Reklama

Reklama

Historky hrůzy

Trailer

Obsahy(1)

Film na motivy povídek krále horrorů - E.A. Poe. Morella - příběh o muži, jemuž krátce po porodu umřela žena. Dítě ovšem přežilo, a po 26 letech se vrací... The Black Cat - jedna z nejznámějších povídek vůbec, jak dopadne nevěrná žena a její milenec? The Case of M. Valdemar - starý muž na prahu smrti odevzdá svůj život (nebo svou smrt?) do rukou šarlatána. (Schobul)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Herci opravdu skvělí - Vincent Price je bez debat. Hlavně to, jakým způsobem dokáže vytřeštit oči:-) opilec Peter Lorre a hypnotizér Basil Rathbone rovněž září. První povídka je docela o ničem. Je tam docela hodně podobností s Cormanovým dalším filmem Ligeina hrobka. Druhá povídka Černá kočka je crossoverem stejnojmenné klasiky a další z Poeových povídek - Sud vína Amontilladského. Tento příběh je hodně vtipný a z trojlístku nejlepší. Poslední příběh je také dobrý. Děj všech tří byl docela předvídatelný, ale ten poslední nejméně :-) ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Nostalgická filmová vzpomínka na pozdní tvorbu Edgara Allana Poea, uznávaného zakladatele literárního žánru, dnes nazývaného horor. Je známo, že Poe trpěl silnými depresemi, které zaháněl alkoholem, a snad právě proto se jeho pozdní povídky vyznačovali pro něj tak typickou hrůzostrašností a morbidnostmi. Dnes jsou jeho povídky samozřejmě pro mnohé z nás již jen úsměvné, ale jistě není zbytečnou ztrátou času se na filmový snímek "Historky hrůzy" se třemi povídkami podívat. Dětem bych ho však dozajista odepřel. Jistota je jistota. Psychika jedince se přece jen formuje již od dětství. :-) ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Prvně bušící srdce. 1. příběh - slušná atmosféra, dům na skále nad mořem neměl chybu. 2. příběh - odporný a dábelský Montresor. Byl mi tak strašně protivný, ale tak hrozně, že bych vážně uvažoval nad jeho zazděním do sklepa. 3. příběh - záhrobní hlas byl velmi strašidelný. E. A. Poe byl třída. A jeho zfilmované povídky nejsou k zahození. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Potrháte se leda smíchy. Hned v úvodu animovaný dům nad vlnami v neckách, umělé pavučiny, super nasvětlený dům a balsamifikovaná mrtvolka paní, co neumřela při porodu. Třikrát Vincent Price a třikrát ubohost, kterou nezachrání ani dabing Petra Štěpánka. Druhá povídka je jak jak Barnabáš trochu přebral (Jiří Bruder) a pak si hrál na pana Rutharda z Kutné Hory (vygooglete si to), třetí povídka je o chlípníkovi, co neváhá využít hypnózy, aby si zatrtkal s budoucí vdovou. Atmosféra nula, rekvizita nula, nápad 20 %. Peter Lorre měl fakt super oči. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Další z klasik Rogera Cormana s Vincentem Pricem v hlavních rolích, na motivy povídek Edgara Allana Poea. Morella .. o matce, která konečně naplní svá slova ze smrtelné postele, a pomstí se své dceři, Lenoře (příznačné to jméno pro Poea..). Vincent Price zde hraje otce/manžela..opět tak dramaticky a teatrálně přehrává, že mu nelze než odolat. :) The Black cat .. naprosto elegantně opilý Peter Lorre, který vyzve na souboj v testování vína Fortunata Luchresiho, opět v podání Vincenta Price. Jeho degustace je naprosto neodolatelná.. The Case of Mr. Valdemar .. Vincent Price v roli muže, který se rozhodl podrobit v okamžiku své smrti hypnóze. Ze všech tří příběhů asi nejnudnější, ale ta atmosféra je zkrátka neodepsatelná. :) ()

Galerie (53)

Zajímavosti (6)

  • Natočit tyto tři příběhy trvalo tři týdny. (Chatterer)
  • Segment Černá kočka je inspirován dvěma Poeovými povídkami - Černou kočkou a Sudem vína Amontilladského. (liquido26)
  • Film je také znám pod názvy Edgar Allan Poe's Tales of Terror nebo Poe's Tales of Terror. (Chatterer)

Reklama

Reklama