Reklama

Reklama

Rodina Addamsova

(seriál)
  • USA The Addams Family (více)
Komedie / Rodinný / Horor
USA, (1964–1966), 26 h 40 min (Minutáž: 25 min)

Tvůrci:

David Levy

Hudba:

Vic Mizzy

Hrají:

Carolyn Jones, John Astin, Jackie Coogan, Ted Cassidy, Marie Blake, Lisa Loring, Ken Weatherwax, Vito Scotti, Don Rickles, Rolfe Sedan, Felix Silla (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(64)

Obsahy(1)

Addamsovi vážně nejsou typická rodina. Naopak mají požitek ze spousty věcí, které by 'normální' lidi zděsily. Gomez Adams je abnormálně zámožný muž a je schopen splnit každé přání své choti Morticie: ať je to pěstování jedovatých kytiček, nebo večeře při svíčkách na hřbitově. Ale lidé, kteří Addamsovi navštíví, nevypadají zrovna nadšeně z více jak dvoumetrového, smrtelně bledého komorníka Lurche, či jeho pomocné ruky (doslova), ale vůbec z celé téhle povedené rodinky... (ČSFD.cz)

(více)

Recenze (153)

Hermanka 

všechny recenze uživatele

Páni, tuny sentimentu, a nostalgie. Když mi matka u televize jako malému dítěti vysvětlovala, že je to vlastně vtipné. A také vzpomínka na to, že jsem se dočkala ohodnocení, že můj první chlapec vypadá jako strýko Fester. Když přejdu k samotnému hodnocení seriálu, myslím, že pět hvězdiček z pěti mluví za vše. ()

klapqua 

všechny recenze uživatele

Moje detstvo, moje idoly. Vždy som túžila vyzerať ako Morticia a mať muža, ktorý by ma zbožňoval ako Gomez! A tie vydarené deti a zbytok rodiny ani netreba zmieňovať! Na tejto krásnej rodinke nieje čo vytknúť, každý normálny človek chcel byť ich súčasťou! A som nesmierne rada, že dakomu v tv hrkol v hlave naozaj osvietený nápad a začali tento skvost opäť vysielať! Nech si ktosi, buď velebený, konečne čosi pozerateľné!!! ()

Reklama

unclejack 

všechny recenze uživatele

Napriek trošku archaickému vzhľadu, je to práve tento seriál, čo môžeme hrdo označiť za pravých Addamsov. Ich dobrodružstvá nie sú prehnané, sú podávané striedmo ale samozrejme s ľahkým nádychom morbídneho humoru. Divák zrejme už dôverne pozná jednotlivých členov rodiny, ale herecké kreácie Johna Astina a Carolyn Jones boli prekvapením dokonca aj pre mňa - Jonesová sa môže smelo porovnávať aj s Anjelicou Houston zo Sonnelfeldovho remaku. Samozrejme nechýba strýko Fester, deti, Larch a Vec - myslím si, že jednotlivé efekty boli vzhľadom na dobu výroby spracované pomerne profesionálne a vcelku aj autenticky. K tomu pripočítajte nezabudnuteľnú znelku s lúskaním prstov... Samozrejme aj detskí herci sú v rámci možností nadpriemerní, ale nemôžem si nezaspomínať na ich predstaviteľov z povrchnejšieho filmu z deväťdesiateho prvého... ()

Huguette 

všechny recenze uživatele

Snad nejkrásnější je díl, tedy "dvoudíl" , který vypráví o tom, jak se Gomez zamiloval do Morticie. Asi je to k smíchu, ale mě to až dojalo. A úchvatná byla i Carolyn, která zvládla zahrát obě sestry Frumpovy, které byly naprosto odlišné. Okouzlující je i vášeň, se kterou Gomez zbožňuje svou ženu, mám dojem, že John Astin musel pro Carolyn nějakou malou slabost mít i normálně =) Humor seriálu je milý a roztomilý, ale přesto ani neodolatelní Addamsovi nepřekonají "psaní" I Love Lucy. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nejspíš navždy naprosto nedostižné zpracování Addamsovy Rodiny, černobílé a se slovenským dabingem, tak jak to mají mazlíčci rádi:) (Strýko Fester a Lurchovo "Zvonili ste?" obzvlášť vynikají). Seriál zkrátka má nenapodobitelné kouzlo, které ani výborné filmy nedokázaly přivést zpět. Nezapomenutelné akrobatické číslo Johna Astina (Gomez Addams) se objevilo i v seriálu Jsem Do Tebe Blázen, ale tam nedopadlo právě nejlépe...lépe řečeno dopadlo, ale z pořádné výšky:)) ()

Galerie (77)

Zajímavosti (43)

  • Nenápadného člena rodiny, chodicí ruku "Věc", ve většině epizod ztvárnil Ted Cassidy, který hrál Lurche. Zpravidla používal svou pravou ruku, občas ji ale vyměnil za levou, jen aby zjistil, jestli to někdo z diváků postřehne. (Alfréda)
  • Gomez si měl původně vzít starší sestru Morticie Ophelii. Krátce před svatbou však potkal Morticii a zamiloval se do ní. (Kulmon)
  • John Astin si mohl pro svou postavu vybrat jméno Gomez nebo Repelli. Rozhodl se pro Gomeze. (topr harley)

Související novinky

Addamsova rodina se vrátí

Addamsova rodina se vrátí

23.10.2020

Slavný režisér Tim Burton si poprvé v kariéře vyzkouší televizní tvorbu. A nevybral si k tomu žádný jiný projekt než kultovní Addamsovu rodinu. Nová verze seriálu z roku 1964, jenž se následně dočkal… (více)

Reklama

Reklama