Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou dobrodružně akčního příběhu je mladý newyorský muž Christopher Dubois, který s přáteli okrade místního mafiána a na útěku před jeho zabijáky se omylem ocitne na palubě lodi pašeráků zbraní. Ti se ho chtějí zbavit, ale před smrtí v zubech žraloků ho zachrání útok pirátů vedených elegantním lupičem Dobbsem. Chris se k pirátům přidá spolu s nimi pokračuje v cestě v naději, že se dostane zpět do New Yorku. Dobbds ho však vysadí na siamském ostrově, kde prodá svůj lup starému zákazníkovi, mistrovi bojových umění Khaovi. Ten si všimne jeho dovednosti, pokud jde o bojová umění a zařadí ho mezi své svěřence. O půl roku později se Chris opět setká s Dobbsem a požádá ho, aby mu pomohl dostat se do tibetského kláštera, kde se má konat velký turnaj v bojovém umění. Sjíždí se na něj zápasníci celého světa a hlavní cenou má být velká socha draka, celá z ryzího zlata. Dobbs souhlasí, ale protože nevěří v Chrisovo vítězství, vmyslí si vlastní plán, jak se zlaté sošky zmocnit. A zatímco on připravuje drzou loupež, Chris Dubois se řadou soubojů propracovává do finálového střetnutí, kde na něj čeká brutální zabiják, mongolský válečník Khan. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

Bat55 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých lepších JCVD filmov.Príbeh a dej filmu je veľmi jednoduchý,zlodej Chris Dubois utečie pred policajtmi a dostane sa až na turnaj najväčších zápasníkov sveta v Ghan-Ghengu.Súboje medzi bojovníkmi sú exceléntne,kamera parádne spomaluje akciu,JCVD je až neuveriteľne dobrý.Roger Moore ako námorník a zlodej,mi moc do úlohy nesadol,ale jeho výkon nebol zlý.Znovu som sa rozhodol na tento akčňák pozrieť a aj dnes ma to celkom baví,pre poobedňajší odpočinok,prečo nie?Slabý príbeh,slušní herci,super akcia a B-čkovosť dá vzniknúť celkom slušnému akčňáku,ktorý ani neurazí,ani daako nenadchne./65%/ ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Zápletka v podstatě představuje jenom vatu nezbytnou pro předvedení AKCE. Dobře ... to beru. Jenomže tady prostě schází to nejdůležitější: Přímý a nekompromisní tah na branku, který by mě nenechal přemýšlet nad lehkou demencí dějové linie. Výsledek je upocený a nemotorný ... jako když si okresní přebor hraje na Ligu mistrů - a nic na tom nemění fakt, že za USA kope charismatický Belgičan se smutnýma očima. ()

Reklama

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

"Dubois se řadou soubojů propracovává do finálového střetnutí, kde na něj čeká brutální zabiják, mongolský válečník Khan." Ano, distributoři to vystihli, mají naprostou pravdu. Je tam brutálně stupidní mongol a Jean-Claude je brutální mongol a celý je to mongolský a blééé. Když se tenhle belgičan pustil do režie, zavánělo to katastrofou, ale nakonec překvapil, natočil "pouze" další zbytečnou hloupou vandammovinu. ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Já mám tenhe film moc rád. Snaží se být výpravný a opravdu sdělit příběh a i když to kolikrát nehraje a Van Damme je bezpochyby lepší mlátička než vypravěč patří tenhle film mezi lepší kousky "svalů z bruselu". Už jen kvůli tomu v jaké výborné formě se tu samotný režisér předvádí. Ty kousky jaké tady předvádí nepředvedl nikdy předtím ani potom. A samotný turnaj je výborný. Skvělý souboj stylů sice končí tak jak má, ale jeho průběh je nádherný a i velmi dobře natočený ()

tron 

všechny recenze uživatele

V r. 1996 bola Van Dammeho kariéra striedavo oblačno striedavo slnečno. Mal na konte kultovky Živý terč, Karate Tiger, Kickboxer, Dvojitý zásah a Univerzálny vojak, ale tempo predsa len postupne ochabovalo a začali pribúdať pofidérne kusy a prepadáky (Street Fighter, pokus o dramatické herectvo v Niet úniku). A tak si (2 roky po Seagalovom režijnom debute) povedal, že je načase skúsiť... režijne debutovať. Na tento akt násilia zlanáril producenta Moshea Diamanta, ktorý mu v minulosti viacnásobne kryl chrbát na skorohitoch Timecop a Náhla smrť. Tipujem, že Diamantovi sa do toho veľmi nechcelo, no JCVD mu na oplátku dobrovoľne poskytol „klasickejšie“ Maximálne riziko, ktoré vzniklo v rovnakom roku, ako Súboj cti. Výsledok? Nuž, hoci už ani Seagalova Aljaška v plameňoch nebola žiadny zázrak, oproti Súboju cti je to veľkofilm. Pritom ani Súboj cti nie je podvyživený. Retro americký úvod s gangstermi a New Yorkom, potom more, ostrovy a pláže, loď, slony, putovanie divokou džungľou, exotické mestá na druhej strane sveta a nakoniec veľké bojové finále. Vlastne je prekvapivé, že to stálo "iba" 30 miliónov. Van Damme si dokázal zaobstarať dobrého kameramana a slušného hudobného skladateľa. Páni tomu dodávajú ako-takú opulentnosť. Bohužiaľ, celé je to veľmi matné, nemastné neslané. Keď som to videl prvý raz ešte v 90. rokoch, tak veľké sklamanie, ale po desaťročiach to predsa len relatívne získalo na kvalite. Taká bojová oddychovka s pár pokusmi o humor a nekrvavou, zato početnou akciou. Tá sa však zbytočne drží pri zemi a naozaj je v prvom rade tým, čím aj mala byť: prehliadkou bojových štýlov a umení a nie „klasickou“ filmovou akciou, ktorá si kladie za úlohu diváka strhnúť a pobaviť. Troška smutne už v dobe premiéry pôsobilo, ako sa chválil tým, že sa mu do filmu podarilo dostať Rogera Moorea. Pritom o Moorea, s prepáčením, mimo úlohy Bonda nezakopol ani pes. Ďalším bizarným kastingovým zjavom bol James Remar, ktorý sa v živote najviac preslávil tým, že prišiel o rolu Hicksa vo Votrelcoch. Diváci nadšení neboli, ale svet zažil už väčšie prepadáky (celosvetová tržba 57 miliónov dolárov). ()

Galerie (19)

Zajímavosti (12)

  • Postavu mladého Chrisa Duboisa (Jean-Claude Van Damme) si zahral hercov syn Kristopher Van Varenberg. (Raccoon.city)
  • Natáčení filmu bylo ohroženo nedostatkem finančních prostředků a mnoho členů štábu bylo požádáno, aby pracovali zadarmo, jinak by se natáčení nestihlo do stanoveného termínu. Producenti nakonec potřebné finance získali na nátlak štábu, který vyhrožoval stávkou. (HellFire)

Reklama

Reklama