Reklama

Reklama

VOD (1)

Dramatický příběh lásky se odehrává v 16. století v Benátkách. Veronica a Marco se do sebe bláznivě zamilují, Marco je však povinen najít si ženu vysokého postavení. Aby si Veronica vydobyla vliv a bohatství, rozhodne se stát kurtizánou. Netuší však, že její rozhodnutí jí přinese nejen velkou lásku, ale také zoufalství a bezmoc. (TV Nova)

(více)

Recenze (156)

frbulka 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoci, ale tento film o lehké dívce, která okouzlila a nalákala do svého lože snad všechny mocné muže Benátek mě nijak nezasáhl, nijak se mě nedotkl. Konec, kdy se za Veroniku, souzenou pro čarodejnictví, postaví celá tato mužská část Benátek mi připadá značně nadsazený. Plus ode mě dostává snad jen docela příjemná historická atmosféra starých Benátek a oduševnělý půvab Jacqueline Bisset, která v tomto ohledu překonala svou filmovou dceru. ()

lareinna 

všechny recenze uživatele

Kurtizána v 16. storočí mala vyššie postavenie v spoločnosti v princípe vďaka mužom, ktorí vládli, dovolili jej vzdelávať sa, čítať, mať viac slobody a pohybovať sa tam, kde ich manželky nemohli. Takúto zaujímavú politiku vedia vymyslieť len muži :-) pre mužov. Ale tieto ženy „chodili po tenkom ľade“. Ako povedala Veronica Franco svojej priateľke ...„Moje klec je možná větší než ta tvoje, ale je to klec...“ Zaujímavý film, ktorý rozpráva o živote mladej Veroniky a o živote v Benátkach pred cca 450 rokmi. Aby získala postavenie, viac peňazí a muža, do ktorého bola zamilovaná, ale odmietol si ju vziať kvôli venu, počúvla radu matky a stala sa kurtizánou. Podarilo sa jej to, ale smrť k nej mala bližšie práve preto, kým sa stala. ()

Reklama

Šakal 

všechny recenze uživatele

Občas se to stává....pustíte si snímek, aniž byste věděli o čem že bude, bez nějakého většího očekávání, abyste posléze byli několikanásobně odměněni a příjemně překvapeni. Pokud bych měl zmínit hlavní důvod proč shlédnout tento snímek, odpověď je zcela jednoduchá! Krásná Catherine McCormack jako kurtizána Veronica Franco podává naprosto ODZBROJUJÍCÍ výkon. Kdo by to před shlédnutím snímku čekal ( já tedy rozhodně nikoliv ). A Ikdyž pánové Sewell a Platt nepodávají vůbec špatné výkony ( ba právě naopak ), přesto zůstávají ve stínu Catherine a je to právě ona, kdo táhne tento snímek. Když se k tomu přidá opravdu promyšlený příběh zasasený do Benátek 16. století, povedená ( jednoduchá ) výprava, kostýmy, to vše doplněno o líbivý hudební doprovod vychází mi z toho ( i s přihlédnutím k té pozitivní náladě, kterou ve mně snímek vyvolal ) překvapivě vysoké hodnocení, 4+ 1/2* ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Krásný romantický příběh jedné z nejznámějších kurtizán Veronicy Franco, jíž jednu dobu ležely u nohou celé Benátky. Celkem působivý obraz renesanční republiky na sklonku 16.století, kdy vládly volné mravy, církev se nebrala příliš vážně a umění kvetlo ve všech směrech. Nicméně i tady číhali náboženští fanatici na svou příležitost a dokázali jí využít. Catherine McCormack byla jedinečně nádherná a celý film jí jednoznačně patřil. Rufus Sewell mě pak překvapil v kladně roli, na což jsem si zpočátku nemohl vůbec zvyknout, ale nakonec si to jakž takž sedlo. Nicméně pokaždé, když se objevil, čekal jsem od něj nějakou sviňárnu. Vesměs nemám co vytknout, až na závěr přelíčení před inkvizičním tribunálem - tento kýčovitý konec mi celkový výborný dojem zkazil. 85% ()

progression 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že podobné typy historických filmů mne už zdaleka neberou tolik jako v mladších letech, Rufus Sewell mi zpočátku moc nesedl, jenže nakonec bylo všechno jinak. Přišel jsem Sewellovi na chuť, překrásná Catherine McCormack byla neskutečná, takže když se připočtou úchvatné exteriéry i interiéry Benátek, zajímavě znázorněná atmosféra doby a společnosti, výborné herecké výkony i padnoucí hudba, která vhodně dokreslovala tehdejší dobu i celý životní příběh obou hlavních představitelů, tento krásný film utekl jak voda A za skvěle vypointovaný scénaristický i režisérský závěr samozřejmě patří hvězdička nahoru ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Počas návštevy kráľa Henricha (Jake Weber) je mních násilne zadržaný pri pokuse podať mu papier. V skutočnosti bol kráľ Henrich III. zavraždený presne takýmto spôsobom: pristúpil k nemu mních s úskočným úmyslom odovzdať Henrichovi súkromnú správu, na čo ho smrteľne bodol, zatiaľ čo mu šepkal do ucha. (Arsenal83)
  • Skutočná Veronica Franco (Catherine McCormack) mala 6 detí, 3 z nich však zomreli už v detstve. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama