Reklama

Reklama

Super Size Me

Trailer

Obsahy(1)

Proč jsme tak tlustí? Stačí dvě slova: rychlé občerstvení. Co by se stalo, kdybyste nepozřeli nic jiného než stravu z rychlých občerstvení po dobu celého měsíce? Filmař Morgan Spurlock se vydá na takovou cestu a je to ta nejriskantnější pouť jeho života. Pravidla? Třicet dní nesmí jíst nic jiného než co je na nabídce McDonalds, stravovat se v tomto řetězci třikrát denně, musí si objednat vše co je v nabídce alespoň jednou a musí si dát XXL menu, pokud je k tomu vyzván. Zatímco Spurlock přežvykuje pod zlatými oblouky, sjíždí celou zemi a rozmlouvá s počtem odborníků na rychlé občerstvení, s obyčejnými lidmi a navštěvuje školy, firmy a politiky. Spurlockova trýznivá hamburgerová dieta ho dovede k fyzické a citové proměně, která vás donutí zamyslet se nad objednávkou dalšího Big Macu. Super Size Me je film nabízející nový pohled na jeden z našich největších národních zdravotních problémů, na obezitu. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Příspěvek byl smazán administrátorem.

sabulicka

sabulicka (hodnocení, recenze)

Po tomhle filmu jsem si šla raději zacvičit...a Mc'donald nenavštívím dlooooouho :D

PGZezulka

PGZezulka (hodnocení, recenze)

Totální ztráta času, za 100 minut na kole spálíte kalorií že se Vám o tom nezdálo. Stačí i 20 minut denně.
 
Vrcholem všeho je ta kráva, která se snaží svýho manžela konvertovat do "zdravé" a jediné správné cesty. Pripomíná mi to tu mladou krávu z DECO, která káže o EKOLOGII ale jezdí ve Land Rover z 90 let který žere 25l/100km.
 
Jediný přínos tohoto snímku vidim v tom že pomůžu lidem kteří jsou v mém okolí a trpí nadváhou.
Hodnocení od ostatních lidí na csfd je pro mě k smíchu, jenže tady jde o vážnou věc...

waits

waits (hodnocení, recenze)

No, zajimalo by me, kolik Cechu by vedelo, co je kalorie.Takova ta malinka vec, co je v jidle a kdyz jich je moc, tak jsou lidi tlusty;)

Braveheart

Braveheart (hodnocení, recenze)

Kdysi jsme na tom se školou byli povině v kině, ale já se z toho ulil. Teď toho lituju, ale stáhnout to není žádný problém. Jen by mě zajímalo, co všechno mu to v těle domrvilo?Někdo mi říkal, že mu odešli ledviny nebo co.Můžete mi to někdo napsat?

kiddo

kiddo (hodnocení, recenze)

Vina není na straně fast foodů, že to vyráběj, ale u nás, že to žerem. To než zase někdo začne brojit - je to jen a jen vaše volba a jen vy jste za to zodpovědní.

Němi

Němi (hodnocení, recenze)

Osobne bych dal prednost tomu, aby me dite poznalo maskota nejakeho buface, nez Jezise... Jinak dle meho dokument manipuluje s fakty podobne drze, jak se to snazi prisoudit McDonaldu.

crazykate

crazykate (hodnocení, recenze)

