Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Azazel je jeden z padlých andělů, které Bůh zbavil podoby a oni se za to mstí na lidech. Protože nemá vlastní tělo, žije v tělesných schránkách jiných lidí i zvířat, do nichž může vstoupit jediným letmým dotykem. Mluví všemi jazyky a je skutečným, téměř absolutním zlem. Nezničitelným, nepřemožitelným, nelítostným a bezcharakterním. Přesvědčit se o tom může filadelfský policejní detektiv John Hobbes, který sice chytil obávaného sériového vraha Edgara Reese a předal ho porotě, která ho poslala do plynové komory, jenže tím to pro něj neskončilo. Právě naopak. Objevují se další mrtvoly, stejný modus operandi a taky hádanka, kterou mu těsně před smrtí položil Reese. Zpočátku nevěřící a skeptický detektiv se přesvědčí, že si s ním krutě pohrává pomstychtivý démon, a s hrůzou si uvědomí, že se na něj nejen snaží svést podezření z dalších vražd, ale navíc se zřejmě velmi dobře baví jeho pozvolným ničením a deptáním. Detektiv se však nevzdává, a dokonce se zdá, že objevil způsob, jak ho porazit a zničit. Pomoci by mu mohla Gretta Milano, dcera policisty, který před třiceti lety spáchal sebevraždu, poté co byl obviněn z řady zločinů. S její pomocí se dostane k několika starobylým textům, které popisují, jaké má Azazel schopnosti a slabé stránky. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Je mi úplne jedno, či záleží len na čiernych životoch (Black Lives Matters), alebo záleží aj na životoch belochov, aziatov, eskymákov, či dajme tomu trebárs neandrtálcov. Túto politickú agendu mi tu nikto nepodhadzujte. A ihneď vám aj napíšem, že nemám žiadne rasové predsudky a ani netrpím komplexom nadradenosti bieleho muža. Takže si ušetrite svoje pseudo liberálne múdra, vy radikálni slniečkári. Poviem narovinu, to o čom som pevne presvedčený. Som toho názoru, že Denzel Washington nemá na to, aby dokázal utiahnuť v hlavnej úlohe mysteriózny kriminálny thriller ako je "Anjel smrti" (Fallen). Na to proste nemá. Nie je to typ herca, ktorý sa hodí do takejto úlohy, aj keď mu je takpovediac napísaná na mieru. Nie je v jeho schopnostiach to zvládnuť, ani keď mu sekundujú skúsení hereckí kolegovia a točí to ostrieľaný profi režisér. ** ()

type_B 

všechny recenze uživatele

Anděl smrti poletuje kdesi mezi béčkem a áčkem. Postava detektiva Hobbse je dost sympaticky zahraná (a napsaná). Škoda že scénáristi trochu víc nepropracovali teologickou složku, je to asi ulítlý, ale právě to by dalo filmu ještě větší originalitu. Výsledená podoba tématu není ničím zvláštní. Mystika je tu taková laciná, což je škoda, protože by film mohl být o dost lepší. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Slušný thriller s fajn nápadem a i dobrým zpracováním, bohužel ale přepálenou stopáží a hereckými výkony vedlejších postav,. Goodman a Sutherland byly dostatečně přesvědčivý(zejména Goodman kterej byl fakt výbornej). Ale ostatní mě celkem štvaly, stejně jako mě štval Washingtonův výraz(jsem šíleně zmaten a jsem smutný). Ona přepálená stopáž by nevadila ale film má strašně moc zbytečných scén které akorát překáží. Konec byl hodně slušnej a s ním i atmosféra která se dala krájet a on celej film jsem dokoukal bez problémů, jen prostě za týden si na něj bohužel nevzpomenu. ()

Genero 

všechny recenze uživatele

Azazel, taková multisměna, to není jen zabalit peřiny, děti a jít. Znáte akademika Plíška, Azazel? Státní cena za fyziku, čestný doktorát v Reykjavíku a co bylo jeho celoživotním dílem? Desetisměna. Půl roku organizace a rok rekonvalescence. A my tady máme o desítky směn víc. Z ucha paní Ramírezové šupky dupky do nosu doktora Bharádwádži a potom skrz krk kapitána Kolosima. A hlavně bacha na negra. Jestli se to podaří, budeme jediní v republice!... Promiňte, panstvo, chci se jen zeptat, jestli někdo nemá chuť na šálek pravé americké mystiky?... Ne, ne, děkujeme, mistře, vy dneska opravdu zlobíte! Jděte s tím už do prdele! ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Když jsem si před puštěním filmu přečetl, že to byl komerční propadák, tak jsem si docela nadával, že jsem si nesehnal nějakej jinej, lepší film. Ale zpětně musím uznat, že toho rozhodnutí nelituju a film stál za vidění. Mystoriozní kecy o andělech a bubákovi byly celkem snesitelný a ta hra bubáka a Denzela byla celkově zábavná. Hodně to podpořili i dobří herci - Goodman, Casseus, Gandolfini - i ta dvojnice Alyssy Milano byla fajn. Škoda, že se to ve finále obešlo bez happy endu, ale na celkovým hodnocení by to stejně nic nezměnilo.. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Scéna, kdy se propadne strop ve sklepě chaty, který zrovna Hobbes prohledává, nebyla ve scénáři ani v hrubém střihu filmu. Původně měl Hobbes najít knihu a odejít. Během jedné z testovacích projekcí ale během této scény odešel ze sálu jeden divák na toaletu a zavřel za sebou dveře s hlasitým prásknutím, což vylekalo všechny přítomné. Produkce filmu tak získala nápad, že by se v tomto místě filmu mohla objevit náhlá "lekací scéna" pro posílení atmosféry napětí. (Morien)
  • Jméno postavy Denzela Washingtona John Hobbes je založeno na dvou filosofech 17. století, Thomasi Hobbesovi a Johnu Lockovi. Hobbes se domníval, že lidé jsou přirozeně zlí a potřebují tlak společnosti, aby se stali lepšími. Locke o lidech smýšlel jako o přemýšlejících, racionálních bytostech schopných mírumilovné koexistence. Těmito tématy se film také zabývá. (Morien)
  • Natáčení probíhalo v amerických městech Philadelphia, New Jersey a Los Angeles. (Terva)

Reklama

Reklama