Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posádka podmorskej americkej výskumnej stanice nájde vo vraku ruskej lode Leviathan fľašku s alkoholom, jeden z jej členov sa z nej napije a začne sa geneticky meniť v slizkú príšeru. Popcornový, nízkorozpočtový klon Priepasti, Votrelca a Veci. (POMO)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

Legas 

všechny recenze uživatele

Za kopii Vetřelce bych byl možná vděčný, ale tenhle gumový panák, který se nám představuje v půlvteřinových střizích, aby bylo co nejméně poznat, že je gumový, za pozornost rozhodně nestojí. Po deseti letech od prvního Vetřelce si ani netroufne vyhřeznout z břicha, pouze naznačuje. Ale kopií Vetřelce jako filmu, tedy jeho děje, je Leviathan ze svých 99%. Velmi špatnou kopíí. Čerstvě po revoluci na VHS s rychlodabingem OK, ale v roce 2008 "Say "ááá", motherfucker!!" ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

POZOR, komentář může obsahovat nepatrné boilery. U tohoto filmu Vás napadnou dvě věci. Tou první je, že inspirace Vetřelcem je více než obrovská a všimnul by si jí i nevidomý. Podobná lokace, dokonce i nějaké scénky. Druhá věc je ta, že se ten film nebere moc vážně a je to hlavně pocítít na konci, kde mě neskutečně rozesmály dvě scény. Jedna s černochem a druhá na vrtné plošině. Jinak se ale jedná o průměrný, béčkový Sci-fi monster-movie, který utíká dobře, nenudí a je i zábavný s menší atmoškou. Příšerka taky nevypadá špatně a připomněla mi malinko Věc. Doporučit se to určitě dá, ale nečekejte spin-off Vetřelce. Ps. Mě osobně potěšila účast Marva ze Sám doma a každou chvíli jsem čekal, že na něho poletí nějaká ta cihla :D ()

Reklama

zlabus 

všechny recenze uživatele

Krade se, kde se dá. Je v tom Vetřelec, Věc a samozřejmě i Propast (ačkoliv Leviathan šel do kin dříve, tak byl od počátku plánován jako parazit na Cameronově projektu). Škoda s tímhle tvůrčím týmem by se býval dal vytvořit podstatně lepší snímek. Takhle je to příjemně zábavné béčko se suprovým obsazením a jako ostatně vždy povedenou Cosmatovou režií. 65% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja sa cítim v tomto uzavretom prostredí mimo civilizáciu, ale zároveň uprostred jej najmodernejšej techniky ako divák vždy veľmi útulne. Je jedno, či pod hladinou mora, v ponorke, alebo vo vesmíre. Potom mi ani nijak extra nevadí, že parazit Leviatana parazituje už na raz vymyslenej a viackrát lepšie zobrazenej príšere, ako aj na scenáristickej štruktúre. Záverečná polhodinka je veľmi napínavá a to reálne, ako aj béčkovo zábavne. Film obsahuje jeden zaujímavý psychologický moment, kedy si asi nejeden divák bude hovoriť, čo by urobil on a asi sa stotožní s drastickým riešením jednej členky posádky. Na tej "popkornovosti a nízkorozpočtovosti" zmieňovaných predobrazov nakoniec nie je nič zlé, ak to dokáže pobaviť. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Jde to po krvi!" ,,Chcete snad říct, že tu je s náma Dracula?" Ano, mix Vetřelce s Věcí vstupuje do kin společně s daleko lepší Propastí a s o něco slabší Deep Star Six. Skvělý Vetřelec vykrádal stejně jako Věc z jiných filmů, tudíž všechny podobnosti Leviathanovi odpustím. Škoda, že Goldsmith zní jen místy strašidelně (ve Vetřelci si vedl zatraceně líp) a S.Winston odvedl jen standardní práci (creatury hezké, ale mohlo jich býti houšť). Podmořská stanice působí velmi věrohodně, chodby, připomínající potrubí, jsou opět jako z Vetřelce (ale kulaté máme i v 2001: vesmírná odyssea) a všemocná (a všehoschopná) Organizace má vše pod kontrolou. Boj posádky s mutujícími spolučleny je efektní a na rozdíl od první části rychlý. Z dokumentárního filmu o tom, jak se těží drahé kovy na dně moře, se postupně stane strašidelné sci-fi. Závěrečné scény přitažené za vlasy musí potěšit každého fanouška B-filmů! ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • Leviathan je ve skutečnosti mytologická mořská obluda ze Starého zákona. (Lajty)
  • V interiéru podmořské základny je možné zahlédnout plakát s nápisem „Thing“, který odkazuje na snímek Věc (1982). (SeBig)
  • Na začátku filmu, kdy Tony 'DeJesus' Rodero (Michael Carmine) začne lapat po dechu, Steven Beck (Peter Weller) ve snaze pomoct mu spustí monitor, na němž běží zmatečné 3D animace. Jednou z těch animací je 3D náčrt lampy s míčem, což je Luxo Jr. ze stejnojmenného krátkého filmu Luxo Jr. (1986), který je zároveň prvním 3D filmem natočeným pod hlavičkou studia Pixar. Nezbedná lampa se pak stala i logem tohoto studia. (Bertramm)

Reklama

Reklama