Reklama

Reklama

Dramatický příběh lásky se odehrává v 16. století v Benátkách. Veronica a Marco se do sebe bláznivě zamilují, Marco je však povinen najít si ženu vysokého postavení. Aby si Veronica vydobyla vliv a bohatství, rozhodne se stát kurtizánou. Netuší však, že její rozhodnutí jí přinese nejen velkou lásku, ale také zoufalství a bezmoc. (TV Nova)

(více)

Recenze (155)

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

A překvapivá krása.Nechápu proč si Catherine McCormack pamatuju jen jako podřezanou manželku Statečného skotského buřiče,když umí takhle kouzlit.Ani nevím kdy sem naposled viděl tak úchvatný ženský herecký výkon.Mamča ji naučila moc dobře rozdávat rozkoš (a těch rozkošných nemocí co museli tehdá holky rozdávat.Jeden hezčí vřed než druhý).Škoda že kurv..ehm..tizány tady na Domažlické nepobrali trochu jejího šarmu a krásy.To sou hujdy odporné,že bych to ani nepochcal.Obzvlášt' jedna tam je fakt vońavá.Brrr hnus jeden opuchlý.Nechápu,že nechcípne hlady.Rufus Sewell je tu tak sladký,že strčí do kapsy i Jacka ''potápěče'' Dawsona a dalším překvápkem je krásná hudba pro mě neznámého Fentona.Pak je to taky film,při kterém zase člověk dostane chut' pokleknout ve Vatikánu před svatou stolici a obdarovat ji(ho) svou vlastní zcela nesvatou stolicí.Ale jinak je to hrozně příjemná Krása a jenom doporučuji.PS:když už nic jiného,tak skvělý komentář orka vás musí přesvědčit ;DD.Hustě kámo ;). ()

zuzinka2 

všechny recenze uživatele

Okouzlující Catherine McCornmack v roli inteligentní benátské kurtizány, která ukouzlí skoro všechny benátské muže, ale miluje jen jednoho. Příběh zní trochu jako klišé, ale film je nádherně, místy vtipně, místy dramaticky zpracován, že si vysoké hodnocení určitě zaslouží. Navíc nádherné Benátky a sympatičtí hrdinové. Je příjemná změna vidět R. Sewella pro změnu v kladné roli. Trochu mě překvapuje, že se C. McCormck, příliš neprosadila (teda alespoň já jsem ji dodnes nezaznamenala), protože zde předvádí výborný výkon. 90% ()

Reklama

Tyny 

všechny recenze uživatele

Moje dojmy z filmu jsou smíšené. Na jednu stranu tam jsou tak úžasné scénky, že bych si je mohla pouštět několikrát. Další plus je tam Rufus Sewell, což je prostě nenahraditelný herec. Ale na druhou stranu jsem se občas nudila. Začátek byl skvělý, ale vprostřed filmu jsem se prostě začala nudit a chvilkami to bylo prostě o ničem. Ale přesto je to snímek, na který se nezapomíná, nápaditý děj a celková atmosféra filmu je skvělá. ()

Jezinka 

všechny recenze uživatele

Příjemný příběh, nádherná výprava, škoda jen, že v některých chvílích upadá do filosofování a hrdinských proslovů. Možná by bylo i přijatelnější napsat inspirováno skutečným životem Veronicy Franco, než pravdivý příběh V.F., a pak ji obrat o manžela, děti etc. Ale to by se už odchýlili od romantického žánru, který se zas tak nevyvedl. Ano bylo tam pár krásných scén - pohledy do očí, loučení, ale nebyla tam taková, abych si ji uchovala v paměti, nebo si ten záběr chtěla pustit znovu. Zpracování, které rozhodně neurazí, ale až na kostýmy nenadchne. - Po delší době přehodnucuji a přidávám jednu hvězdičku - jsou tam dobré scény tj. momenty, kdy si Veronica drží Marca od těla. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Neočakával som, že ma táto romantizujúca životopisná dráma zaujme a nebol som prekvapený. Filmy tohto druhu som spravidla pretrpel bez toho, aby som si na druhý deň spomenul o čom boli. Nadchýnať sa krásou predstaviteľky, koloritom Benátok a pokrytectvom, ktoré kráča naprieč dejinami sa mi nepodarilo, takže prajem všetkým obdivovateľom tohto filmu, aby ich dojem nebol ničím skalený. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Alternatívny názov filmu vo Veľkej Británii The Honest Courtesan pochádza z výrazu „cortigiana onesta“, ktorý označoval kurtizánu, ktorá, hoci sex mohol alebo nemusel byť súčasťou jej povinností, bola platená hlavne za to, aby bola spoločníčkou za intelektuálnu stimuláciu a/alebo jej básnický či hudobný talent. (Arsenal83)
  • Catherine McCormack a David Gant se setkali již při natáčení filmu Statečné srdce (1995). David Gant měl v obou filmech dokonce podobnou roli soudce. (Mayandra)
  • Pôvodne mal byť názov filmu „The Honest Courtesan“, teda „Poctivá kurtizána“, avšak vydavateľstvo dospelo k záveru, že Američania slovo kurtizána nepoznajú a rozhodli sa ho zmeniť na „Dangerous Beauty“. (Arsenal83)

Reklama

Reklama