Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Willy Brown (Vincent Gallo) právě po pěti letech opustil brány nápravného ústavu. Celou dobu však rodiče udržoval v omylu, že dělá přísně tajnou práci u CIA. Před sebou tak má tři úkoly. Nejprve musí najít vhodné místo, kde si může ulevit. Poté unese dívku Laylu (Christina Ricciová) a přiměje ji, aby před nic netušícími rodiči (Anjelica Hustonová a Ben Gazzara) sehrála jeho snoubenku. Nakonec si hodlá vyřídit účty s fotbalovým hráčem týmu Buffalo Bills, jehož špatný výkon dal do pohybu události vedoucí k někdejšímu Billyho zatčení. Výstřední černá komedie Osudová sázka skýtá zajímavý pohled na život jedné zkrachované existence. (Cinemax)

(více)

Recenze (139)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Na tento můví jsem se chtěl kouknout znovu, protože když ho dávali kdysi v TV, tak jsem u něho usnul. Tak jsem se na něho díval na PC a přibližně ve stejnou dobu jsem u něho usnul taky. To už nemůže být náhoda! Což ale neznamená, že se mi to nelíbilo. Zvláštností bylo to, že nevím, jestli to Vincent Gallo jenom hrál, nebo je takovej psycho normálně, ale pořád všechno opakoval a opakoval a pořád dokola (nedovedu si to představit dabovaný!). A ten jeho ksicht - ten by s ním mohl krájet maso na řízky nebo aspoň brambory na hranolky. Zpívání jeho otce, step-tanec té jeho holky, návštěva strip baru, povaha jeho rodičů, vztah mezi ním a tou unesenou holkou, vztah mezi ním a zpomaleným Goonem a to, jak se vlastně dostal do vězení - to všechno bylo tak prapodivný. Taky bylo dobrý, jak se vždy pomalu objevil obraz z minulosti uprostřed obrazovky. Co z toho všeho plyne? Je to zajímavej kousek, kterej ale není pro každýho. Láme se ve mě napůl divák nezávislýho filmovýho klubu ČT a napůl milovník podivnejch filmů. Nevím, co v tomhle převažuje víc. Asi posuďte sami... PS: líbí se mi komenřát Slarqueho: "Po seznámení s jeho rodiči začne vypadat jako docela normální člověk." ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Vincent Gallo, Alison Bagnall | Hudba: Vincent Gallo | Distribúcia: Lions Gate Films | Štúdio: Cinépix Film Properties, Muse Productions, Lions Gate Films | Rozpočet: 1,5 milióna $ | Tržby: 2,541,097 $ || Poslednú dobu mám šťastie na filmy, ktoré sú studňou na depresiu. Nechápem, ako tieto scenáre dostávajú zelenú u producentov. Strašidelný Vincent Gallo, ktorý je renesančným človekom nezávyslého Hollywoodu, v tomto svojom výtvore roznáša emócie polutovania, beznádeje a pseudoradosti na záver. Tipický príklad filmu z rúk bláznivého samotára, ktorého výtvory už viac nemám potrebu vidieť. 30% | HD, HD650, EN DTS | ()

Reklama

kagemush 

všechny recenze uživatele

Vincenta Gallo jsem žral už v Arizona Dream,teď ho žeru několikanásobně,-jako herce i jako rejžu,jako autora námětu i scénáře.V tomhle filmu není ani slovo navíc. A i Christině protentokrát odpustím ten její studený čumák,za to její stepařský sólíčko na bowlingu.Škoda že se nenašlo víc jiných režisérů,kteří by ji ždímli tak,aby hrála takhle. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Pěkný nápad, pěkně vystavěný příběh, všechno by šlo, až na Galla. Celý film mi byl tak neskutečně protivný, že mi bylo celkem jedno, jestli ho někdo zabije nebo ne. Vlastně jsem si chvílemi přál, aby to konečně už někdo udělal. Kdyby si tento všeuměl o sobě myslel aspoň o dvě pídě méně a obsadil hlavní roli adekvátním hercem, mohl to být pěkný film. ()

Cushing 

všechny recenze uživatele

Jednoduše: nádhera. Pro mě jeden z nejlepších amerických filmů posledních deseti let. Smutný a vtipný zároveň, až divák žasne, jak se to Gallovi povedlo. Že by si tímto snímkem vyřizoval nějaké účty s rodiči? Ehm, kdo z nás by něco takového taky s chutí neudělal? Jeho postava je takový loser! Dojemný i dětinský ve své zavilé touze po pomstě, v nitru však neustále pochybující, stavící se do role drsňáka, která mu zatraceně nejde. Takový drsný klaun. A potká ho obrovské štěstí: dívka, která jeho vražednou (a zároveň sebevražednou) misi poněkud... zmodifikuje. Hle -- rázem je pro co žít. A pomsta už to není. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (8)

  • Vincent Gallo kromě režie napsal i hudbu. (Witta)
  • Postava profesionálneho hráča amerického futbalu menom Scott Woods (Bob Wahl) odkazuje na skutočného hráča Scotta Norwooda, ktorý v drese Buffalo Bills pokazil záverečný kop vo finále Super Bowl XXV. (MikaelSVK)
  • Auto, kterým jezdí Layla (Christina Ricci), je Toyota Corolla AE86, jinak také nazývaná Toyota Sprinter Trueno ve verzi Coupé. (lskala)

Reklama

Reklama