Reklama

Reklama

Kickboxer

Trailer 1

Na počátku celého příběhu je mistrovství USA v kickboxu, které koná v Long Beach v Kalifornii. Jedním z favoritů je sebevědomý Eric Sloan, který sráží své soupeře k zemi jako na běžícím pásu. To vše za jásotu diváků a pod obdivným pohledem svého skromného bratra Kurta, pro kterého je Eric velkým vzorem. Když je Eric vyhlášen mistrem světa v kickboxu, rozhodne se vyhrané peníze věnovat na cestu do Thajska, kolébky tohoto bojového umění, kde vyzve na souboj tamějšího mistra - obávaného Tong Poa. Atmosféra zápasu v Thajsku je však úplně jiná než sportovní vášeň na mistrovství v Long Beach. Rozvášněné obecenstvo si žádá krev a Tong Po jim ji hodlá dopřát. S výrazem zabijáka vstoupí do ringu a nejenže několika strašlivými údery srazí Erica k zemi, ale zcela zbytečně a nesportovně ho na celý život zmrzačí. Bezmocný Kurt přísahá, že svého bratra pomstí. Seznámí se se starším thajským zápasníkem a znalcem nejnáročnějšího ze všech stylů kickboxu Xianem Chowem. Přesvědčí ho, aby se stal jeho učitelem a pod jeho vedením pak podstoupí neuvěřitelně tvrdý a bolestivý výcvik. Postupně, po zdolání všech fyzicky i psychicky extrémně obtížných zkoušek se z mladého muže stává skutečný mistr kickboxu, mistr, který se může odvážit vyzvat na souboj zabijáka Tong Poa. V thajském ringu začíná další souboj, tentokrát zcela zjevně souboj na život a na smrt. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (363)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Můj brácha má prima bráchu, a to ještě nevěděli, že přijde i Cody. Jedno z mnoha klasických akčních béček, na kterých jsem vyrostl, to se prostě nedá strhat. Tak jen útržky co mi utkvěly z včerejší noční projekce: Mistra světa v kickboxu po porážce vynesou na nosítkách ven před arénu a nechají jeho osudu....Van Damme hraje....romantika... ....mystérium dávných bojovníků... orel..Van Damme cvičí, cvičí, cvičí, cvičí..Van Damme líbá...orel..Van Damme tančí disko !..orel...unesený bratr..Van Damme se nechává bít..zachráněný bratr...Van Damme bije a zbije...radost všech..konec. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Scénářem velice slaboduchý film, přestože hlavní síla hrdiny má být v jeho duši. Přímočarý a jednoduchý příběh o spravedlivém mstiteli, jehož konec víte od začátku. Líbil se mi trénink (tedy až na opileckou vložku), velice se mi nelíbil závěrečný souboj (klasické zmrtvýchvstání), ale jinak ničím výjimečný film. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

V detstve to bola u mna velmi oblubena Van Dammeovka, ale dnes to uz tak slavne nevidim. Stale sa mi paci ustredna zapletka, ktora by sa dala zhrnut do vety: prikorie, trening, pomsta. Tento koncept bol pouzity milionkrat v HK kung-fu filmoch. A tie stare kung-fu filmy mam rad dodnes, lebo cast, ktora zabera najviac zo stopaze - trening je v nich napadity a pôsobivy. V tomto filme trening patri medzi najnudnejsie pasaze. Van Damme v nich nic zaujimave nepredvedie a niektore veci, ktore je nuteny predvadzat su doslova k smiechu. Stale dokonale funguje len scena zo stromom, ktory zlomi. Uvodna bitka navnadi na skvelu arenovku, ale potom nasleduje nekonecny az nudny trening, dokial sa film znova nenakopne az vo finale. Co je dost skoda, lebo vsetky postavy funguju na jednotku. Van Damme ako naivny hrdina, Dennis Chan ako charizmaticky mentor, nadherna deva, Haskell V. Anderson III ako sympaticky pomocnik a Michel Qissi ako odporny zaporak. No a bitky mozno v tej dobe patrili k tym lepsim, ale dnes su prinajlepsom len priemerne. Van Damme si tu vystaci s otockou, roznožkou a uderom. Nic viac nepredvedie. Asi si to uvedomoval a tak sa pri tych chvatoch aspon tvari jak keby mu islo o zivot, takze bitky predava skôr cez herecky prejav ako techniky. A celkom mu to zeriem. Horsie je, ze Qissi je ako zaporak hnusny, ale v bitkach nic extra. Pri jednom z jeho mala dialogov: dala mi. Som vyprskol od smiechu. Väcsina dialogov pôsobi dnes uz strasne. Pochvalit musim este pekny 80tkovy soundtrack a lokacie. Takze vysledok je dnes uz len priemerny naivny film so zdlhavym nudnym treningom, ktory by potreboval väcsi pocet bitiek a dynamickejsie tempo. Som velmi zvedavy ako dopadne remake a ako bude Van Damme pôsobit v ulohe mentora. 5/10. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Na škole nás učili, že před sportovním výkonem si máme zahřát tělo a provést strečink. Tong Po se před zápasem rozcvičuje po svém (strečink jaksi vynechává) a že při tom možná spadne barák mu evidentně nevadí. Dále nám vtloukali do hlav, že ať už je utkání jakkoliv vyhrocené, vždy se musí bojovat fér. Tong Po se ve škole kickboxu učil, kterak loktem zlomit obratle tak, aby soupeř už nikdy nevstal. Jde z něj skutečný strach... Jenže má bohužel smolíčka, protože Van Damme se zde předvádí ve své nejlepší formě. Jak chce asi Tong Po zápasit s někým, kdo má břicho tvrdší než tykev, místo třísel gumový hadice a v lýtkách pružiny?? Van Damme je řezník, tréninkové sekvence v džungli vypadají výborně a kdo by si nepamatoval to mrazení v zádech při kopání do palmy. Příběhem samozřejmě klasické akční béčko s jasně daným koncem, ale jinak dynamické, se spoustou akce a sebevědomým Žánem v hlavní roli. P.S.: těch pět nebo šest kopů s otočkou ve výskoku v Kamenném městě už nikdo tak elegantně nenapodobí... 1,5 miliónů dolarů(rozpočet)/14,5 miliónů dolarů(výdělek v USA) ()

Galerie (104)

Zajímavosti (30)

  • Ve scéně, kdy Xian (Dennis Chan) posílá Kurta (Jean-Claude Van Damme) pro nákup a sděluje mu svůj požadavek, stojí v bezprostřední blízkosti svého domu, maximálně metr od něho. V dalším záběru shora poté, co se Kurt vydává na cestu, stojí oba několik metrů před domem. (Armin82)
  • Film sa odohráva v Thajsku, avšak s výnimkou častí, ktoré sa odohrávajú v exteriéri (chrámy, ulice a nočný život v Bangkoku, thajská boxerská škola a štadión), sa zvyšok natočil v Hongkongu, dom majstra Xiana bol postavený v Sai Kung, v štúdiu filmovej spoločnosti Shing Fung. (beso74)
  • Van Damme se podílel také na scénáři a bojové choreografii. (Eldrick)

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Reklama

Reklama