Super dokument a podobny sem jeste nevidela. Ano zavery sme my cesi znali, ale myslite ze kazdy american vi co udela par hamburgeru? (nechci je podcenovat ale myslim ze hambace jim zamlzujou mozky - netvrdim ze vsem). A nedavno sem cetla v casopise ze nejaka zenska to udelala naopak - ze jedla jen zdrave....ale nevim jak se to jmenuje :( P.S:: osobne v Mekaci jen kafe, zmrzlinu a salat. ------------------------- Lojza: Kdo? Jak je ukazano v dokumentu - v usa miliony lidi a myslim ze i v cr se takovy lidi najdou. (Me to normalni nepride ale kdyz maly deti bezpecne poznaj panacka od fast-foodu ale nevedi jak vypada jezis...a reknou ze je to Bush - nemeli by se jejich rodice zamyslet?)--------------myslela sem ze me slehne (zdroj: www.mcdonalds.cz): Jsou produkty McDonald's zdravé? ….McDonald's může nabídnout řadu produktů, které se mohou směle stát součástí vyváženého stravovacího režimu, navíc kvalitně připravených a vyrobených ze špičkových surovin. ……. Jaký je postoj McDonald's ve vztahu k reklamě a marketingu zaměřených na děti? Především musíme zdůraznit, že naší filozofií je nemanipulovat dětmi. Veškerou naši komunikaci a marketing cílíme na dospělé zákazníky a rodiče. …… nejak mi to nepride když nekolikrat za den vidim v tv reklamu na uzasnej Happy meal, před dverma mc stoji ten klaun a vse je tak krasne barevny (myslite ze deti to nemaji moznost videt?)

berg.12

berg.12 (hodnocení, recenze)

Dan9K: Však nemusíš experimentovat s celým pytlem! Ale netvrdím, že efekt u nějakých koupených zmražených by nemusel být podobný.

Dan9K

Dan9K (hodnocení, recenze)

berg.12: no já nevím. Když utratím ty prachy, tak se chci aspoň najíst :-)

berg.12

berg.12 (hodnocení, recenze)

Dan9K: To znamená, že ty hranolky (a částečně i Big Mac) jsou napůl z plastiku :) Ale můžeš si to vyzkoušet sám doma, jak autor doporučuje.

berg.12

berg.12 (hodnocení, recenze)

Pokud se vám zdá film jednostranný a přehnaný (což autor sám přiznává), doporučuju 2 diskové DVD, které obsahuje spoustu dalších zajímavých informací. Za všechny úžasný test trvanlivosti, při kterém bylo v zavařovačkách uzavřeno několik druhů hamburgerů, hranolky + hamburger a hranolky z ulice.
A výsledek? Hranolky a hamburger z ulice po dvou týdnech pěkně namokvaly, ostatní hamburgery více méně také, ale Big Mac se držel prakticky beze změn (a držel se ještě minimálně týden). A co horšího, hranolky z McDonalda se držely 10 týdnů bez viditelných změn, než je někdo omylem vyhodil. V pokojové teplotě! ´´So, whats that doing in my stomach?´´ :)

 (hodnocení, recenze)

nejsem zastancem mcdonaldu, ale ani ortodoxnim odpurcem. film mi prisel trochu prehnany. cloveku, ktery se zacne cpat jak zjednany, by se udelalo spatne, i kdyby jedl v normalni restauraci v takove mire. take by me zajimalo, v jake restauraci vam poskytnou tabulku, kde jsou uvedeny nutricni hodnoty. jinak superlockovy bolestne stavy me opravdu dojaly. prislo mi to jako spatne zahrany film. pokud to ale prispeje k tomu, ze se nejakej american prestane cpat jak prase, tak to bude jedine dobre. ja jsem po shlednuti toho filmu naopak dostal chut na hamburgera:)

abysser

abysser (hodnocení, recenze)

Problem tohoto dokumentu spociva v tom, ze jeho zavery snad clovek s nejakym IQ zna i v pripade, ze ten film nevidel.. Ze jsou hambace nezdravy snad vi kazdy.. Nebo se snad s takovou brzy objevi dokument hlasajici, ze vareny koleno je taky nezdravy..

_ksilt

_ksilt (hodnocení, recenze)

presne co jsem od dokumentu cekal sem taky dostal, nemyslim ze rozume uvazujici clovek potrebuje tohle videt aby vedel ze fast food neni to pravy orechovy, na druhou stranu jsem rad za nektere nove informace co mi dokument dal jak o MD tak o americke spolecnosti vubec, jinak jsem si vsiml ze Morgan Spurlockovi se asi podobne dokumenty zalibily, dnes mam moznost v tv sledovat dokument kdy spolu se svou manzelkou zkusi zit 30 dni za americky minimalni plat

ReproBoy

ReproBoy (hodnocení, recenze)

Mazec film, moc se mi líbil ten test. Hodně informací jak co je a jak to je doopravdy v americe. Doporučuju každýmu. Odemně má plný počet hvězdiček, zatím nej dokument co jsem viděl.

Saishi

Saishi (hodnocení, recenze)

Jééé film na variaci "stravovací návyky obvyklého Američana" vypadá zajímavě ;)) Né, jsem ošklivá, každopádně já bych teda po pár dnech nevěděla co v tom Mekáči už sníst, protože to chutná všechno stejně a je to všechno z toho, co to prase ani nevědělo, že má...no zmrzka a hranolky by to asi jistily...

e-R

e-R (hodnocení, recenze)

nejzajimavejsi informace z celeho dokumentu je pro me , ze americane tazani v dokumentu vubec netusi co je kalorie, byt se tam timto slovem ohaneji vsude...a reziser asi take prilis neveri ve vzdelanost svych divaku, kdyz tam hned projistotu zmini definici ... jinak pomerne zdarily dokument, ale ta nevyvazenost!!!! obuvat se jen do McD a Pepsi...fuj!!! taky film trosku ztraci tempo a je delsi nez musel byt, coz je ale vydatne kompenzovano animovanymi statistickymi vsuvkami, ktere nopak dodaji tolik potrebnou dynamiku.

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

Nevím, jestli to víte, ale všechny kalorické hodnoty produktů Mcdonald´s by měly být ( myslím, že to tak stále je ) na spodní staně reklamního papíru, který máte na táce...... jakožto zaměstnanec, to musím vědět....... jinak si na tenhle dokumentík asi taky zajdu. Ale je poměrně logické, že když měsíc žerete McFood a moc se nehejbete, tak to s váma dobře nedopadne.......

TAX

TAX (hodnocení, recenze)

presne tak. kdo se nehybe, ten na to casem dojede. imho jsou na tom amici prave proto uplne nejhur, pac zerou opravdu hooodne a k tomu se vsude vozej autama. u vseho se da zaparkovat, vsechno je drive-in nebo drive-thru. kam jinam to muze vest nez k narodni obezite? ja mam hambace rad a kvalitni hranolky primo zboznuju. do mekace zajdu tak jednou za mesic, za dva. ale nikdy me nepresvedci, abych si dal "value" meal a nikdy si u nich nekupuju napoj - pouze jidlo. ale ne proto, ze vim ze kola je samej cukr, ale proto, ze vim, ze prave na ty kole maj nejvetsi vyvar a nejvic na ni rejzujou. a tu radost jim nedopreju. a kofola rulez! dobrou noc ;)

Hrnous

Hrnous (hodnocení, recenze)

Rychlé, srozumitelné, vtipné. Myslim, ze po tomhle uz do Mekace ani nepachnu. S pritelkyni jsme si pak radsi vysli schody do 8 patra pesky a to vytah fungoval :-). Doporučuji.

Související novinky

Spurlock a hollywoodská superagentka

Spurlock a hollywoodská superagentka

06.07.2016

Pokud vám jméno Morgan Spurlock nic neříká, zřejmě moc nekoukáte na dokumenty. Režisér Super Size Me, Nejlepšího filmu, jaký byl kdy prodán nebo Mansome o sobě dal naposledy vědět 3D výletem s… (více)

Politika nebo vědecký pokrok?

Politika nebo vědecký pokrok?

18.12.2005

Právě tímto tématem se bude ve svém novém dokumentu zabývat režisér Morgan Spurlock, který už zaujal svým anti-mcdonaldovským dokumentem Super Size Me. Nyní podle vlastní knižní předlohy nazvané THE… (více)

Reklama

Reklama