Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Město Seattle je ohromeno sérií vražd, ale pachatel stále uniká. Detektiv Jake Riley se snaží případ vyřešit, ale neúspěch ho znechucuje a chce odejít od policie. Jednoho dne nečekaně odhalí šokující tajemství - vrahem je jistý Garrotte, se kterým má konflikt z minulosti, a ten se chce pomstít tak, že zabije jeho matku. Jake požádá o pomoc tajnou vládní organizaci, která ze vzorků DNA vraha vyklonuje Garrottova geneticky dokonalého dvojníka - replikanta. Jake chce proniknout do mysli vraha a i když je replikant zatím mentálně na úrovni dítěte, fyzicky je plně vyvinutý a nebezpečný, protože s DNA vraha může zlo kdykoliv vybouchnout. V závodě s časem a vyvíjejícím se replikantem musí Jake zneškodnit zabijáka dříve, než bude pozdě - jinak může čelit dvojité hrozbě! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (159)

willis 

všechny recenze uživatele

Někdy mám masochistickou potřebu shlédnout nějaký ten dreck a přesně tuhle chuť mi pomohl uspokojit Replikant. Herecké bahno ve kterém se pohybuje Jaen-Clauce nikdy nebylo hlubší. Navíc se zdá, že se snaží zapsat do Guinessovy knihy rekordů v počtu filmů ve kterých bude hrát dvojroli. A tady opravdu obě postavy stojí za vidění. Jeden přitroublý dement a druhý vlasatý rádobydrsný deviant, oba v podání J-C jsou naprosto "dokonalý". Pohled na jeho neherectví mě pokaždé dokázal osvěžit na těle i na duchu. Ale i scénář nezůstává pozadu a dodává filmu potřebnou kvalitu. To co tam předvádí policista (M. Rooker se snaží neherectvím konkurovat i J-C) je mnohdy až k nevíře. :)Odpad nedávám protože při pár scénách jsem se pobavil a hlavně, tenhle film jsem prostě musel vidět. :) ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Škoda potenciálu, pretože téma klonovania je vo filmoch väčšinou veľmi vďačná, dokonca som sa na to tešil aj kvôli Michaelovi Rookerovi, ktorý ma kedysi prvý raz prekvapil ešte v niekdajšom Slyovom trháku Cliffhanger. Žiaľ, sme v období JCVDho dna, takže absolútne nevyužitý potenciál jednak čo sa týka pohybových schopností Van Damma a jednak celkom zaujímavej naháňačky s časom, nakoľko pointa dostihnúť vraha skôr, ako sa jeho replikant zmení na to isté, bola zaujímavá aj v čase vzniku filmu aj teraz. Škoda premrhaného potenciálu. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Všiml jsem si toho už před nějakou dobou, že téměř všechny americký filmy, které jsou akční a jejichž akčnost je dosažena nějakým bojovým uměním, jsou většinou propadáky. Nevím, jestli bojová umění mají tak špatný vliv na filmy, nebo je to tím, že scénáristi filmů s tematikou bojového umění zapatlávají své výkladní skříně pomocí soubojů nebo prostě tím, že režiséři neznají žádnej novej přístup a tak opakují staré archetypy. Možností je víc a lze o tom polemizovat až do rána. Co se týká filmu, není to tak hrozný (tedy v porovnání ostatních jeho filmů). Sice jak už jsem psal výš, scénárista zaplnil svý okna soubojema, ale není to tu tak moc přehnaný. Záporák je hodně zápornej, hlavně v posledních minutách filmu. Není vyjímkou, že smete vozíčkáře, zmlátí ženskou, vyrve staříkovi kapačku, aby s ní mohl švihnout poldu. Klaďas jeho klon je opravdu hodnej a občas jsem se až neubránil úsměvu, jak to ten Van Damme hrál. To mu opravdu šlo. Michael Rooker je celkem v pohodě, i když v trochu vypjatějších scénách mi přišlo, že hodně přehrává. A to hlavně když má být opravdu velkej zmetek nebo zase když má být opravdu hodnej (když málem J-C vyznává lásku). A jinak vlastně na tom filmu nic co by stálo za zmínku není, kromě ještě "zajímavýho" nápadu s genetickou pamětí a telepatií klonů (možná je to součást kampaně proti klonování, protože kdyby měli kloni mít telepatický schopnosti, žádnej by se nedožil svých prvních narozenin). ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Veľmi sa nevyznám v klonovaní, ale to, čo si vymyslel scenárista v tomto filme sa mi zdalo byť postavené na hlavu. Neviem, čo by na to potom hovorili ľudia, ktorí sa v tom vyznajú. No ale keď si odmyslíme ten blbý príbeh, nebolo to až také zlé. Ringo Lam vie točiť akčné filmy a tu to dokazuje. Film má svižné tempo, o ktoré sa stará pohyblivá kamera a rýchly strih. A dokonca tu Van Damme konečne aj niečo zahral. Ten dementný klon mu išiel až príliš dobre, takže neviem či to hral, alebo bol len sám sebou. ()

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

Film je nemalým dôkazom, ako zle Vám môže prísť od žalúdka, ak sa scenárista a režisér rozhodnú do boja proti nie tak dobre vykreslenému zločincovi povolať malé decko, ktoré stvárňuje kopa svalov dospelého a nechutného Van Dammea. To, čo sa prvých 5 minút začne ako svižný thriller s trochou brutality, sa neskôr premení v policajta v škôlke, kde útrpnou nudou a absolútnou absenciou citu s logikou zíva vzťah Rooker – JCVD. Celý ten projekt na chytenie vraha je smiešne trápny, kde sa človek uhryzie nudou je čakaním na záverečné finále, ktoré je tak dlhé, že prestane baviť. Replikant je odbočkou od zdravého úmyslu natočiť poctivé vyšetrovanie, s kopou antihereckej mimózy a prazvláštnym tempom. A nieže pri filme niekto vystriekol !! (videné 28.01.2020, DajTo archív) ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama