer zabudnutý herec, sa vrátil na výslnie slávy rolou mafiánskeho zabijaka Vincenta Vegy z Tarantinovho filmu Pulp Fiction - historky z podsvetia a potom potvrdil svoju hviezdnu pozíciu, ale našiel tiež novú hereckú polohu. Práve tu využil aj vo filme Chyťte ho! Hryzavo ironický humorný pohľad do hollywoodskeho zákulisia je obsiahnutý v samotnej premise príbehu: sebavedomý gangster nachádza ideálnu sebarealizáciu medzi filmovými producentmi a hereckej superstar môže dať odbornú lekciu, ako hrať profesionálneho úžerníka. Sonnenfeld zachoval sarkastický štýl; predmetom ironického zosmiešnenia je tu jednak sám Hollywood, jednak gangsterskí protagonisti, ktorí však majú predobraz v postavách hollywoodskych filmov. John Travolta rozvíjal svoju novo nájdenú image ostrého chlapíka. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že první vystoupení Chilliho Palmera bylo o něco lepší než druhé. Jak to říci, bylo o něco více ostřejší než v Be Cool a Travolta na mě zde působil jako větší sympaťák! Be Cool vlastně nepřineslo nic moc nového jeho charakteru. V tomto snímku to bylo neotřelé a originální. Takže Chyťe ho! si dovoluji tvrdit, že je lepší než Be Cool. Davám mu 3,5* ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Tento film Travoltovi odporúčil samotný Quentin Tarantino so slovami, že nie je dôležitý ten film, ktorým comebackuješ, ale ten ktorý nakrútiš potom. Ide o čudnú čiernu komédiu, ktorá nie je ani tak vtipná ako absurdná. Mieša sa tu tak špecifický humor Barryho Sonnenfelda ako aj autora predlohy Elmorea Leonadra (Tarantinovho obľúbenca). Jedna z mnohých zvláštnych 90s čiernych komédií, zrejme ovplyvnených najmä úspechom Pulp Fiction. Táto patrí medzi tie lepšie ()

Galerie (73)

Zajímavosti (4)

  • Poslední film ve kterém si zahrál Vito Scotti. (Pumiiix)
  • Představitelka Karen Rene Russo je velmi alergická na sezam, což jí nejednou zkomplikovalo i pracovní život. Když se ucházela o roli v tomto filmu, situace se víceméně opakovala, a to v poměrně nevhodnou dobu: "Sešla jsem se s Dannym DeVitem a Barrym Sonnenfeldem. Bylo to v hotelu Peninsula. Objedala jsem si tuňáka a říkám číšníkovi: 'Dohlédněte na to, aby tam nebyl žádný sezam.' Řekla jsem mu to třikrát. Byli jsme právě uprosted povídání, když jsem si všimla, že něco nesedí. Řekla jsem: 'Víte co? Měli bychom si trošku pospíšit..." Ano, potřebovala lékařskou pomoc. "Zašli jsme nahoru do Barryho pokoje. Zatímco jsme čekali na doktora, pocítil hypochondr Barry náhle náhle podivné svědění a Danny DeVito se taky začal ošívat. Doktor, a byl to nejdivnější doktor na světě, mi kladl dotazy jako 'jak jste stará?' Moc se mi do toho nechtělo, koneckonců jsem se právě ucházela opráci, ale musela jsem říct: 'je mi čtyřicet.' Pak se zeptal: 'Kdy jste měla poslední menstruaci?' a 'brala jste někdy drogy?' Danny nakonec řekl: 'Hej, Barry, tohle všechno jsme přece chtěli vědět, ale neodvážili jsme se zeptat.' To byl můj pracovní pohovor." (NIRO)

Reklama

Reklama