Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Hon na myš je založen na archetypiálním komediálním modelu, v němž se silnější pokouší dopadnout slabšího, a přitom dostává jednu ránu za druhou. Hrdiny bláznivé komedie debutujícího režiséra Gora Verbinského jsou bratři Ernie a Lars Smuntzové, kteří po otci zdědí kromě zastaralé továrny na provázky i zchátralý dům, z něhož se vyklube architektonický unikát. Aby bratři získali z prodeje co nejvíce peněz, musejí z nemovitosti vystrnadit myš. Vychytralý hlodavec se ovšem nehodlá vzdát svého domova. Vypořádá se s bratry, s krvelačnou kočkou i s profesionálním hubitelem, a houževnatě bojuje, až dokud útočníci vzácnou nemovitost zcela nezničí... (Cinemax)

(více)

Recenze (293)

Mat21 

všechny recenze uživatele

Továrník Schmutz umírá, aby svým dvěma synům po sobě zanechal neprosperující továrnu na motouzy a taktéž chátrající vilu z minulého století. A jelikož Ernieho vyhodí manželka z domu a Lars coby šéfkuchař nepřímo zaviní smrt starosty, oba končí na mizině před prahem vily. Pod hávem prachu se však skrývá dílo velmi ceněného architekta a potenciál dražby stoupá do miliónů. Vila však má jednu vadu na kráse, nezvaného návštěvníka v podobě malé myšky, kterou je nutné co nejdříve odstranit. Po vzoru kultovního filmu Sám doma všechny nastražené pasti a pokusy o chycení však končí zkázonosně pro naše dva aktéry, až vše vyústí v celkovou destrukci domu. Poslední šancí tak zbývá Schmutzova motouzovna, kterou zamýšleli prodat... ● Originální komedie, která Vás osloví nejenom zajímavou kamerou a během které si myšku bezesporu zamilujete. ║19.4.2009║ ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Hej,hej proč si furt hrajete na strašný dospěláky??? Každý z nás je vlastně velké dítě a já se strašně rád do dětských let vracím. Pomáhá mi to jednak vyrovnat se s každodenním pracovním stresem a zároveň mi to připomíná,že každý se stejně vracíme tam,odkud sme vzešli.A tohle je prostě lahůdkově promakaná prdel :-))) ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Film je takovej mix mezi Tom a Jerry a Sam doma. Coz dava prostor pro paradni blaznivou komedii, ale bohuzel je to taky nejvetsi problem. Sledovat dva typky, jak se snazi vyporadat s mysi by bylo zabavny, jenze to by ta mys nesmela delat naprosto nerealny veci a hlavni dvojka nesmeli bejt super vylizany dementi. Kdyz tohle ale clovek prekousne, tak se bude skvele bavit, protoze se furt neco deje, film svizne odsejpa a vtipnejch situaci tu je spousta. ()

Berry0153 

všechny recenze uživatele

Praštěná komedie o dvou "povedených" synáčcích, kteří zdědili zchátralý dům a starou továrnu na špagáty po svém zesnulém otci. Náhodou zjistí, že má dům vysokou cenu a chtějí ho prodat. Má to ale jeden háček. V domě se zabydlel nechtěný příživník - malá myška, které je třeba se zbavit. Brzy však zjistí, že to není jen tak obyčejná myš… I přes velký počet komických situací je Hon na myš pouze průměrnou oddechovkou, která potěší především dětského diváka. 55% ()

Magenta 

všechny recenze uživatele

Asi půjdu proti proudu, ale co. Tohle je jednoznačně moje nejoblíbenější komedie a ani neumím vysvětlit proč. I když Hon na myš vidím po sté, připadá mi pořád stejně vtipný jako poprvé. Herci jsou neokoukaní a role jim sednou, myš, která uklízí nepohodlné lidi do kufru na půdě, je úžasná, vtipy jsou vtipné, film odsýpá a pro mě nemá hluché místo. Co na tom, že je to dětinské a naivní. Pro mě za pět. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • Když se Ernie Smuntz (Nathan Lane) během proslovu snaží trefit myš kladívkem, tak při tom skončí na zemi a shodí mikrofon z pultu. V dalším záběru je ale mikrofon zpátky na pultu. (Duoscop)
  • Tento film spolu se snímkem Peacemaker stály při samém začátku studia DreamWorks Pictures. (fannah)
  • Ve scéně před dražbou domu pozdraví Ernie Smuntz (Nathan Lane) arabského šejka slovy "Hakuna matata". Nathan Lane daboval v originálním znění postavu Timona ve filmu Lví král (1994), ve kterém tato fráze proslula. Pod stejným názvem pak nazpíval i píseň. (ing.Frosty)

Reklama

Reklama