Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vítejte v Klubu odložených žen! Ve skvělé satiře bitev dvou pohlaví s chytlavými hláškami a geniální komikou tří hereckých hvězd ve špičkové formě. Bette Midler, Goldie Hawn a Diane Keaton hrají ženy z Manhattanu středního věku, které mají společné víc než jen dlouholeté přátelství. Po letech, kdy vše obětovaly svým manželům, byly vyměněny za mladší a krásnější ženy. Tato trojka je ale společně odhodlána proměnit svou bolest v zisk. Přijdou s důmyslně prohnaným plánem jak zasáhnout své bývalé tam, kde to opravdu bolí – v jejich peněženkách! Pohodlně se usaďte a sledujte, jak to vypadá, když se odložené ženy naštvou, vyrovnají se s realitou a pak získají daleko víc. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

gidzitka 

všechny recenze uživatele

Nejsem postarší žena ani zhrzená manželka, ale tady jsem se slušně bavila... Trio silikonová post Push-up Barbie, MDŽ (mile dementní Židovka) a Diane Keaton bez oranžového saka (hurá!), do toho fušuje vévodkyně z Kentu (Maggie Smith)... a děj pěkně odsýpá. Ani jedna herečka se zde nebere vážně a tak to má u takovéto komedie být! Neodpustím si feministickou poznámečku na závěr: Kdybychom milé dámy byly k sobě solidární, tak budeme někde jinde...:) Aneb zkusme při přistižení muže in flagranti s mladou naivkou neřvat: "Ty děvko!", ale "Ty hajzle!". Myslím, že to bude více fér:)... ()

jezurka42 

všechny recenze uživatele

I am saying this, with love, compassion and the spirit of true sisterhood. You are full of shit! Name more iconic trio, I will wait. Dlouho jsem neviděla film, který by stál na třech ženách, které by nesoupeřily v tom, která bude vtipnější, krásnější, chytřejší, jednoduše lepší. Klub odložených žen je ve výhodě, protože má tři výborné herečky, které nepotřebují uspokojit svoji hrdost skrze individualitu, ale pospolitost. Goldie je ošklivě vtipná, Diane krásně hysterická a Bette je prostě Bette, židovská mamka, která nakope každému zádel. Scény smutné se střídají s těmi vtipnými (celá scéna krádeže dokumentů a následný úrpk je jednou z nejvtipnějších v historii kinematografie), a člověk brzy zjišťuje, že těm třech odloženým ženským neskutečně fandí. Tak dámy vezměte mne na tu cestu za svobodou. YOU DON'T OWN ME! ()

Reklama

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Pseudofeministické žvatlání zpochybňující svobodnou volbu každého člověka (může / ženy) odejít ze vztahu (zde stereotypně k mladšímu modelu). Vyprávění by bylo smysluplnější, kdyby tři hlavní ženské charaktery byly skutečnými obětmi. Jenže ruku na srdce. Kdo by vydržel s 1) ženou, která se o sebe prakticky vůbec nestará a není schopna vyplodit větu 2) s egocentrickou alkoholičkou, jež vypadá jako reklama na silikon 3) užvaněnou saní, která šlehá plameny všude, kam se jen podívá. Poselství, respektive snaha ublížených dam o realizaci prospěšného projektu, je poměrně chválihodné, ale celkově snímek staví pouze na ženské "divácké" solidárnosti - nehledě na to, že dámičky jednají podobně amorálně jako jejich mužské protějšky. Blbost. Jak by řekla Berta z Dva a půl chlapa: "Slávu ženám - bojovnicím!" A to tyhle tři zoufalé a ušlápnuté trosky nejsou. 4/10! ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

...." Co ty flašky?"......"Já už nepiju, měla jsem tu návštěvu."..... "A koho? Guns and Roses?"...... Všechny tři herečky mám moc ráda a nápad, jak se ženský s přetočeným tachometrem spojí, aby dokázaly, že ještě neřekly poslední slovo, je fajn, ale kdyby se vystřílely ze scénáře momenty, kdy samy sebe ztrapňují a chovají se tak, že se manželům není co divit, a taky zmizela hudebnětaneční scéna v bílém, šla bych s hodnocením i výš. PS: nevím, co sehrálo roli po sedmi letech, ale tumáte, holky, tu uzurpovanou hvězdičku. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie, která rozhodně není tak feministická, jak by vzhledem k předloze mohla být. Trio Keatonová-Hawnová-Middlerová je znamenité, na menších rolích se dosytosti vyřádily Maggie Smithová, Sarah Jessica Parkerová a Elizabeth Berkleyová a za zmínku rozhodně stojí i Bronson Pinchot (přítel Middlerové). Ale mohlo to být ještě lepší - manžela Bette Midlerové, kterého zde hraje Dan Hedaya, měl původně hrát Rowan Atkinson. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (22)

  • Všechny 3 hlavní herečky chtěly natočit pokračování, ale studio to zamítlo, protože úspěch filmu považovalo pouze za štěstí. Před premiérou jim bylo řečeno, že si film nepovede moc dobře, protože bude soutěžit proti akčním filmům v hlavní roli s hvězdami jako Bruce Willis. Film se ovšem umístil na prvním místě v návštěvnosti a vydělal víc než zmíněné akčňáky. (HappySmile)
  • Časopis Time počastoval snímek přívlastkem „kultovní záležitostí pro ženy středního věku“. (Olík)
  • Goldie Hawn, Bette Midler a Diane Keaton se narodily v rozmezí 45-ti dní od sebe a všechny spolu během natáčení slavily své padesáté narozeniny. (Valsadora)

Reklama

Reklama