Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posádka podmorskej americkej výskumnej stanice nájde vo vraku ruskej lode Leviathan fľašku s alkoholom, jeden z jej členov sa z nej napije a začne sa geneticky meniť v slizkú príšeru. Popcornový, nízkorozpočtový klon Priepasti, Votrelca a Veci. (POMO)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

honajz2 

všechny recenze uživatele

První polovina je strašně nudná, nebo aspoň těch prvních 30 minut. Pak se to naštěstí rozjede a je to i celkem napínavé, akorát ve finále už to bylo zbytečně překombinované, SPOILER smrt černocha těsně před koncem mě naštvala, jelikož ze všech postav mě jako jediný dokázal nějak zaujmout KONEC SPOILERU a celkově to na mě působilo poněkud průměrně. Ono je to vlastně propojení několika filmů najednou, to je jasné už jenom z syžetu, ale dívá se na to (kromě první poloviny) celkem dobře, později to začne být napínavé, pár nápadů je zajímavých, ale celkově mi ten film spadá do kategorie "neurazí, nenadchne". Na víc to nemá. 3* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Není to blbý film - ve stísňujících kulisách sledujeme svižnou béčkovou vyvražďovačku se solidně charakterizovaným vetřelcem, která ani vizuálně neuráží a ještě nám do ní hraje velikán Goldsmith. Ale je to přesně jeden z těch filmů, které by nikdy nevznikly nebýt existence jejich filmařských i tematických vzorů, na nichž jsou až příliš závislí. A ruku na srdce, nesahají jim (Vetřelci a Věci) ani po kolena... ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Alien meets The Thing in The Abyss 16,000 feets under the sea. Zpočátku to vypadalo opravdu lákavě a dost jsem se na Leviathan těšil. Nakonec jsem ale nebyl až tak uspokojen, jak jsem čekal. Rozjezd je vcelku dost pomalý, což by nemuselo být tak špatné, kdyby alespoň film v polovině nabral rychlost, což se však nestalo. Příšerka taky není moc často vidět a navíc některé scény jsou jako okopírované z Vetřelce. Myslel jsem, že na takovémto snímku se nedá nic zkazit, ale nakonec z toho vylezla jen lepší průměrná podívaná s pěkným obsazením a hudbou. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser George P. Cosmatos uz mal nejake reziserske skusenosti s tocenim /Rambo 2/, takze sa rozhodol pozicat si nieco od Votrelca, nieco od The Abyss Johna Camerona a nieco od filmu Thing Johna Carpentera. Cuduj sa svete, ono to funguje! Scenar na urovni, masky a efekty robil Stan Winston /zasveteni vedia, o com pisem/ a aj strasidelna atmosfera sa najde. Spokojnost, ktora vsak nijako nenarusa hranice priemeru : 69 % ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Béčkový sci-fi, ktorý vychádza zo Scottového Votrelca, Carpenterovej Veci a s časti aj Cameronovej Priepasti. Nie je to zlé výprava a návrh podvodnej výskumnej stanice od Rona Cobba, ktorý pracoval napríklad na prvých dvoch Votrelcoch či Priepasti sú celkom fajn. Príšera na ktorej sa podieľal aj Alec Gilis a Tom Woodruff vo Winstonovom štúdiu tiež nie je najhoršie. Herci tiež stoja za to Robocop Peter Weller, Plukovník Johna Ramba Richard Crenna či sexi Amanda Pays dokážu film potiahnuť. Film moc nenudí, ma svižne tempo, fajn kulisy a dokáže zaujať aj béčkový príbehom, no aby sa s toho stal lepší film by musel mať Leviathan o dosť lepšiu atmosféru a aj hudbu legendárneho skladateľa Jerryho Goldsmitha. 65% - 3* ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • Leviathan je ve skutečnosti mytologická mořská obluda ze Starého zákona. (Lajty)
  • V interiéru podmořské základny je možné zahlédnout plakát s nápisem „Thing“, který odkazuje na snímek Věc (1982). (SeBig)
  • Režisér George P. Cosmatos obdržel přes padesát kreslených návrhů, jak by měl netvor ve filmu vypadat. Výsledná podoba je kombinací všech těchto návrhů. (Holina)

Reklama

Reklama