Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osmadvacetiletý Gordon, který by rád pracoval v animovaném filmu, odjede z rodného Oregonu do Hollywoodu. Tam ho však zdvořile vyprovodí, takže mladý muž se musí vrátit domů. Gordonova otce (Rip Torn) to jen ujistí v přesvědčení, že jeho syn je k ničemu. Gord se však zakouká do půvabné lékařky Betty z nemocnice, která je momentálně upoutaná na vozík, protože si zlomila nohu. Když pak Gordonova rodina navštíví psychiatra, mladík doktorce zalže, že otec obtěžuje jeho mladšího bratra Fredyho, aniž by se zmínil, že Fredymu je pětadvacet. Tak vypukne boj mezi otcem, který chce, aby si Gord konečně našel práci a začal žít jako ostatní, a synem, který touží naplnit své sny. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (167)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Když sem viděl nějaké scény jako např. telefonování v restauraci tak sem opravdu zíral jak péro na drat. To co se v určitých sekvencích filmu děje nemá opravdu nic společného s ničím normálním. Některé scény mě natolik šokovaly, že bych je nejraději vymazal i z hlavy. Tedy pokud někomu příjde normální překousávání pupeční šňůry tak mě tedy ne:) ()

El Indio 

všechny recenze uživatele

Skutečně tomu nebudu dávat odpad jenom proto, že to je debilní, trapný a nechutný. Navíc, mi připadá, že přesně takový to chtělo bejt. Ten film si vubec na nic nehraje, dokonce snad ani na ten film ne, je to jenom spatlanina více či méně stupidních výstupů Toma Greena. Ale co se dá dělat, když někdy jsou ty výstupy proklatě zábavný. A ačkoliv filmová kvalita tu není ale vubec žádná, jednou je to vedený jako komedie, čili nezbejvá než hodnotit podle toho, jak moc jsem se u ní bavil. A možná, že bych tomu dal i víc jak tři hvězdy, kdybych to neviděl s dabingem a pozdě v noci, kdy už bejvám poměrně ospalej na komedie tohodle typu......A taky že jo, po druhým zhlédnutí za 4 ()

Reklama

boni 

všechny recenze uživatele

Vůbec mi není cizí jakýkoli nekonvenční humor, dokážu ocenit i "sebedebilnější" komedii, ale tohle je prostě nijaký. Vtipné scény by se daly spočítat na prstech jedné ruky a jediné plus tohohle filmu je opravdu ulítlý Tom Green. Jinak ale nuda, nuda, šeď, šeď. Film se celou dobu drží křečovitě svojí šablony, která ale už od prvních minut jaksi nefunguje. Ale zase že by se to nedalo vidět, to určitě ne, čili není důvod dávat méně než dvě hvězdy. ()

Terter 

všechny recenze uživatele

Když se budu odvolávat na ten stupidní český překlad, řekl bych, že to není úlet Freddyho, ale úlet Toma Greena, který jaksi nepochopil, že netočí další ze svých show, ale regulérní film. V některých scénách (továrna na sendviče, restaurace) by divák spíše čekal obyčejné lidi, kteří neví, která bije a kameru snímající jejich překvapené reakce. K tomuto neduhu je třeba přičíst nechutné (porod, zlomenina), nevtipné (již zmíněná továrna na sýry) a mnohdy trapné (opět restaurace) scénky a fakt, že s hlavním hrdinou se nedá ztotožnit nebo ho alespoň litovat či se mu alespoň smát. Ta jedna hvězdička je za několik vtipných momentů (všehovšudy byly asi tři) a jako poděkování Tomu Greenovi za to, že už netočí. ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Freddy Got Fingered je neuvěřitelný a zvrácený film. A hodnocení záleží asi na tom zda-li si myslíte, že jde o chytrý propracovaný úmysl nebo jen shodu podivných náhod. Opravdu Tom Green vytrolloval studio, aby mu dalo peníze na nejurážlivější blbost v dějinách filmu? Sám film tuto možnost naznačuje. Hlavní hrdina získává od hollywoodské společnosti milion dollarů jen aby je promrhal za cetky a výlet do Pakistánu. Nejkoukatelnější na samotném filmu je jak se rychle mění styl z přesně naplánované hollywoodské komedie s typickou trojaktovou strukturou a naprosto náhodných úchylných scének, které z ničím nesouvisí. Sentimentalita vs úchylný nonsenc. Vypadá to, že máte soucítit s hlavním hrdinou, jelikož je nepochopen otcem, ALE... hlavní hrdina je naprosto blbý (pokud to berete optimisticky) a nebo zcela zlý. Naprosto však ničí všem kolem život. Samotný název odkazuje na lež, kterou si vymyslel o sexuálním obtěžování svého bratra. Lež, která rozvrátila celou jeho rodinu. U filmu si nejste jistý jestli paroduje "komedie podle předlohy" a hollywoodskou strukturu či se pokouší být typickou komedií. Jestli ano, tak selhává. Pokud však film bereme v meta rovině stává se daleko zajímavějším (např.: Nápisy na konci filmu "Kdy už ten film skončí?"). Naposledy jsem chtěl říct jako animátor a lhář, že mohu potvrdit, že to ve světě animace takto opravdu funguje. PS.: Freddyho úlet je naprosto hloupý překlad. Asi tak hloupý jako hlavní postava tohoto filmu. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (11)

  • "Ostatným nomináciám by som chcel povedať, že si nemyslím že si niekto zaslúži toto ocenenie viacej ako ja." (preslov Toma Greena na odovzdávani Zlatej Maliny) (Flipper)

Reklama

Reklama