Reklama

Reklama

Thajský mistr Tong Pom se nesmíří s porážkou a brutálně zavraždí mladého šampióna Kurta Sloana. Příběh pokračuje po několika letech. V tělocvičně, kterou vede, učí Kurtův mladší bratr David mladé bojovníky zápasit. Nejlepším žákem je Brian, ctižádostivý, nevyzrálý talent, přímo posedle toužící se prosadit. Dá se zlákat dohazovačem sportovců Maciahou, pracujícím pro thajskou organizaci. Vlastní ji Sangha, otec zabijáka Tong Poa. Mezitím vyhledá Davida starý mistr Xian. Jako učitel odevzdá mladíkovi finesy bojové dokonalosti. Nicméně zákeřný Tong Po zlikviduje i nadějného Briana. Ačkoliv Xian a jeho žák neuznávají filozofii pomsty, vyzývá dospělý adept bojového umění thajského vládce k boji na život a na smrt... (Intersonic)

(více)

Recenze (101)

bruceman7 

všechny recenze uživatele

David Sloane už rozhodně slávu svých bratrů nerozšíří. Je to spíš takový Mirek Dušín, který ve svých odhadem pětadvaceti letech rozdává moudra hodná spíše tak bojem ošlehaného kmeta Thaice, který si ho vzal na paškál, stejně jako Kurta Sloaneho v jedničce. Ani drsný Tong Po už není to co bejval, navíc když z něj udělali vraždícího magora, což beru jako velice nesmyslnou věc. Myslím, že režisér si mohl vymyslet děj (a co mu předcházelo, viz odkazy na K1) poněkud přijatelněji. Celý film je smutnou degradací oproti slušnému prvnímu dílu. 35% ()

Baker 

všechny recenze uživatele

Možná hodnotím jiného z Kixbowerů, protože jsem při sledování celkem bez námahy usnul a zapomněl, na co to vlastně koukal. Přesto si něco z toho pamatuji (kromě toho, že to bylo strašné). Sashu Mitchella. Hrát neumí, ale hodně mě překvapilo, jak dobře umí bojovat. Akční scény jsou strašné, na druhou stranu je na nich vidět, že Sasha skutečně umí. A možná lépe než van Damme...(je to vidět na provedení jednotlivých technik, bojovým sportům se věnuji téměř celý život, tak se snad nepletu;-) P.S.:Není to rozhodně žádný druhý Bruce Lee, ale první ligu by snad zvládnul...škoda, velká škoda... ()

Reklama

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Na tyto snímky už bude samozřejmě zírat jen mně podobná generace, která mládí trávila v 90. letech a nebude si na těchto "klasikách" hledat zbytečné chyby. Nicméně: s jedničkou nesrovnatelné, potěšila přítomnost Xiana a Tong Poa, fighty velmi slabé a finále bohužel absolutně nejslabší. Sasha do této role zbytečný, scénář nulový. Navíc v českém dabingu hlavního záporáka jmenují jako Tong Pao, takže máte neustále reminiscenci s Kung Paem z čínského bistra. ()

Lateef odpad!

všechny recenze uživatele

Tsshehehe.... Čéče... Mitchell chce navázat tam, kde Van Damme skončil?? To by potřeboval deset let v kuse klikovat, patnáct let bez přestání shybovat a nechat o svý břicho rozlousknout nějakou tu tykev. Nesálá z něj charisma, nemá kopy, chybí mu elegance, nemůže se opřít ani o trénink mistra Xiana, protože ten neexistuje, Xian mu přišel jen říct, že si přečetl knížku o zvířatech, a mele neskutečný cancy. Příběh jede po šablonovitých kolejích, trapným způsobem se přijde poprat Hues, Tagawa zase nechá vyniknout jen svoje šikmé oči a mimiku, souboje působí hodně špatně, ale všechno je to o protagonistech: kamera ráda zůstane statická, když sleduje Van Dammovu ladnost, lehkost a rychlost, když roztáčí svoje ´děla´ v Kamenném městě v prvním díle, tady musí kamera schválně zabírat jen nohy, hlavu nebo ruce a navíc se v zápasech hodně stříhá, aby se nepoznalo, že je všechno na hovno. No nic, jedeme dál, třetí kolo se blíží... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Extrémní sešup dolů, a navíc od režiséra Pyuna. Tohle prostě nemohlo dopadnout dobře dokonce ani kdyby tam hrál Van Damme. No ale tohle je opravdu blbost. Příběh je na tenhle typ filmů zbytečně překombinovanej a nudnej. Akce je pomálu a je šíleně nudná. Nevím prosč tam sem dávaly takový herecký a neakční dřevo jménem Sasha Mitchell, navíc ostatní herci jsou na tom daleko hůř. A proboha co měl bejt ten konec? Takhle debilní. Proboha nikdy víc. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (12)

  • Cary-Hiroyuki Tagawa, Michel Qissi a Vincent Klyn tvoří ve filmu thajské trio. Z Asie však přitom pochází jen Tagawa. (Lajty)
  • Sasha Mitchell ve filmu využil své zkušenosti z osobního života. Herec je amatérským mistrem světa v Kickboxu a držitelem černého pásů v Taekwondu. (Lajty)

Reklama

Reklama