Reklama

Reklama

New York, píše sa rok 2095. Kdesi uprostred tohto obrovského megalopolisu budúcnosti krásna mladá žena s modrými vlasmi a mliečnou pleťou zúfalo roní modré slzy. Volá sa Jill Bioskopová (Linda Hardy), je mutantka - a je tiež pokusným králikom slávnej profesorky Elmy Turnerovej (Charlotte Rampling). Jill zatiaľ netuší, že Horus (Thomas M. Pollard), mocný boh s hlavou sokola, práve precestoval polovicu vesmíru, len aby ju našiel. Ostatní bohovia sa totiž rozhodli zbaviť ho nesmrteľnosti, a tak má už len sedem dní na to, aby v bludisku, ktorým sa toto mesto v posledných rokoch stalo, našiel Jill, zviedol ju a splodil s ňou dieťa! Lebo len tak môže zostať nesmrteľný naveky... Aby sa mu to ale podarilo, musí si nájsť vhodné ľudské telo, do ktorého sa prevtelí, akúsi božskú nádobu z mäsa a kostí. jediným vhodným kandidátom sa ukáže byť azda najslávnejší politický väzeň tých čias Alcide Nikopol (Thomas Kretschmann), ktorý kedysi burcoval ľudí proti systému hlásajúcemu novodobý apartheid, a preto ho mocní tohto sveta nechali na výstrahu zakonzervovať v obrovskej kapsli plnej tekutého dusíku, ktorá posledných tridsať rokov blúdila vesmírom... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (225)

Marius 

všechny recenze uživatele

Immortel je poriadne nevyrovnaným sci –fi, ktorého príbeh sa zbytočne rozteká do príliš veľa bočných línií v snahe zastrieť skutočnosť, že hlavná dejová línia je vlastne úplne jednoduchá až primitívna. To však nič nemení na fakte, že sa na Immortel veľmi dobre pozerá, a že aspoň v tomto filme platí že, „modrá je dobrá“. Bohužiaľ za slabý a zmätený príbeh nemôžem dať viac než 7/10 ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Příběhem a pojetím hodně originální snímek, který na první pohled vypadá jako Pátý element, avšak svou kvalitou za ním silně zaostává. Chvílemi mi to přišlo až příliš zmatené, nepochopil jsem vizuální vyřešení postav a vlastně samotné vizuální efekty také zrovna nepůsobily nejlépe. Zkrátka takový monochromatický snímek laděný do modré, který mohl nabídnout mnohem více, ale prostě mě osobně zklamal. ()

Reklama

Adam Bernau

všechny recenze uživatele

Provařené zboží v novém obalu. Zajímavý kyberpunkový formát obsahující však jen klasickou nudu a zbytečnost. Egyptského boha očima svařujícího traverzu jsem ještě zvládl, ale když se frajerka skamarádila s držákem na toaletě, už mi to stačilo. No a jelikož se Hor vtělil do krásného disidenta, přičemž kyberfeťačka má přece tři měsíce staré orgány, nebylo už důvodu sledovat další děj. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Po letech mé nadšení z tohohle snímku poněkud vyprchalo, přesto se mi svým způsobem pořád líbí. Krásné město budoucnosti nejspíš inspirovala Metropolis, ale stejně jako u Blade Runner či Pátého elementu mi to vůbec nevadilo, naopak jsem tohle futuristické město uvítal. S odstupem času se ale ukázalo, že spojení živých herců s počítačovými nebylo šťastné. To by tvůrci museli použít jinačí software... (jako minimálně u StarWars či LOTRa), jenže na to by zřejmě rozpočet filmu nestačil. Starověký Egypt je lákavé téma, což věděli již tvůrci Hvězdné brány. Ač se zdá příběh možná mírně zamotaný, nakonec je velmi jednoduchý - Horus potřebuje potomka, pro kterého si vyhlédl neobyčejnou ženu. Znalost comicsové předlohy je tentokrát velkým plus. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Komiks som nečítal, vôbec neviem, o čo v ňom ide, ale film má nielen totálne fascinujúcu snovú atmosféru (ako keby ste sa nachádzali v nebi alebo kde), ale tiež výnimočný audiovizuálny vzhľad a úplne šialené nápady (to bola pochvala): nad futuristickým veľkomestom budúcnosti sa vznáša obrovská tajomná lietajúca pyramída, v jej mystickom vnútri bývajú záhadné božstvá so zvieracími hlavami a chlapovi (zasa skvelý Thomas Kretschmann) je na mieste amputovanej nohy nasadená koľajnica... Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/158703/Immortel-ad-vitam-100.html ()

Galerie (48)

Zajímavosti (2)

  • Keď sa doktorka Turnerová rozpráva s Jill po prvýkrát, pozrie sa na digitálne zobrazenie Jilliných telesných predpokladov, ktoré hovoria, že jej výška je 4 palce a 8 stôp, čo v prepočte vychádza na približne 254 cm. (Melios)
  • Film volně navazuje na sérii komiksů "La Foire aux Immortels", za níž stojí režisér snímku Enki Bilal. (Terva)

Reklama

Reklama