Reklama

Reklama

Neobvyklý kriminální příběh, který všechny konvence staví na hlavu. Tři kamarádi už mají dost nudy a obyčejného života na předměstí. Lákají je peníze a život kriminálníků. Tito nešikovní a hádaví zlodějíčci se však vůbec nedají srovnat s místním kmotrem (James Caan Mickovy modré oči), který je dovede k největší akci jejich kariéry. V jedné z hlavních rolí uvidíte skvělého Owena Wilsona (Jsem agent, Taková zvláštní rodinka), který je také spoluautorem scénáře. Film Grázlové se s debutujícím Lukem Wilsonem (Pravá blondýnka, Charlieho andílci) a Bobem Musgravem stal kultovním komediálním hitem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý zaujme predovšetkým zvláštnym, pre Wesa Andersona zrejme typickým humorom. Celkovo stojí Bottle Rocket za slabšie štyri hviezdičky, ku ktorým sa prikláňam vďaka zručnej réžii (najmä vzhľadom na to, že ide o Andersonov celovečerný debut), vďaka sympatickým postavám, ktoré sú zároveň tými najidiotskejšími lupičmi v histórii filmu a kvôli tomu, že tri hviezdičky by znamenali mierne nedocenenie tohto snímku. ()

shantim 

všechny recenze uživatele

Přestože tento snímek ještě nedosahuje kvalit Života pod vodou, je z něj jasně cítit typický andersonovský humor, jež je založen na nadsázce, nadhledu a pořádné dávce praštěnosti hlavních hrdinů. Ná scénáři Wes Anderson pracoval, tak jako i u dalších svých filmů, s Owenem Wilsonem. Mark Mothersbaugh jako hudební skladatel se velkou měrou podepsal pod celkový výsledek nejen tohoto filmu, ale i všech dalších, které Anderson režíroval. 75% hvězdiček ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele

"HE’S OUT. YOU’RE OUT, TOO. AND I DON’T THING I’M IN EITHER. NO GANG!" Celovečerní a barevné rozšíření původní krátkometrážní prvotiny Wese Andersona nevyniká objevností, ale atmosférou je pro režiséra určující. Mimoděčnému tempu pomáhá přirozená herecká práce bratrů Wilsonových i zbylého nepočetného ansáblu, přičemž v myslích Andersonových fanoušků (a věřím, že také u mnohých z těch, kteří se k filmu dostaly náhodou a Andersona schválně míjejí svým zájmem) zůstane asi nejvíce výborně zmotaná loupež v samotném záběru. 80% ()

Cafú 

všechny recenze uživatele

Nebojte se Grázlů. Už první Wesův celovečerák v sobě obsahuje mnoho z jeho osobitého stylu. A to mi sedí. Tak trochu generační výpověď, tak trochu oslava zasněného outsiderovství. Ale i outsideři dokážou občas vítězit. Asi by bylo zvláštní tento film nazvat pouze komedií. Ostatně takhle nějak to u Andersonových filmů bývá. Někdy komediální scénu protne velmi chladný kontakt s realitou. Ovšem i takové pasáže dokáže Wes s nadhledem ukočírovat, aby nevyzněly pateticky nebo lacině. Film nepostrádá lehkost, přirozenost a zároveň absurditu. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

At' si kdo chce opěvuje tento kultovní film až do nebes, já nedokážu překousnout tu celkovou nevtipnost na to, že to měla být komedie. To bud' já se neumím bavit, nebo humor tvůrců tohoto snímku je velice suchý. Navíc mi tu vyloženě nesedli herci a charaktery postav, které ztvárnili, mi přišly poměrně nevýrazné. Můj dojem po skončení byl asi takový, že jsem právě zhlédl něčí zaprášené, málo výrazné dílo a jediné významnější plus byly smysluplné dialogy (což je sice u klubáckých filmů samozřejmost) a taky fakt, že se ve snímku objeví song "7 and 7 Is" skupiny "Love", který považuju za jednu z nejlepších písní, které kdy vznikly na této planetě. 50% ()

Galerie (84)

Zajímavosti (15)

  • Snímka sa v USA premietala iba v 49 kinách. (m.a.t.o.)
  • Vlajka, ktorú možno vidieť zavesenú v suteréne motela, je štátna zástava Kolombie. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama