Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přece neutekl od pařížských mafiánů, aby se stal terčem pro amazonské zabijáky! Francoisi Perrinovi se vždy podařilo nějakým způsobem své dluhy z karet zaplatit. Život na vysoké noze přece jen něco stojí. Ale tentokrát těch sto tisíc dolarů ne a ne sehnat. Mafiánské dluhy bývají mnohem nebezpečnější než dluhy u banky. První výstraha se ještě přežije, ale druhá… Perrin má starostí až nad hlavu, nebo lépe řečeno o hlavu, a tak, když si ho v noci uprostřed Paříže vybere polonahý Indián jako muže, který má zachránit jeho duši kdesi v Amazonii, je to pro něj jen špatný vtip v nejméně vhodnou dobu. Avšak velmi brzy a rád přijme závazek, který mu pomůže zbavit se mafiánských vymahačů. Čeká ho cesta k brazilským indiánům, kde má, uprostřed deštných pralesů, najít šamanovu duši. V té chvíli ještě tento lehkovážný pohledný muž zdaleka netuší, že při záchraně duše toho druhého je jen krůček k nalezení duše vlastní... Hvězdami filmu režiséra Francise Vebera jsou Jean Reno a herec a zpěvák Patrick Bruel. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (118)

sud 

všechny recenze uživatele

Být Jaguár natočen o nějakých 10 či 15 let dříve, byl by nejspíš ideální hereckou příležitostí pro tandem Richard/Depardieu. Na druhou stranu nemohu v žádném případě pomlouvat herecké výkony standardně skvělého Jeana Rena či Patricka Bruela ve své nejspíš životní roli. Velmi dobrá dobrodružná komedie s nádechem fantasy, kde komediální scény jdou v tradici francouzských komedií a při dobrodružství a akčních scénách teče krev a je po srandě. 85%. P.S.: Jako bonbónek má oblíbená kráska Alexandra Vandernoot. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Chcete-li zažít elegantní jízdu v produktu (kdysi) britské automobilky, mít v lokti ukousnutou ruku americkou kočičkou, či vidět dobrodružství Made in France bez Belmonda - šáhněte po Jaguárovi! Mléko milující zabiják, mladej Mačeta, egyptská královna a kadeřavý zpěvák v nenáročné a přitom vnitřně absolutně čisté komedii z pera Francise Vebera. Jestli někdy potkáte ve výtahu scvrklého šamana, co se na vás bude usmívat jako by vás chtěl právě sbalit, připravte se na veliké dobrodružství. A i kdyby náhodou nepřišlo, co vám brání chytnout někoho za nos..? ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

Jaguár je docela milá dobrodružná komedie, ale řekl bych, že podstatně zábavnější je v první, městské části. Příběh se pak přesune do džungle a tam už to taková legrace není. Francis Veber se ostatně pravidelně osvědčuje v konverzačních, bytových scénách. Odborníkem na džungli je ve francouzské kinematografii Phillipe DeBroca. ()

rozbris 

všechny recenze uživatele

Je pondělí 22.12.2008 a já přicházím z floorbalu, usedám k televizi, kde se koukají moji rodiče, přepínají na ČT1, kde zrovna začíná film Jaguár. Ze začátku jsem se chtěl zvednout a odejít, ale jsem rád, že jsem zůstal:-) Ano je pravda, že než se to rozjede je to docela nuda, ale jakmile se na scéně objeví indián co hledá svou ztracenou duši, měním hodnocení a chci se podívat do konce. Jean Reno odvádí standardní výkon a ničím nepřekvapil, ale Patrick Bruel ten to pojal na 1* a více, jeho šarm, charizma a vtipnost mě dostala....+ když na scénu nastupuje Patricia Velasquezová tak to je jasná třešnička na dortě. Pro ní bych asi taky uvěřil všem těm blábolům a taky bych bojoval proti mafiánským bosům co chcou ukrást půdu indiánům. Rozhodně tento film dokoukejte, protože pak byste mohli litovat:-) Jediné co tomu strhává hvězdičku je prostředí amazonie, které mohlo být více drsnější:-) ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Spoustu lidí si stěžuje, že Jaguár neni moc vtipnej. V porovnání s ostatní Veberovou tvorbou je to možná pravda, ale pořád je snímek vtipnější (minimálně na začátku), než většina komedií posledních let. Příběh jednoduchej, ale zábavnej a konec předvídatelnej, avšak podanej hodně sympatickym způsobem. Herecký obsazení sympatický, ten indiánskej šaman byl fakt hustej :) "Mladej" Danny Trejo klasicky v roli záporáka, ale kde jinde ho uvidíte jako indiána? Celkem příjemný spojení akce, dobrodružství a humoru. I když je pravda, že víc akce by stejně jako rozsáhlejší výprava vůbec nebylo na škodu, čtyři slabší hvězdy. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Jméno hlavní postavy François Perrin (Patrick Bruel) používá režisér Francis Veber ve svých filmech téměř pokaždé. Několikrát se takto v jeho filmech jmenoval Pierre Richard. Ještě častěji potom Veber ve filmech používá jméno François Pignon. (korbitch22)
  • Danny Trejo (Kumare) má jako jediný ze všech indiánů na konci filmu při souboji na těle „válečné“ barvy. To pouze proto, aby zakryly jeho výrazné tetování na hrudi a obou pažích. (korbitch22)

Reklama

Reklama