Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Azazel je jeden z padlých andělů, které Bůh zbavil podoby a oni se za to mstí na lidech. Protože nemá vlastní tělo, žije v tělesných schránkách jiných lidí i zvířat, do nichž může vstoupit jediným letmým dotykem. Mluví všemi jazyky a je skutečným, téměř absolutním zlem. Nezničitelným, nepřemožitelným, nelítostným a bezcharakterním. Přesvědčit se o tom může filadelfský policejní detektiv John Hobbes, který sice chytil obávaného sériového vraha Edgara Reese a předal ho porotě, která ho poslala do plynové komory, jenže tím to pro něj neskončilo. Právě naopak. Objevují se další mrtvoly, stejný modus operandi a taky hádanka, kterou mu těsně před smrtí položil Reese. Zpočátku nevěřící a skeptický detektiv se přesvědčí, že si s ním krutě pohrává pomstychtivý démon, a s hrůzou si uvědomí, že se na něj nejen snaží svést podezření z dalších vražd, ale navíc se zřejmě velmi dobře baví jeho pozvolným ničením a deptáním. Detektiv se však nevzdává, a dokonce se zdá, že objevil způsob, jak ho porazit a zničit. Pomoci by mu mohla Gretta Milano, dcera policisty, který před třiceti lety spáchal sebevraždu, poté co byl obviněn z řady zločinů. S její pomocí se dostane k několika starobylým textům, které popisují, jaké má Azazel schopnosti a slabé stránky. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (201)

type_B 

všechny recenze uživatele

Anděl smrti poletuje kdesi mezi béčkem a áčkem. Postava detektiva Hobbse je dost sympaticky zahraná (a napsaná). Škoda že scénáristi trochu víc nepropracovali teologickou složku, je to asi ulítlý, ale právě to by dalo filmu ještě větší originalitu. Výsledená podoba tématu není ničím zvláštní. Mystika je tu taková laciná, což je škoda, protože by film mohl být o dost lepší. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Jsou chvíle, kdy se rozhoduje o vašem dalším životě, chvíle kdy zjistíte, že už nic nebude takové jako dřív a čas se vám pak rozdělí na dvě části, na předtím… a na potom… ten rozdíl jsem tedy nepostřehla. Anděl smrti je jen chabý pokus o temný thriller, navíc děj se nemožně táhne. Démon Azazel prudí omletou hrou na babu… a kde jsou nějaký extra kejkle..? marný, nedočkám se. Naopak jsem mile překvapená z dobře fungující dvojice poldů D. Washingtona a J. Goodmana, těm se skutečně zadařilo. Člověk sám pozná, že ta chvíle přišla… ale tady si nejsem jistá. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(50%) ANDĚL SMRTI, velmi dobrý název. Dokonce se tak nazývá pilotní film 17. série mé oblíbené Kobry 11. Sakra, to jsem odbočil moc. ;) Nyní k tomuto filmu. Washingtona mám rád, tohle je jeden z těch filmů, co jsem si vybral k doplnění filmů jako celkově. No, musím říci, že to byla celkem nuda. Tu třetí hvězdici dávám protekčně kvůli Denzelovi. Vtipné je, že mi tento snímek námětem trochu připomíná novější knížku od S. Kinga, ta ale vyšla cca 20 let po premiéře Anděla smrti. No, první půle filmu je taková standartní detektivka, která si hraje na temnou atmosféru, ale ne moc úspěšně. Cca druhá část filmu jako kdyby odvíjela jiný počin. To už mě moc nebralo a vyloženě jsem u toho usínal, ale svojí smysluplnost to určitě mělo, jen bych ty žánry moc do sebe nemíchal. Takže asi tak. Denel byl dobrý, ostatní postavy už méně výrazní … Nudný průměr prostě … ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Veríte v Boha?“ – „Pri mojej práci je to s vierou občas ťažké.“ Temný a drsný mysteriózny triler, ktorý v čase premiéry našimi kinami prešumel bez výraznejšieho záujmu, ja som si ho nechal až na video a ani vtedy som nebol príliš spokojný. S odstupom desaťročí sa ale situácia okolo Anjela smrti prekvapivo značne vylepšila, ako to už občas s niektorými staršími filmami chodí. Dnes ide o solídne, zručne nakrútené a miestami až mimoriadne atmosférické dielko. Iste, nič extra výnimočné a na klasiku typu Sedem a Mlčanie jahniat sa to nechytá (ale to ostatne ani nemalo v záujme vzhľadom na nadprirodzený scenár), ale fakt som si to užil. Dosť tomu pomáha práve scenár, ktorý nenudí, nakoľko chvíľku je o popravovanom sériovom vrahovi, potom odskočí k policajnej buddy movie, následne pátrame po zabijakovi na slobode, potom sa riešia tajomstvá policajného zboru, potom na scénu napochoduje expertka na nadprirodzené javy a celé je to celkom pekne nekompromisné (čo sa prežitia postáv týka). Oceňujem skvelé použitie Rolling Stones, aj škodoradostný záver, hoci treba dodať, že hlavný hrdina to ozaj bohvieako nedomyslel. Úvod je prekvapivo skopírovaný z o 8 rokov staršieho The First Power s Louom Diamondom Phillipsom (chytený sériový vrah je popravený a po jeho smrti vraždy pokračujú a ničia zdravý rozum detektívovi, ktorý po vrahovi dlhú dobu šiel). ()

Jufonka 

všechny recenze uživatele

Mě se tenhle film dost líbí a ano, má dost chyb, každopádně mě fakt zaujal ten děj, pointa, konec a začátek. Film je dost temnej a zajímavej a musim říc,t že nechápu to nízký hodnocení... už zase mam dojem, že sme se nedívali na stejnej film... ale mě se ta myšlenka převtělování pomocí doteku fakt líbí a musíte uznat, že ten konec s kočkou je dobrej, ne? Pro ty, co to neviděli: určitě stojí za to se na to podívat! ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Během přípravy natáčení režisér navštívil muže, který dokáže mluvit syrijsko-aramejsky, aby mu pomohl s dialogovou scénou v tomto jazyce, která ve filmu proběhne. Muž byl ale velmi nábožensky založený a odmítl vyslovit nadávky, které postava mluvící touto řečí ve filmu pronáší. Produkce potom musela najít dalšího člověka, který tuto řeč ovládá, aby doplnil chybějící sprosté repliky. (Morien)
  • Všechny scény Edgara Reese (Elias Koteas) se natáčely dříve než většina ostatních záběrů. Režiséra Hoblita natolik zaujala fyzičnost Koteasova projevu, že trval na tom, aby se všichni ostatní herci, které posléze rovněž posedne Azazel, pohybovali podobně jako on. Tito herci potom studovali Koteasovy záběry, aby od něj pochytili gesta a mimiku. (Morien)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno