Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hudson Hawk (Bruce Willis), jeden z největších zlodějů na světě, je po deseti letech propuštěn z vězení, kam nemá v plánu se vracet. Jeho život v ústraní však naruší šílení manželé Mayflowerovi, kteří mu začnou vyhrožovat zabitím jeho nejlepšího kamaráda Tommyho (Danny Aiello), pokud pro ně neukradne tři artefakty vytvořené Leonardem Da Vincim. Hawk nemá potuchy o tom, že význam těchto děl zdaleka přesahuje jejich historickou hodnotu, ani netuší, co si počít s krásnou a tajemnou Annou Baragliovou (Andie MacDowellová), která se vydává za jeptišku a může pracovat pro CIA, Vatikán, nebo Mayflowerovy. Nakonec je na Hudsonu Hawkovi, aby překazil ďábelský plán Mayflowerových, udržel Tonnyho mimo nebezpečí, užil si pár hezkých chvilek s Annou a možná dokonce zachránil celý svět. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (256)

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Pre tie blbé reči o tom, aká je film sračka, sa mi dostal pod ruku až dnes. A je mi jasné, že sa doň opreli hlavne mienkotvorní kritici, ktorí ho posudzovali výhradne na základe komerčného neúspechu. A to, že si film na seba nezarobí, ešte z neho omyl nerobí. Môžem potvrdiť, zabudnutý a zapadnutý Majestic mám v topke prakticky od začiatku. Myslím, že Hudson Hawk má v sebe všetko, čo má dobrodružná akčná komédia mať. Pre svižné tempo a samý zvrat nie je čas na nudu, do toho hláška strieda hlášku, gag strieda gag. A že mi film hoc-kde pripomínal novšie komerčné hity, len v originálnejšom balení, iba potvrdzuje, že bol na jeho smolu natočený o čosi skôr, ako si publikum prialo a ako ho bolo pripravené prijať. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Bruce Willis dnes již musím říct že ve velice povedeném snímku. V době vzniku byl Hudson Hawk dost ignorován a podceňován, přece jen tehdy měl Bruce na kontě vynikající Smrtnosné pasti a Posledního Skauta, takže to vypadalo na mírný ústup. Dnes ale musím říct že tomto ztřeštěném kousku nevidím jediný zádrhel. Bruce má svůj typický účes, gesta a ksicht tak jak sme to u něj měli vždy rádi. Spousta scén potěší a rozchechtá. Např. umrtvovací šipky jsou vynikající. PS: Co postava to originál. Zabijácký Angličan, James Coburn jako CIA karatista ... atd. 70% ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je fakt jizda, nechapu, proc nema film vyssi hodnoceni. Pribeh je dostatecnej, misty se to docela solidne zamotava a diky tematu dokaze slusne zaujmout, ale celej je hozenej tak trochu do uchylarny, takze si na to clovek musi zvyknout. Jinak triky jsou dostatecny, herci jsou paradni, z vedlejsich Caruso a krasna Andie a Bruce je tady naprosto perfektni a haze jednu hlasku za druhou. Nicmene i ostatni sem tam nakou hlasku hodi. No a zaporaci jsou desny hovada, ale nemuzu si na ne stezovat. No a navic se porad neco deje, bud naky kradeze, akce nebo gagy a hlasky, takze se clovek ani minutu nenudi a i kdyz je to desna uchylarna, tak musim dat 5*. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já chci bejt obecně prospěšnej. Naučím tělesně postižený jódlovat." Ve světě plným gangsterů, CIA, Vatikánu, swingu a Leonarda da Vinci se nepohybuju zdaleka s takovou lehkostí jako zpívající zloději Hawk s Tommym. Při naší první konfrontaci jsem z toho byl poněkud zděšen, ale později mi začala připadat zábavná Hawkova ekvilibristika na nemocničním vozíku, stejně jako na tupou sílu sázející agent Butterfinger či agentka Vatikánu Anna, která se z nudy zachránila sama. A taky jsem se naučil házet míček otravnýmu foxteriérovi, což je jednoznačným důkazem toho, že tento snímek má smysl, což samozřejmě zároveň popírám. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"To je trest za to, že jsem střílela po jeptišce !!" ;) Překvapivě jednoduchá odpověď na otázku, na čem že si to Dan Brown, který zřejmě nepochopil, že jde o komedii, ujížděl při psaní těch svých pohádkových andělodémonských Šifer, zní Hudson Hawk, ale na čem že si to ujížděl Bruce Willis s Robertem Kraftem při psaní právě Hudsona Hawka, téhle šílenosti, ví snad už jen můj miláček, veliký Stevie de Souza, když nakonec právě díky jeho zásahům do scénáře a jeho pověstnému nadhledu tenhle filmový cirkus tak nesmírně baví.. Režisér Michael Lehmann nikdy nepatřil právě mezi hollywoodské bouráky, a tak se nelze divit, že tenhle biják tak hrozně propadl, nicméně jednotlivé vtipné pasáže plné gagů zvládá s velikou jistotou.. A Willise, který hláškuje jako o život, bych rozhodně taky nezatracoval, to právě on tlačí prakticky sám - Tedy kromě papeže opravujícího televizi..;) - celý tenhle film hodně vysoko.. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Štáb při natáčení procestoval mnoho zemí Evropy, kde leckdy neměl předem domluvené ubytování ani technické zázemí a mnoho jeho členů bylo podle odborových regulí placeno za nicnedělání. (Coldrex)
  • Annu Baragli mala pôvodne hrať Isabella Rossellini, avšak kvôli problémom s chrbtom musela po niekoľkých dňoch natáčania projekt opustiť a prenechať tak miesto Andie MacDowell. (misterz)
  • Pôvodným kameramanom na projekte bol Jost Vacante. Kvôli chybám v natáčaní však opustil projekt a bol nahradený Dantem Spinottim. (misterz)

Reklama

Reklama