Reklama

Reklama

Kickboxer

Trailer 2

Na počátku celého příběhu je mistrovství USA v kickboxu, které koná v Long Beach v Kalifornii. Jedním z favoritů je sebevědomý Eric Sloan, který sráží své soupeře k zemi jako na běžícím pásu. To vše za jásotu diváků a pod obdivným pohledem svého skromného bratra Kurta, pro kterého je Eric velkým vzorem. Když je Eric vyhlášen mistrem světa v kickboxu, rozhodne se vyhrané peníze věnovat na cestu do Thajska, kolébky tohoto bojového umění, kde vyzve na souboj tamějšího mistra - obávaného Tong Poa. Atmosféra zápasu v Thajsku je však úplně jiná než sportovní vášeň na mistrovství v Long Beach. Rozvášněné obecenstvo si žádá krev a Tong Po jim ji hodlá dopřát. S výrazem zabijáka vstoupí do ringu a nejenže několika strašlivými údery srazí Erica k zemi, ale zcela zbytečně a nesportovně ho na celý život zmrzačí. Bezmocný Kurt přísahá, že svého bratra pomstí. Seznámí se se starším thajským zápasníkem a znalcem nejnáročnějšího ze všech stylů kickboxu Xianem Chowem. Přesvědčí ho, aby se stal jeho učitelem a pod jeho vedením pak podstoupí neuvěřitelně tvrdý a bolestivý výcvik. Postupně, po zdolání všech fyzicky i psychicky extrémně obtížných zkoušek se z mladého muže stává skutečný mistr kickboxu, mistr, který se může odvážit vyzvat na souboj zabijáka Tong Poa. V thajském ringu začíná další souboj, tentokrát zcela zjevně souboj na život a na smrt. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (363)

anais 

všechny recenze uživatele

Kickboxer patří mezi nejslavnější Van Dammeovi filmy, a tak nějak předznamenává jeho následující kariéru, které se málokdy podařilo vybočit z mantinelů podprůměrné podívané. Jsou tu naprosto otřesné herecké výkony (ano, o ty tu sice nejde, ale...), špatně napsané postavy i příběh a nesympatický Van Damme v hlavní roli. To jediné, co v tomto filmu stojí za zmínku je kultovní záporák Tong Po, který svým robotickým kopáním do sloupu, švihání dlouhým copem a v neposlední řadě ďábelským asijským vzhledem dokázal přežít závěrečné titulky a postavit se v humornější reinkarnaci samotnému Topperu Harleymu ve Žhavých výstřelech 2. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to řadím mezi top nejlepších Van Dammův filmů. Dobrý trénik,film nabízí pouze jen nějaké ty kopy a pěstní údery,ale dobře udělané. Boje jsou dány v momentu,kdy je třeba,drsný,jeho protivník je pěknej hajzlík. Díky dabingu,který se povedl Van Dammům hlas zní opravdu jako mladého nezkušeného maldíka. Škoda,že dvojka podrazila nohy jedničce tím,že ho nechali v jedničce zabít. HOVADINA!!! ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Podobne, ako aj pri KRVAVOM SPORTE (1988) aj tento film ma v detstve dost bavil a bol to prave dalsi film, pri ktorom stupala Van-Dammeho kariera, az kym dalsie filmy neprichadzali aj do kin. A aj ked Kickboxer dnes uz trosku stratil tu atmosferu, ktora bola pred 20-timi rokmi, ked som este tymito filmami nebol nasyteny, aj teraz ma celkom bavil a Michel Qissi ako Tong Po je stale hnusny zaporak. _________ Jean-Claude Van Damme - (Kurt Sloane) +++ Dennis Alexio - (Eric Sloane) +++ Dennis Chan - (Xian Chow) +++ Michel Qissi - (Tong Po) +++ Haskell V. Anderson III - (Winston Taylor) +++ Rochelle Ashana - (Mylee) +++ ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Prenadherne becko, ktore trpi hrozostrasnymi dialogmi a cudnymi scenami typu "Van Damme si odfotografuje cvachtajuce sa nahe deti a potom nezne obime svojho brata". A predsa. Tong Po mi nahana strach tak ako pred desiatimi rokmi a aj na dnesnu dobu docela drsne finale som si aj dnes paradne uzil. Nesmrtelna beckova klasika na ktoru (spolu s Bloodsport a Lionheart) nenecham dopustit. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Kickboxer byla "Van Dammovka", která mi na rozdíl od "Blood sportu" jako dítěti příliš nesedla... Pamatuji se, jak jsem se s kamarády pořád hádal, který film je lepší atd. Po letech, kdy byl Kickboxer vydán na dvd v trafikách, jsem na něj koukl asi po 18ti letech s opravdovým očekáváním, jaký dojem ve mě vzbudí po tolika letech a to přesto, že jsem jej jako dítě na vhsce viděl asi 20 x ... A opravdu jsem nechápal!! Další naprosto excelentní akčně-bojový film pozdních 80. let, který mne uchvátil okamžitě na začátku a nepustil do samého konce... Musím sice uznat, že choreografie soubojů je velice diskutabilní a s konkurenčním "Blood sportem" se film v tomto ohledu nedá srovnávat. Van Damme nebyl nikdy vyloženě profesionální karatista, ale spíš dobrý gymnasta, který uměl roztahovat nohy a házet efektní otočky ... Ale ten film!! Ten film je naprosto úžasný!! Výborné herecké výkony, perfektní nápad (i když jednoduchý), kdy se hlavní hrdina musí sžít s naprosto jinou zemí, zvyky a tradicemi. Excelentní trénink, úžasná atmofséra, dokonale zahraná touha Van Damma se za zmrzačeného bratra pomstít ... Navíc úžasné prostředí Thajska, to se mi taky moc líbilo. A konec jsem pochopil v dnešní době úplně jinak. V dětství jsem nechápal, že když Van Damme dostává od začátku pořád na držku, tak že se najednou tak probere a Tong Poa bezchybně porazí. Ale ono to bylo všechno v tom tréninku!! Tong Po neměl proti Van Dammovi vůbec šanci od začátku, Van Damme byl neporazitelný, jen musel prohrávat kvůli unesenému bratrovi a nevěděl, že jeho dívku Tong Po znásilnil ... Po tom, co mu to řekla a co se brácha objevil v hledišti, začal jeden z největších martial arts masakrů, jaké jsem kdy viděl ... Van Damme ve špičkové kondici a podle mne své životní roli, která mu dokonale sedla. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (30)

  • Jako pozadí pro některé z tréninkových scén Kurta (Jean Claude Van Damme) posloužily chrámy Wat Phra Si Sanphet a Wat Ratchaburana, část z trosek Thajského města Ayutthaya. (Lorge)
  • Film bol kasovým trhákom, keď si zarobil 18,5 násobok oproti rozpočtu. (Arsenal83)
  • Ve scéně, kdy Erik (Dennis Alexio) zakříčí na Kurta (Jean Claude Van Damme) Noxu kao, drží jej Tylor po pravé straně a Xian (Dennis Chan) po straně levé. V dalším záběru jej však drží oba dva obráceně, Xian stojí na straně pravé a Tylor na straně levé. (Sign)

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Reklama

Reklama