Reklama

Reklama

Dramatický příběh lásky se odehrává v 16. století v Benátkách. Veronica a Marco se do sebe bláznivě zamilují, Marco je však povinen najít si ženu vysokého postavení. Aby si Veronica vydobyla vliv a bohatství, rozhodne se stát kurtizánou. Netuší však, že její rozhodnutí jí přinese nejen velkou lásku, ale také zoufalství a bezmoc. (TV Nova)

(více)

Recenze (155)

petikacka 

všechny recenze uživatele

Vlastně s tím filmem nemám žádný problém. Historický snímek o možnosti žen v Benátsku 16.století. Buď máte majetek a můžete se vdát nebo můžete jít do kláštera a nebo! se můžete stát kurtizánou. Ty ovšem mají přístup všude i do knihoven!!! na rozdíl od vznešených dam. Ty mají pouze jedinou možnost a to dobře se vdát a starat se o svého muže a děti toť vše. Příběh kurtizány Veroniky Franco nám ukáže, že díky své profesi si může uchovat svou podstatu a to milovat jednoho muže. A od toho se odvíjí celý děj, který je zajímavý a má velmi silný konec. Za mě 85% ()

Mortemiss 

všechny recenze uživatele

Mladá kurtizána jejímž posláním je ukojit potřeby mužů. Zpočátku holka, která se nedokázala ani obléct, se za pár minut stala nejvyhledávanější rozkošnicí v Itálii a to nejhorší na tom je, že ji neustále pronásleduje její ex láska s kudrnatými vlasy a pitomým rozjařeným výrazem. K závěru je za své služby prohlášená za čarodějnici, je vidět, že když se v 16st. objevil někdo, komu šla práce od ruky, hned v tom ostatní viděli spojení s ďáblem. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Být kurtizánou není tak jednoduché, jak by se na první pohled zdálo. Vědět jaký oční kontakt nahodit, aby dotyčný pochopil úmysly takové ženy, k tomu je zapotřebí asi dlouho sedět u zrcadla a trénovat i když.........co si budeme povídat. Kdybych si nepřečetla, že je to životopisný film, tak mě to vůbec nenapadne. Spíš bych ho brala jako vymyšlený, dobře scénáristicky a režijně zpracované romantické drama. Já jsem si osobně vychutnávala každou chvilku s Catherine a Rufusem, pro kterého mám slabost. Nečekala jsem mnoho, dostala jsem daleko víc. Milé překvapení. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek s krásnou dobovou výpravou, který sice pojednává o slavné benátské kurtizáně, ale je zároveň i výpovědí o postavení žen v 16. století a jejich omezeném prostoru seberealizace. Především je to ale film pojednávající o lásce s takovou hravostí a poutavostí, jakou by mu mohla většina romantických snímků závidět. Bohužel závěrečná půlhodinka s inkvizicí trochu brzdí tempo, jinak bych neváhala se čtyřmi hvězdičkami. 3,5* ()

(Z)denny 

všechny recenze uživatele

Krásný romantický snímek z prostředí Benátek 16. století poutavým způsobem vykresluje lásku mezi mladičkou (zprvu nezkušenou a později profesionálně smyslnou) Veronikou a mladíkem ze zámožné Benátské rodiny Markem. Co k tomuto snímku dodat? Možná jen tolik, že se to v něm hemží mladými a půvabnými děvčaty.. mezi která samozřejmě započítávám nestárnoucí a stále okouzlující Jacqueline Bisset.. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Bolognetti (David Gant), ktorý súdi Veronicu (Catherine McCormack) hral podobnú úlohu vo filme Statočné srdce (1995), kde súdil Williama Wallacea (Mel Gibson). Catherine McCormack hrala v tomto filme Gibsonovú manželku. (MikaelSVK)
  • Natáčanie prebiehalo v Ríme, Bracciano, Benátkach a Frascati (Taliansko). (Arsenal83)
  • Pôvodne mal byť názov filmu „The Honest Courtesan“, teda „Poctivá kurtizána“, avšak vydavateľstvo dospelo k záveru, že Američania slovo kurtizána nepoznajú a rozhodli sa ho zmeniť na „Dangerous Beauty“. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno