Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V ulicích Los Angeles řádí přízrak z jiného světa, vlkodlak! Jak změní osudy trojice mladých lidí, kteří dosud žili pokojným, bezstarostným životem? Stačí jedna úplňková noc a přízrak, který se vynořil ze stínů, zaútočí s tragickými následky. Během jízdy po Mullholand Drive ztratí Ellie (Christina Ricci) kontrolu nad řízením a narazí do jiného vozu. Když dívka a její spolujezdec, Elliin mladší bratr Jimmy (Jesse Eisenberg), přispěchají na pomoc zraněnému řidiči, stávají se obětí útoku podivného tvora. Jimmy je přesvědčený, že to je vlkodlak...

Když pak sourozenci u sebe objeví zvláštní, nadpřirozené schopnosti, zprvu nemohou uvěřit, že nejde o náhodu nebo omyl. Dokáží se vzepřít osudu, který by je každé úplňkové noci měnil v krvežíznivá monstra? Nebo se trpně podřídí a stanou se jen dalšími roznašeči nákazy v hrůzném, nekonečném řetězci Zla?

Ellie nehodlá na své budoucnosti nic měnit: chce být producentkou televizní show a chodit s milovaným Jakem (Joshua Jackson). Jimmyho však možnost nového života neodolatelně přitahuje...

Prokletí jsou novým společným dílem mistrů hororu režiséra Wese Cravena (série Vřískot, Noční můra v Elm Street) a scenáristy Kevina Williamsona (série Vřískot, Tajemství loňského léta, Fakulta). Hlavní role ztvárnili Christina Ricci (Zrůda, Ospalá díra) a Joshua Jackson (Vřískot 2, Velmi nebezpečné známosti). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Podepsané Cravenovo jméno by pod tímto vlkodlačím hororem s lehce komediálním podtónem, nejspíše většina z vás asi nehledala a ani nečekala. Na Prokletí jsem se chtěla podívat především kvůli Jesse Eisenbergovi. Dle zdejšího, ne zrovna nejlépe vyhlížejícího hodnocení s častou kritikou na úsměvný efekt, jsem zvažovala, jestli mě Prokletí se svou vtipnou podporou zklame podobně jako Jízda na střele, nebo se mi naopak zalíbí a budu hledat důvody, proč má tolik málo procent. Zvítězila druhá možnost. Zasmála jsem se, byla jsem napjatá a za častého doprovodu žánrových klišé a přibývajících (vlkodlačích) prvků v příběhu, jsem s postupem děje začínala být opravdu zvědavá, jak tato povedená vlkodlačí párty skončí. I přes všechnu tu mírnou trapnost, klišé a na dveře klepající béčkovitost na mě spousta scén zapůsobila. Christina Ricci je jako vlkodlačica velmi sexy a Jesse jako její outsiderský bratr s výrazem a chováním trouby vydařeně doplňuje sourozeneckou dvojici. A Joshua Jackson se také předvede v pěkném "kožíšku". "Co to bylo?" - "Můj pes." - "Co to máš za psa?", "Jde to ovládnout." -"Mám ohryzávat kojoty na poušti?" ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

To, že film dává divákovi neustále najevo, jak moc si je vědom své béčkovosti a pokleslosti, ještě neznamená že mu to musíme tolerovat. Hra s hororovým žánrem tentokrát už nefunguje tak dobře jako ve Vřískotu a i když se Craven neustále snaží divákovi připomínat, jak moc je nad věcí, nakonec stejně tahle variace na vlkodlačí teen horory sklouzne do vod podprůměru mezi ty tuctové horory, nad které se chce povyšovat. Celé to navíc pohřbívají trapně vypadající digitální vlkodlaci. Tohle je jeden z Cravenových nejnudnějších a celkově nejslabších filmů. 40% ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 6/10 Děj 5/10 Hudba 6/10 Efekty 4/10/// +tak trochu atmosféra, Milo Ventimiglia hraje dobrýho machýrka, několik známích tváří -avšak průměrné herecké výkony (hlavně Joshua Jackson), žádná extra scéna, hlavně poslední třetina je zoufale trapná./// Prokletí je áčková srajda. A nebo taky špatně natočené béčko, který šlo náhodou do kin. Ale to je stejně minulost, teď tady mám skvostné DVD. Takže aby bylo jasno: nuda to není, napínavé je to aspoň ze začátku a budete si říkat jak je fain, že tu hraje tolik známích herců. Jenže po hodině zjistíte, že se někde stala chyba a že koukáte na nějaký pokus o film na vlkodlačí téma. Upřímě toto téma už mi leze na nervy. Nakonec budete jen nevěřícně kroutit hlavnou nad tím když vám vlkodlak ukáže fakáče (nebo nám tím snad tvůrci chtěli něco zdělit?). Mělo to mít tak 70 minut, čím víc se to protahuje, tím je to horší. Špatný konec jednoho prokletí./// Celkem 52%/// ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Trapnej příběh a naprosto šílený triky posílaj tenhle film do sraček. Ze začátku to ještě bylo celkem koukatelný a i slušně hororový, ale pak se to najednou celý převrátilo a stala se z toho neskutečná sračka s naprosto ubohejma trikama, který snad Craven nemoh myslet vážně. Film ještě trošku zachraňuje přítomnost Christiny Ricci,ale jelikož je scénář fakt kravina, tak ani ona nemá moc šanci vyniknout ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Celé mi to přišlo jako nějaká vlkodlačí parodie. Divák se za celý film ani jednou nelekne, ale zato zažije několik humorných situací, které ve filmu tvoří podstatnou část děje. Většinou jde však jen o ulítlý Cravenův černý humor, kterému se smál asi jen on sám. Jediným větším plusem vidím účast několika pěkných hereček, ale jinak jde o dost průměrný rádoby horor. Já jsem si vždycky myslel, že vlkodlak vycítí druha na sto honů, ale tady bylo těch potvor nějak moc a nikdo o nikom nevěděl. Ten pes-vlkodlak byl docela trapný. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (12)

  • Motív trstiny na displeji na začiatku filmu je rovnaký, aký bol použitý v Búrke storočia (1999). (misterz)

Reklama

Reklama