Reklama

Reklama

9 hráčů se smrtí

  • Velká Británie House of 9 (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

9 lidí je z neznámých důvodů uneseno a ubytováno v zabarikádovaném domě bez jakékoli možnosti úprku. Jsou sledováni 75 kamerami a po probuzení k nim prostřednictvím mikrofonu promluví neznámý hlas a určí pravidla hry. Poslední přeživší získá odměnu v hodnotě 5 miliónů dolarů. Připravte se, hra začíná. (Pedestrian)

Recenze (130)

piglit 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že jde o vykrádačku, kde není nic originálního. Pokud by členové skupiny chtěli, tak s nářadím, které bylo k dispozici, by jim ta zeď místo oken trvala tak 4 hodiny, případně kterýkoliv vnější bod budovy jeden, max dva dny. Co je potřeba vyzdvihnout, je to, že scénář nepodlehl zažranému multikulturalismu a první tři mrtvoly má na starosti poměrně primitivní černošský mladík, což by patrně proběhlo i v reálu. Další ocenění zaslouží slušné výkony herců a závěrečný twist, takže nakonec žádné zklamání... ()

sarkareifova 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se mi to zdálo jako solidní podívaná, ale postupem času to opadalo. Vždyť jen celá půlka filmu je o tom, že něvědí co mají dělat. Něž jim došlo, že se vlastně mají pozabíjet uběhlo snad milion let. Ale i přes toto všechno se to v druhé polovině slušně rozjelo a byla to i celkem napínvá podívaná. ()

Reklama

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Průměrný film po všech strákách. Koukám, že místní odborníci dávají maximálně dvě hvězdy. Nj, klasika. Jasně, v realitě by se tohle asi stát nemohlo, ale who cares? Transformers se taky stát nemůžou a jak je lidi "milujou". Během sledování jsem se nenudil, postavy byly zajímavé a konec překvapivý. Na druhý díl bych se teoreticky těšil, kdyby ho chtěli natočit. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Filmů o zavření lidí a následného vyvražďování známe několik. Vesměs jde vždy jen o laciné kopie původní Kostky nebo SAW. Zde nám sice nebylo ukázáno moc nového, ale tento film byl pojat trochu jinak. Nemusí být vždy jen důmyslné pasti nebo vymezený čas na zvládnutí úkolu, tady se prostě použijí vlastní ruce nebo kusy vybavení domu.To co film udělalo zajímavým, nejsou ani tak herecké výkony nebo efekty, ale hudba. Ona samotná má kouzlo si vás podmanit a vtáhnout do děje. Pomalu se stupňuje, mění rytmus, kdy od klavírní hudby přejde v tvrdší rock. Nejvíc byla použita v místech, kde se zrychloval děj nebo byly pasáže, kde se jen pilo nebo jedlo. Za hudbu bych dal 1- kdybych byl ve škole. Nakonec mě potěšil i otevřený konec a doufám, že bude pokračování. ()

hero_bk 

všechny recenze uživatele

Nabízí se přímé srovnání se sérií Saw: 1. Chybí tu Jigsaw jako hlavní charakter (a to je velký mínus) 2. Strašně dlouho trvá než lidi pochopí, co se po nich chce (Saw jde rovnou na věc) 3. Většina postav se narozdíl od Saw chová naprosto iracionálně a scénarista asi nikdy nepřemýšlel o psychologii postav v takovéhle situaci 4. Toho negra bych odpráskl hned 5. Ta squadra lidí byla celkově tak nesympatická, že se nedalo nikomu moc fandit (což se v Sawu většinou dá) - odsouzená, děvka, negerskej rapper (!!!), módní návrhář, nevýraznej manželskej pár, vegetariánka (!!!), iracionální policista a kněz, kterej je tam jedinej tak nějak normální. To že vyhrála (SPOILER) vegetariánka, mě celkem naštvalo, protože taková vegetariánka je vlastně úplně zbytečná existence. 6. Chtěl jsem dát 2*, ale za odbourávající konec dám 4*. P.S.: Ty peníze jsou zamotaný úplně, ale úplně zbytečně! Kdyby prostě na rovinu řekl, že jeden přežije, a hotovo, tak vlastní život je mnohem větší motivace než peníze. Proto všechny repliky jako "Co všechno uděláte pro peníze?" vyznívají strašně, ale strašně komicky. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo ve filmovém studiu MediaPro v rumunské Bukurešti. (Terva)
  • Bonus na DVD obsahuje dva alternativní konce. (Terva)
  • Film měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu v Cannes 20. května 2004. (Terva)

Reklama

Reklama