Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fester Addams už je dlouhou dobu nezvěstný. Jeho bratr, patriarcha rodiny Gomez Addams, se cítí za jeho zmizení odpovědný a lituje desítek let, které strávil bez něj. Každý rok v den výročí Festerova zmizení pořádá Addamsova rodina seanci a prosí o jeho návrat. Po pětadvaceti letech se konečně dočkají odpovědi. Muž odpovídající Festerově popisu zaklepe na dveře jejich sídla, s pochybnou psychiatričkou jménem dr. Greta Pinder-Schlossová a rodinným právníkem Tullym Alfordem po boku. Podle nich se Fester ztratil v bermudském trojúhelníku a nyní trpí amnézií. Je tenhle člověk skutečně Fester? (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (436)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Pro mě už kultovní snímek o poněkud velmi zvláštní rodince. Zvláštní je ale v jejich případě hodně slabé slovo. Asi bych měla použít bizardní, protože to je pro Addamsovi daleko výstižnější. Musím ještě dodat, že maskéři se při vytváření jednotlivých postav opravdu vyřádili. Kdybych rodinku potkala v noci na ulici, tak okamžitě beru nohy na ramena. Taková se totiž hned tak nevidí. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Hodně zábavná a ještě víc morbidní komedie podle černobílého seriálu. Všichni představitelé zde předvádějí tak ulítlé výkony, že člověk nemůže posoudit, komu z nich to jde nejlíp. U mě ale vítězí hyperaktivní ruka, kterou všichni přezdívají "Věc". Ačkoli je Addamsova rodina dost dobrou komedií, tak místy je její atmosféra velmi ponurá až děsivá, což považuji za velký úspěch. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

U filmové verze jsem se nebavil tolik jako u původního seriálu. Herci totiž tady nebyli patřičně "ujetí", jak si to vyžadovaly jejich postavy. Po herecké stránce průměr. Po scenáristické stránce dost neučesané a v mnoha ohledech až podivně pojaté, ale režisér Barry Sonnefeld se snažil. Sitcom s Addamsovými je ovšem daleko lepší a v pohodě svého filmového bratříčka spláchne. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Tohle fakt můžu. Na americkou rodinnou komedii je tu spousta dobrejch fórů, většina černých jak odstín vlasů Anjelicy Huston. Nejlepší role Christiny Ricci ("jsou ty sušenky z pravých mladistvích skautek?"). Některý scény jsou prostě perly (párty, dětská besídka, Věc, stráček Nicknack nebo tak nějak). A po celou dobu člověka nepřepadně ani jednou pocit trapnosti, který u současných komedií místy tolik přebývá. Barry Sonnenfeld jako debutant uspěl na jedničku. Režie je svižná a chytrá. Pokud bych chtěl někoho nasrat, řekl bych že tenhle film si nemá so vyčítat s Burtonovými mástrpísi. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Geniální. Jednoduše geniální. Nepřekonatelná adaptace klasického amerického seriálu. Takhle přesně mají Addamsovic vypadat. Anjelica Huston je naprosto dokonalá a její vzrušený vzdech ve scéně mučení by měl patřt do síně slávy. Spolu s úžasným Raulem Juliou tvoří snad nejharmoničtější pár v historii. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (37)

  • Na školním představení učitelka Susan Firkins (Lela Ivey) ukazuje Morticii (Anjelica Huston) nástěnku, na níž děti umístily hrdiny a lidi, které milují. Vedle prezidenta George Bushe a jeho ženy Barbary si jedna žačka vybrala Jane Pauley. Jedná se o televizní moderátorku a spisovatelku, která v roce 2004 veřejně přiznala, že trpí bipolární poruchou. (Robbi)
  • Během natáčení se vystřídali tři kameramani. První odešel po měsíci natáčení, druhý hned po nástupu skončil v nemocnici s vážnou infekcí. Nakonec se za kameru postavil sám režisér (s bohatými kameramanskými zkušenostmi) Barry Sonnenfeld. (Davosh)
  • Během natáčení zkrachovalo původní studio Orion, peníze na dokončení filmu poskytl Paramount. "Byl jsem tehdy hromádka nervů. Omdléval jsem a zvracel," vzpomíná režisér Barry Sonnenfeld. (Jennifer.S)

Související novinky

Tim Burton se vrací k Addamsovým

Tim Burton se vrací k Addamsovým

18.02.2021

Režisér Tim Burton (Velká ryba, Alenka v říši divů) se upsal novému hranému seriálu o postavě Wednesday Addamsové z kultovní Addamsovy rodiny. Seriál vznikne na streamovací službě Netflix, bude mít… (více)

Reklama

Reklama