Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bruce Willis je nemilosrdný zabiják, známý jako Šakal, který byl najat, aby odstranil vysokého státního úředníka. Aby bylo možné vystopovat chladnokrevného vraha a zabránit zločinu, zástupce ředitele FBI (Sidney Poitier) a důstojnice ruské zpravodajské služby (Diane Venora) požádají o pomoc uvězněného irského teroristu (Richard Gere), který jediný ho může zastavit. Tito neobvyklí spojenci hrají závod s časem, aby zastavili tajemného žoldáka před splněním jeho úkolu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (457)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Opakující se neduhy amerických remaků jsou známou věcí, takže doporučuji připravit se na ně a odložit ten přehnaný despekt. Caton-Jones natočil docela solidní thriller, kde mi ovšem překážel (přiznávám, snad je to i předsudek) snaživý Richard s kukučem Michala z Kouzelné školky, protože dobrosrdečného odstřelovače IRA jsem mu přestal věřit po prvním šklebu made in Gere na vězeňském dvoře. To naopak ocelově chladný Willis mě donutil popřemýšlet, jestli představuje živočišný druh Šakala sveřepého nebo Chameleona parukového.. Porcování Jamesa Blacka řadím mezi mé oblíbené militantní scény. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Zamerikanizovaný a zbastardený kvázi-remake (podstatné slovíčko "kvázi"!!!), kde elegancia a dôvtip je nahradená efektami, všetko je značne zjednodušené aby aj priemerný divák "pochopil", Bruce Willis je doosť zlý (hoci jeho prevleky zaujali) a Gere je absolútne zbytočná postava. Ale treba to brať tak, že originál aj Forsythova kniha ma výrazne dostali a možno som sa len nedokázal odosobniť:))) ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Puvodniho Sakala jsem sice nevidel, ale neverim, ze by me bavil vic nez tenhle. Film ma sice mozna krapet dlouhou stopaz a tim padem se hlavne v prostredni casti nedeje zadna poradna akce, ale prekvapive to vubec nevadi. Jednak pribeh je naprosto dostacujici, hudba je spravne drsna a dej je sviznej, takze se nikde nezadrhava a bavi celou dobu. Navic Gere, ackoliv se ze zacatku snazi delat desnyho drsnaka, se za chvily rozehraje, zdarne se zbavil svyho klasickyho vyrazu a zahral fakt hodne solidne. Pak tu mame Jacka Blacka, v maly, ale cool roli. No a nejlepsi nakonec. Bruceovi zaporna role perfektne sedla, meni prevleky castejc nez spodary a ten kanon, co si sezene, je takovej kotel, ze by s nim moh strilet mamuty. Skvele zabavnej akcni film. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Znají jeho metody... Střeží jeho cíl... Vědí jeho jméno... Je to Šakal. The Jackal je můj oblíbený akční thriller. Umí skvěle vyprávět příběh a atmosféra ve filmu je vynikající. Bruce Willis je charismatický chladný zabiják, který dostane za úkol zasadit strach do všech Američanů, pomocí veřejné popravy. Richard Gere jako Declan Mulqueen, je vytažen z vězení, aby mu v tom zabránil. Asi nikdo nečekal, že větší sympatie poputují k Willisovi. Střída jeden kostým a účes za druhým a připravuje se na nájemnou vraždu. Film má opravdu luxusní soundtrack, který zaznívá ve správných chvílích. Willis i Gere jsou opravdu esa a spor mezi nimi je snadno uvěřitelný. Je to doslova válka mezi dvěma muži. U filmu se skvěle bavím i po několikátém zhlédnutí. Alternativní konec k Šakalovi je rozhodně zajímavý a doporučuji shlédnout. Dává filmu trošku vážnější tón. (98 procent) ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Pokud vám můžu poradit, tak doporučuji ze stejného roku mnohem lepší, napínavější, propracovanější a hlavně zábavnější zpracování Honu na Šakala s Aidanem Quinem. Tato verze, ne že by neměla jisté kouzlo (jak často vidíte Willise s knírkem a blond vlasy a to ještě v záporné roli?) ale přeci jen to není nic světobornýho. Velkej rozpočet a megaherci tentokrát dokonale zastínili scénář a příběh, který se odvíjí v zdlouhavém tempu nepříliš dobrého akčněpsychologického krimi. Záporák na konci efektně umře, kdo o tom mohl pochybovat? Napravený záporák se dostane na svobodu a taky bude mít holku svýho srdce. Béčkový film v hávu áčka. Finální happyend je spíš k pláči a nikoho myslím nepřekvapí. Prostě nuda občas proložená zábavnými momenty, ale vlastně k ničemu. Jackal je prostě Packal. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

  • Šakal se natáčel ve Washingtonu, Chicagu, Richmondu ve Virginii, Jižní Karolíně a na plantážích v Cherokee v Severní Karolíně v USA, ale také v Londýně ve Velké Británii, v Helsinkách ve Finsku, v Montrealu v Kanadě a v Moskvě v Rusku. (reich)

Související novinky

Den Šakala se dočká seriálové verze

Den Šakala se dočká seriálové verze

05.11.2022

Klasický detektivně-špionážní román Den pro Šakala z roku 1971 od spisovatele Fredericka Forsytha (Krycí název Oděsa), inspirovaný skutečnými událostmi a popisující neúprosný hon na chladnokrevného… (více)

Zemřel herec Sidney Poitier

Zemřel herec Sidney Poitier

07.01.2022

Dnes přišla smutná zpráva z bahamských ostrovů. Ve věku 94 let zemřel nejstarší herecký držitel Oscara za hlavní roli, floridský rodák Sidney Poitier. Médiím zprávu sdělil přímo bahamský předseda… (více)

Reklama

Reklama