Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když v roce 1962 profesor Webber vyslechl v televizi projev prezidenta Kennedyho o kubánské krizi, rozhodl se uchýlit s těhotnou manželkou Helen do protiatomového krytu pod svým domem, který po léta budoval a vybavil vším potřebným. Když záhy otřese domem exploze, profesor v domnění, že jde o atomový útok, uzavře východ. Netuší, že výbuch byl způsoben havárií stíhačky, která se zřítila na jeho dům. V krytu, který připomíná dobře zařízený byt, se manželům narodí syn Adam, který zde s rodiči prožije harmonické a spokojené dětství. Když uplyne pětatřicet let, dveře krytu se automaticky otevřou. Otec se v ochranném obleku vydá na průzkum. Najde zchátralou čtvrť plnou špíny, bezdomovců a zděšeně se vrátí dolů v domnění, že svět je plný mutantů. Chce žít i nadále v krytu, jenže pak dostane záchvat a Helen pošle syna nahoru, aby opatřil zásoby na další roky v podzemí. Dobrácký Adam, který se ve svých pětatřiceti letech poprvé ocitá na denním světle, okouzleně prochází městem, až nakonec zabloudí. Pokusí se prodat sbírku baseballových kartiček, a když ho chce majitel obchodu podvést, zastane se ho prodavačka Eva. Šéf ji za to vyhodí, ale dívka odmítne mladíkovu vděčnost. Adamovi se nakonec podaří Evu přemluvit, aby mu pomohla nakoupit zásoby. Postupně se seznamuje se světem i jeho obyvateli... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (325)

davidek 

všechny recenze uživatele

30 let v dokonale zařízeném protiatomovém krytu. Ještě, že jsou tady dveře za které se dá odejít a zařvat si . . .(samozřejmě, že stále v krytu) Když Vám spadne na dům letadlo a vy si myslíte, že vypukla atomová válka, nezbývá Vám nic jiného než v krytu zůstat. Sissi Spacek- nezapomenutelná řvoucí maminka a Christopher Walken milující otec, kteří vychovají opravdového gentlemana s miliónem znalostí Brendana Frasera. Měli na to čas . Jak to potom může dopadnout, když takto nabitý mladý muž poprvé ve svém třicetiletém životě vyjede výtahem do normálního světa? Sranda, sranda, sranda, občas romantika a zase sranda. Já bych v tom krytu asi nevydržel . . .. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie o klukovi, který v domnění, že se jedná o atomový výbuch se zavře s rodinou do krytu na třicet let a pak z něj vyleze. Veškerá komika těží nejen z konfrontace skoku v čase, ale i z naivity herecky excelujícího Frasera, který do bunkru šel jako malý kluk a vylezl jako dospělý muž, který mimo jiné jde balit holky. Celkem neznámý film, který je zábavná odechovka ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americký režisér Hugh Wilson natočil v roku 1999 snímok "Príchod z minulosti" (Blast trom The Past). Podľa môjho názoru je to hodne nedocenená romantická komédia, ktorá rokmi neprávom upadla takmer do zabudnutia. Čo je škoda. Ja si ju vždy rád pripomeniem a vždy sa pri nej dobre pobavím. Nie len kvôli tej originálnej pseudo post apokalyptickej zápletke, ale aj vďaka veľmi dobre obsadeným postavám v hlavných úlohách. Manželský pár v podaní hereckej dvojice Christopher Walken a Sissy Spaceková je perfektný. Taktiež aj ich dospelý syn Adam, ktorý prvý krát vo svojom živote opúšťa protiatómový kryt, aby nakoniec zistil, že žiadna jadrová vojna sa nekonala, ktorého zahral Brendan Fraser je úžasný. Zvládol zahrať túto rolu očarujúco milým spôsobom. Výborne ku nemu zapasovala aj krásna Alicia Silverstone, ktorá stvárnila jeho partnerku Evu. **** ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Paranoidní vědec Calvin Weber byl připraven na vše. V roce 1962 zaměnil pád letadla za jaderný výbuch a hbitě se s těhotnou manželkou zavřel do atomového krytu. Narozený Adam proto prožil prvních 35 let pod zemí ve společnosti poločas rozpadu měřícího otce a potajmu alkohol nasávající matky. Od rodičů se mu dostalo skvělého vychování i vzdělání, ale je to žalostně málo ke splnění úkolu proniknout na zdevastovaný zemský povrch, zajistit potravu a přivést do krytu co nejméně zdegenerovanou mutantku pro zachování rodové linie. Adam se tedy vydává hledat svou Evu, což skýtá (alespoň pro mne) dostatek zábavy. ()

Jufonka 

všechny recenze uživatele

Já vím, že to nemělo být myšleno vážně, ale mě prostě od začátku štvala ta věc, že to bylo celý nereálný. Že by ten kluk nemohl vyrůst takhle v krytu a bejt pak venku OK. Zřejmě mě ten film nechytnul tak, jak měl, protože jsem se od tohodle nemohla oprostit. Navíc mi byl tady nesympatickej i Christopher Walken, kterýho mám jinak ráda. Byla jsem docela překvapená tím hodnocením, které má film na csfd, čekala jsem něco okolo 50%, přece jen to tu má každá podobná komedie. Některé hlášky byly vtipné, zvláště se mi líbilo jak se otec konečně po 35 letech dostal nahoru a byl v šoku z bezdomovců "mutantů" a podobně. Nejvtipnější ovšem bylo, když se ten bezdomovec potom modlil u vstupu do krytu a očekával Boha, poté vylezl Brendan Fraser a odpověděl bezdomovci "jsem jeho syn" , bezdomovec: "no jistě" - prostě Ježíš Kristus :-)) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (22)

  • Všechny kartičky basebalistů, které mají ve filmu značnou hodnotu, jsou pouze repliky, které by stály jen pár dolarů dohromady. (don corleone)
  • V televizi byl párkrát vysílaný pod názvem POLOČAS ROZPADU. (bo.rec)

Reklama

Reklama