Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Brilantní newyorský právník a zástupce státního návladního Tom Logan (R. Redford) se dostává k případu krádeže obrazu slavného umělce Sebastiana Deardona, který měla ukrást malířova vlastní dcera Chelsea Deardonová (D. Hannahová). Její obhájkyně Laura Kellyová (D. Wingerová), známá svými nekonvenčními soudními postupy, věří v její nevinu a s poukazováním na několik nesrovnalostí žádá Toma o přezkoumání případu. Chelsea totiž dostala obraz s věnováním na rubu k osmým narozeninám od svého otce, ale spolu s ostatními malbami měl padnout za oběť požáru v roce 1968, při němž zahynul i samotný Deardon. Když Tom a Laura navštíví poškozeného Williama Forrestera (J. McMartin), zjistí, že žalobu náhle stáhl a obraz prodal galerii Viktora Tafta (T. Stamp). Ten jim poté dotyčný obraz ukáže, ale věnování k narozeninám na jeho rubu není. Případ se tedy zdá být bezpředmětný – žaloba byla stažena a v galerii se o Chelsein obraz nejedná. Jenomže v noci Chelsea vyhledá Toma s obavami, že ji někdo sleduje, a následně se Tom málem stane obětí útoku neznámého muže. Ráno zase Lauru navštíví detektiv Cavanaugh (B. Dennehy), který před sedmnácti lety řešil Deardonovu smrt s přesvědčením, že šlo o vraždu. Dá jí také seznam umělcových obrazů, který tehdy zpracovala pojišťovna – vyplývá z něj, že obraz, který viděli v Taftově galerii, měl být rovněž sežehnut plameny. Laura má nyní v rukou jasný důkaz o pojišťovacím podvodu a k objasnění případu musí s Tomem zatlačit na Tafta… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Zpočátku se zápletka jeví jako maličko neupřímná ... taková nemastná neslaná - polovičatá ... jako že pobrala něco málo od komedie, něco málo od krimi a něco málo od dramatu, přičemž o každý z žánrů se trochu otřela, ale v žádném z nich se neangažovala na sto procent. Posléze se zdá být spíš tříčtvrtinová - a nakonec ... nakonec se budete "jen" skvěle bavit. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Orlové práva je zajímavý film hlavně tím, kdo na něm pracoval. Předně si ho střihl Ivan Reitman hned po filmu Krotitelé duchů. Scénáristi oba teprve začínali a navíc v tentýž rok napsali i mnohem slavnější Top Gun. Že to měla být komedie jsem si teda nevšiml ani nepochopil. Mě z toho vyšlo celkem snesitelné soudní drama s lehkými romantickými prvky. Ovšem na Roberta Redforda se dobře dívá o tom žádná. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Právnické drama od Reitmana, které se nedrží vyjetých kolejí, ale míchá zručně klasické soudní drama s kriminálním thrilerem, romantikou a komediálními scénkami. Nechybí pár zajímavých zvratů, vražd a i několik akčních scén včetně skvělého finále. Celkově velice fajn film s výbornou ústřední dvojicí Redford/Wingerová. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $49,851,591Tržby Celosvetovo $93,151,591║ Ivan Reitman to vždy vedel správne namixovať a ponúka slušný mix drámy, krimi a komédie, s výborným Redfordom a dobre sekundujúcou Debra Winger, a na pohľad extrémne šteklivou Daryl Hannah. /75%/ ()

Belmondicek 

všechny recenze uživatele

"Hej, co to vyvádíte?...Kradu si vlastní auto!" Po fenomenálním úspěchu Krotitelů duchů se dal do kupy režisér Ivan Reitman s Robertem Redfordem, který se v osmdesátých letech moc neobjevoval před kamerou, ale spíše za ní a natočil hravou směs komedie, krimi a soudního thrilleru. Vedle sebe má šarmantní Debru Winger ( její řízení bez řidičáku nemá chybu) a okouzlující Daryl Hannah. V závěru zazní hit Roda Stewarta "Love Touch", který si kdykoli s chutí poslechnu. Lehce stárnoucí, ale stále fešácký Redford drží snímek nad vodou i v těch nejslabších chvilkách, má odpovídající atmosféru, humor, akci a po celou dobu udržuje relativně svižné tempo, které skoro neumožní se nudit. Dalším pozitivem je velmi slušný dabing čt v čele se Soukupem a Medveckou. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (3)

  • Ke snímku bylo vytvořeno několik alternativních závěrů. (Terva)

Reklama

Reklama