Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Romantická pohádka vypráví o chudém malíři Jakubovi (V. Kratina), který navštíví smutné království, kde se nikdo nesmí smát. To se ale Jakubovi pranic nelíbí. Podaří se mu změnit smutné království na veselé? Můžeme prozradit, že kouzelné malování mu pomůže dostat za ženu krásnou princeznu Terezku (V. Freimanová) a vypořádat se i s komořím (J. Langmiler), který s pomocí úkladů a kouzel zlé čarodějnice (L. Skořepová) chtěl trůn i princeznu získat pro sebe. (Česká televize)

(více)

Recenze (24)

EKLEKTIK 

všechny recenze uživatele

"Kdepak, dneska se už nerodí praví muži." Studiová pohádka o malujícím i milujícím vězni a smutné princezně, která ho navštěvuje v žaláři. Kde já jsem to už jenom viděl? V této pohádce, však vystupuje i král vtipnější než jeho šašek a pikle kující komoří spolu s úplatnou, leč moc důvěřivou čarodějnicí, jejichž pikle nakonec odhalí šašek, moudřejší než jeho král a to za doprovodu písniček, zpívaných Evou Hruškovou i Alfrédem Strejčkem. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Příjemná televizní pohádka, která nikoho neurazí a nedělá z lidí blbce. Nápad s malířem považuju za dobrý. Samozřejmě jsou tu použity klasické pohádkové atributy. Nechybí ani nadpřirozená bytost,kterou hrála Luba Skořepová. Nicméně si myslím, že s hodinou se dalo naložit krapet jiným způsobem. Hlavním kladem této pohádky jsou herci. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Neokázale vtipně hláškující král, dobromyslný moudrý šašek, hezká princezna (s ukníkaným hlasem, ze kterého popuzeně poskakuju, ach, ta má trampolínová pohádková odpoledne, kdy trpím mořskou nemocí) mužný hrdina, padoušský padouch a jeho nepochopitelná zlo kouzelná asi osobní asistentka nebo co. Celé to završuje příjemná hudba, chytré texty písniček a to, že tam nikdo při zpěvu nevydává zvuky jak mrouskající se kočky, což je častým nešvarem kulisových hodinovek. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Nebýt těch písničkových vsuvek (které podle titulků zpívá Eva Hrušková a Alfred Strejček), tak by ta pohádka byla lepší. Nepočítaje Přeučila, který zpívá k ději. Slušná skvadra herců, kde si to Josef Bek dává absolutně na pána. Akorát v okamžiku, kdy čarodějnice vyleje jed před komořího na zem a on se lekne, vyrazí ze sebe slovo, které mi zní jako "p.čo". :-) ()

Danulinda 

všechny recenze uživatele

Pan Kratina je urostlý kus chlapa, takže jako hlavní představitel se do role malíře (ale i prince) velmi hodí. Stejně jako princezna v podání naší velmi atraktivní herečky paní Freimanové. Pánové Bek jako král a Langmiler jako zlý komoří jsou věrohodní, stejně tak je příjemný i hodný šašek pan Přeučil, který oběma hlavním hrdinům svou chytrostí velmi pomůže, aby vše dobře dopadlo. Nápad, že co malíř namaluje, dokáže i oživit, je velmi originální. A tak maloval panu králi peníze, princezně pravou růži apod. . Milá pohádka, která rozhodně není ztrátou času. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Vladimír Kratina (Jakub) se v této pohádce jmenuje stejně jako v pohádce O loupežníku Olbramovi (1985), ve které však nehraje malíře, ale loupežníka. (ajlonka)

Reklama

Reklama