Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osmadvacetiletý Gordon, který by rád pracoval v animovaném filmu, odjede z rodného Oregonu do Hollywoodu. Tam ho však zdvořile vyprovodí, takže mladý muž se musí vrátit domů. Gordonova otce (Rip Torn) to jen ujistí v přesvědčení, že jeho syn je k ničemu. Gord se však zakouká do půvabné lékařky Betty z nemocnice, která je momentálně upoutaná na vozík, protože si zlomila nohu. Když pak Gordonova rodina navštíví psychiatra, mladík doktorce zalže, že otec obtěžuje jeho mladšího bratra Fredyho, aniž by se zmínil, že Fredymu je pětadvacet. Tak vypukne boj mezi otcem, který chce, aby si Gord konečně našel práci a začal žít jako ostatní, a synem, který touží naplnit své sny. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (167)

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Freddy Got Fingered je neuvěřitelný a zvrácený film. A hodnocení záleží asi na tom zda-li si myslíte, že jde o chytrý propracovaný úmysl nebo jen shodu podivných náhod. Opravdu Tom Green vytrolloval studio, aby mu dalo peníze na nejurážlivější blbost v dějinách filmu? Sám film tuto možnost naznačuje. Hlavní hrdina získává od hollywoodské společnosti milion dollarů jen aby je promrhal za cetky a výlet do Pakistánu. Nejkoukatelnější na samotném filmu je jak se rychle mění styl z přesně naplánované hollywoodské komedie s typickou trojaktovou strukturou a naprosto náhodných úchylných scének, které z ničím nesouvisí. Sentimentalita vs úchylný nonsenc. Vypadá to, že máte soucítit s hlavním hrdinou, jelikož je nepochopen otcem, ALE... hlavní hrdina je naprosto blbý (pokud to berete optimisticky) a nebo zcela zlý. Naprosto však ničí všem kolem život. Samotný název odkazuje na lež, kterou si vymyslel o sexuálním obtěžování svého bratra. Lež, která rozvrátila celou jeho rodinu. U filmu si nejste jistý jestli paroduje "komedie podle předlohy" a hollywoodskou strukturu či se pokouší být typickou komedií. Jestli ano, tak selhává. Pokud však film bereme v meta rovině stává se daleko zajímavějším (např.: Nápisy na konci filmu "Kdy už ten film skončí?"). Naposledy jsem chtěl říct jako animátor a lhář, že mohu potvrdit, že to ve světě animace takto opravdu funguje. PS.: Freddyho úlet je naprosto hloupý překlad. Asi tak hloupý jako hlavní postava tohoto filmu. ()

yenn 

všechny recenze uživatele

S touto „komedií“ mám jeden poměrně zásadní problém - zasmál jsem u ní asi třikrát. Zda je (ne)vkusná, nechť si každý rozhodne sám. Osobně si dovedu představit mnohem větší úlet, leč to je pouze prosté konstatování (ani klad, ani zápor). Opravdu však nechápu, co má být vtipného kupříkladu na týpkovi, který nadšeně chytá koně za pyj. Bezpochyby je to absurdní, ovšem dle mého nikoli absurdně vtipné, nýbrž absurdně blbé a ubohé. 1/10 ()

Reklama

kinghome 

všechny recenze uživatele

Naprostá nechuťárna! xD ale je to mega prdel! Tenhle film nemá žádnej smysl je to uplně o hovně. Souboj mezi fotrem a synkem je fakt nářez xDD Tomuhle filmu mužete dát bud 4 nebo 5 hvězdičky nebo 1 nebo odpad.... nic mezi tim neexistuj! xD Tenhle film je jenom pro silný povahy. Nechuťáren je tam fakt dost ale stojí to za to! ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Těžko nějak začít komentář u filmu, ke kterému cítím různorodé pocity. Tenhle film totiž balancuje někde na hranici geniality a naprosté kraviny. A ta hranice je opravdu tenká. Hlavní hrdina se totiž chová neuvěřitelně šíleně, skoro jako by ani neměl žádný mozek, a právě to je ten kámen úrazu. Ono je to nějakou chvilku vtipné, avšak po čase už mě z toho spíše bolela hlava. Ale naštěstí film nestojí a nepadá s hlavním hrdinou, protože zábavných momentů a postaviček je zde mnohem víc. Předně tedy otec hlavního hrdiny, kterému hrozí, že se ze svého synka jednoho dne zblázní, potom je tu sousedovic kluk, kterému se během filmu přihodí několik nepříjemných zranění (obzvláště to poslední zranění před koncem filmu je hodně zajímavé), a pak je tu brat hlavního hrdiny, který je v 25 letech umístěn do ústavu pro sexuálně zneužívané děti. Každá tato postava má co nabídnout a každá tato postava dokáže hodně rozesmát, záchvatů smíchu jsem měl během filmu několik a musím říci, že jsem si film hodně užil. I když tedy ten konec mi přišel už hodně překombinovaný, ale na druhou stranu bych se rád někdy podíval na ten seriál "Zebry v Americe", který hlavní hrdina vymyslel, vypadalo to opravdu hodně dobře. Takže jak říkám, film je někde na hranici mezi genialitou a odpadem, v mém případě převládá spíše genialita, a tak uděluji tomuto filmu lehce nadprůměrné tři hvězdy. Ale každopádně to tedy byl nezapomenutelný zážitek. ()

kenkaku odpad!

všechny recenze uživatele

Green dostal pocit, že jeho Barry z Road Tripu byl natolik velký formát, že potřebuje sólovou, která bude zaručeně hit. Takže aby ušetřil, dal mu sice jiné jméno, ale jinak je to stejný mentál. Což jako občasné zpestření možní funguje. Ale utáhnout na to celý film vážně nejde. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (11)

  • "Ostatným nomináciám by som chcel povedať, že si nemyslím že si niekto zaslúži toto ocenenie viacej ako ja." (preslov Toma Greena na odovzdávani Zlatej Maliny) (Flipper)
  • Snímek se umístil na 23. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném od čtenářů časopisu Empire. (orkadimenza)

Reklama

Reklama