Reklama

Reklama

Hooligans

  • USA Hooligans (více)
Trailer

Obsahy(1)

Neprávem vyhozený student Harvardu, Matt Buckner, přijíždí do Londýna, kde se chce na čas usadit u své sestry. Skamarádí se s sestřiným švagrem, Petem Dunhamem, a je vtažen do temného a násilnického světa fotbalových "hooligans". Matt se během tohoto přátelství učí, jak stát pevně nohama na zemi a odolávat tomuto tajemnému a drsnému světu. Hooligans je příběhem o loajalitě, důvěře a občas i brutálních následcích života na hraně... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (589)

POMO 

všechny recenze uživatele

Prostučký, sto krát videný námet, zasadený do neobvyklého prostredia súperiacich britských "football-fan" bitkárov. Film má v sebe dravosť, bitky sú nakrútené svižne a prehľadne, dramatické vzťahy medzi postavami fungujú, a prítomnosť komerčnejších ikôn Elijaha Wooda a Claire Forlani osviežuje nezávislý tón nízkorozpočtovej produkcie. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Průměrný Angličan utratí ročně za fotbal několik desítek tisíc korun. Průměrný Čech za fotbal utratí několik pětek nebo na něj nejde vůbec. Pro Brity je zkrátka fotbal náboženství a hráči jejich týmu bozi. Celý film je názorné ztvárnění tohoto ideálu uctívačů, jenž jsou ochotni za slávu svých mistrů prolít krev. Krásné vykreslení vztahů mezi "firmami", jejich vzájemnou nenávistí vůči konkurentům. Pravda, film co se týče brutality vůbec nešetří a krev tam občas stříká proudem a za to si tvůrců velmu cením, že se nebáli ukázat toto temá "bez obalu". Co mne bohužel odrazuje od vyžšího hodnocení je Elijah Wood. Sice celý svůj "přerod" zahrál skvěle a na konci z něj opravdu má člověk strach, ale ten jeho obličej mi tam prostě vůbec mezi tu bandu nesedí. Dále musím se přiznat, že jsem nikdy moc fotbalu neholdoval a to že jednou vyhraje Sparta a podruhé Slávie se jen náhodou dozvídám z novin. Uznávám tento film jako velmi přesné ztvárnění obsese anglických fanoušků svým národním sportem, ale i když tam bylo mnoho srdcervoucích a skvělých scén, nikdy jsem neměl pocit propadat depresi. I tak se jedná o velmi originální a kvalitní počin. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Tak tomuto poviem začiatok a zvrat ako sa patrí. Ešte ale nehovorím o filme. Začiatok na režisérskej stoličke ako tento by bol sen hádam každého filmového nováčika a zvrat o aký sa Elijah pokúša už dlho (vymaniť sa z podvedomia divákov ako malý a chrumkavý Frodo) sa konečne s veľkou parádou vydaril. Perfektný príbeh natočený tak naturalisticky reálne, že seriózne začínam uvažovať, či by som niekedy vôbec šiel na futbalový zápas s "ostrovmi". Ale samozrejme to má všetko hlbší podtón a krásny anglický prízvuk a slang. 85%. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Za West Ham hlavu dám, za West Ham hlavu dám, to je jasná věc. Ch. Hunnam vede fotbalovou firmu GSE a E. Wood se stane její součástí, aby mohl zažít nejlepší školu svého života..... . Tenhle film neudělá radost zřejmě jen T. Řepkovi (Řepka jako hnědka). A pro jistou skupinu lidí se může stát kultem. Moc se mi líbila ,,přeměna“ E.Wooda z ,,trouby“ na sebevědomého člena firmy. Ovšem i ostatní herecké výkony jsou velice kvalitní. Já mám ovšem raději filmy o fotbale jako sportu. A neříkejte kurva KOPANÁ.... ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Frodo šourek, vyjukanej študentík z Harwardu, přiletí do Londýna, kde se zajde podívat na "soccer", dá si pár piv bez pěny, pak se přimotá do pouliční bitky a rázem se z něho stane drsnej fotbalovej chuligán, ze kterýho by se posraly celý Vršovice. To spíš vypadá jako námět na parodii od Mela Brookse. Nevim no, nějak mi tam prostě Elijah Wood vůbec neseděl. Jinak docela dobrý bitky (hlavně ta závěrečná), hodně krve a brutality - to se mi naopak líbilo. Zbytek ovšem za moc nestojí. Ale zase jsem se u toho ani nenudil a docela to rychle uběhlo, takže dávám 3 hvězdičky. Když se tak koukám, kterejm filmům jsem dal 3 hvězdičky, tak si řikám, že je to až moc. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (30)

  • V některých záběrech je možné všimnout si pravostranného provozu, přestože se v Anglii jezdí po levé straně. (Terva)
  • Ve skutečnosti se v době, kdy se film odehrává, kluby West Ham a Millwall v FA Cupu nepotkaly. Mohly se ale potkat v ligovém utkání, protože tehdy oba celky hrály druhou nejvyšší soutěž v Anglii. (FCBLFC)
  • Když jde Matt (Elijah Wood) na svůj první zápas West Hamu, je mu řečeno, že hrají proti Birminghamu. V reálu byl soupeřem Gillingham. (don corleone)

Reklama

Reklama