Reklama

Reklama

4400

(seriál)
Sci-Fi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2004–2007), 31 h 14 min (Minutáž: 41–84 min)

Hrají:

Joel Gretsch, Jacqueline McKenzie, Jenni Baird, Peter Coyote, Madison Pettis, Richard Kahan, Michael Moriarty, Jody Thompson, Garret Dillahunt (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(42)

Obsahy(1)

4400 pojednává o skupině přesně čtyř tisíc čtyř stovek lidí, kteří se objevili 14. srpna poblíž Mount Rainier ve Washingtonu. Tato skupina nemá na první pohled nic společného. Různý věk, různé národnosti, ale přesto mají něco společného. Byli uneseni září bílého světla od roku 1946. Po jejich návratu americká vláda zvlášť pro tuto situaci zřídila úřad National Theat Assessment Command, zvaný NTAC. Navrátilci si nepamatují nic ode dne svého únosu, jsou dezorientováni, ale nepřibyl jim žádný věk.
Těchto 4400 lidí bylo uneseno mimozemšťany, jak si mnozí myslí, ale ve skutečnosti to jsou pozemšťané z budoucnosti, kteří chtějí zabránit katastrofě na Zemi. V budoucnosti je vymyšlena jakási látka s názvem promicin. Tato látka dodává lidem ze 4400 paranormální schopnosti jako telekineze, telepatie, vidění budoucnosti, předtuchy atd. 
Tyto nadpřirozené schopnosti se nelíbí právě NTACu, který se těchto sil ve velké skupině lidí bojí. Postupně se proto snaží naočkovat všechny 4400 inhibitorem, tedy látkou zpomalující reakci promicinu. Na většinu tento inhibitor zabírá. Vedlejším účinkem se pak projeví ztráta imunity, její selhání či oslabení. Na tento stav vědci reagují vakcínou proti inhibitoru, která je vyprodukována z krve Isabelle Tylerové, která inhibitor nedostala. Díky Jordan Collierové a jejímu týmu agentů se tisíce dávek promicinu dostává na veřejnost, k obyčejným lidem, kteří mohou získat schopnosti 4400. (TV Nova)

(více)

Recenze (158)

Spooner 

všechny recenze uživatele

1. SÉRIE: Velmi slibný sci-fi seriál s velmi dobrým námětem. 1. série má pouhých 5 epizod, takže tvůrci už od začátku nasazují rychlé tempo a dostáváme i odpovědi na některé z otázek. Herci jsou slušní a příběh má ve všech dějových liniích co nabídnout. Prostě na začátek velice dobré. Ovšem uvidí se až později, jestli si tvůrci všechny trumfy nevyplácali hned v 1. sezóně. ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Houpačkovému efektu dobrých a špatných dílů, se nevyhne asi žádný seriál. Tady na tom mě opět sralo to že pořád nikdo neřešil odkud se ti ztracení a znovunalezení vrátily a co s nimi bylo. Shlédnuto opravdu jen asi 11 dílů, po kterých mě přestala zajímat jakákoliv dějová linka kteréhokoliv aktéra. Nezajímavé a nezáživné. ()

Reklama

ilemas odpad!

všechny recenze uživatele

Stejná hovadina jako Hrdinové, spíš ještě horší. To má být sci-fi? Spíš komiks. Kdybych to sledoval jako pohádku snad by to šlo, ale já čekal pořádné sci-fi na úrovni a ne další stupidní neuvěřitelnou blbost. Neuvěřitelná nuda. Sakra lidi, vy nevydíte tu stupiditu, že dávate tak vysoké hodnocení? Mám rád hrozně sci-fi, ale takovou ne. ()

jarkolar 

všechny recenze uživatele

Tak jsem vydržel s komentářem až do posledního dílu a dobře jsem udělal. Musím se přiznat, že jsem měl trochu strach po přečtení některých komentářů o otevřených koncích, že budu po posledním dílu stejně naštvanej jako u Invaze, ale to se nestalo. Za mě velká spokojenost a seriál jako celek od začátku až do konce beru jako poměrně jasně uzavřenej a nebojím se domyslet si další vývoj. Ačkoliv bylo v seriálu hodně mně protivných postav, byly to vesměs menší role a překvapivě nebyl žádnej díl, kterej by mě vyloženě nudil nebo otrávil. 4400 je sice plný originálních nápadů a velké možnosti pohrát si se schopnostmi, ale napětí moc přítomno není a většina situací je docela předvídatelných, což mi ale nevadilo. Pořád jsem čekal, kdy začne nějaká pořádná akce, která přeroste dění většiny dílů, ale bohužel se tak nestalo, což mě trochu zklamalo. Nicméně za 44 dílů povětšinou nadprůměrný zábavy nemůžu jinak než za 4. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že můj jubilejní dvoustý komentář vyšel právě na tento výborný seriál, který v současnosti stavím poměrně vysoko nad Heroes, a téměř se v mých očích vyrovnal Lostu. Je sice pravda, že první série zas až taková bomba není, nicméně s přibývajícími díly se kvalita nečekaně zvyšuje, příběh se zajímavě vyvíjí a i epizodní díly jsou moc dobré. Dost lidí si zde stěžuje na nesympatické hlavní postavy, s tím ale musím nesouhlasit. Hlavní dvojici jsem si opravdu oblíbil a odchod (byť často jen krátkodobý) jakékoli jiné důležitější postavy mě nenechal chladným. Pozitivně hodnotím i nejednoznačnost postav, kdy téměř o žádné z nich (až na pár vyjímek) nemůžeme kdykoli v průběhu seriálu s jistotou říct, že je permanentně vyloženě záporná, nebo kladná. Jeffrey Combs v roli Kevina Burkhoffa mě taky potěšil. K dobru musím ještě připočíst absenci (narozdíl od Heroes) patetických a kýčovitých dialogů o předurčenosti, osudu a hrdinství, zde totiž rozhovory na toto téma probíhají uspokojivě "při zemi". Edit po zhlédnutí všech čtyř řad: Naprostá spokojenost. 4400 je jeden z mála seriálů, který má sérii se sérií značně vzrůstající kvalitu - a druhá polovina čtvrté sezóny je pro fanoušky mysteriózních seriálů "must see". Season 1: 75% Season 2: 90% Season 3: 95% Season 4: 100% ()

Galerie (132)

Zajímavosti (9)

  • Úvodní scéna na začátku každého dílu, která rekapituluje předešlé události, trvá 44 vteřin. (HappySmile)
  • V epizodě S03E08 má jedna ze zbraní zaslepenou hlaveň. (misa1989)
  • Joel Gretsch (Tom Baldwin) a Jacqueline McKenzie (Diana Skourisová) jsou jediní dva herci, kteří se objevili ve všech 45 dílech. (HappySmile)

Související novinky

Predátoři na lovu Adriena Brodyho

Predátoři na lovu Adriena Brodyho

08.10.2009

Příští měsíc odstartuje Nimród Antal na Havajských ostrovech natáčení Predators (aby se později přesunul do Rodriguezových Troublemaker Studios v texaském Austinu). Byl tedy nejvyšší čas obsadit… (více)

Reklama

Reklama