Reklama

Reklama

Zahraj to znovu, Same

  • USA Play It Again, Sam (více)
Trailer 1

Allan Felix (Woody Allen) je filmový kritik, který miluje filmy, zvláště pak svou nejoblíbenější Casablancu. Právě ho opustila jeho žena Nancy (Susan Anspach) a požádala o rozvod. Allan, který se s tímhle emocionálním zmatkem nedokáže vyrovnat, hledá útěchu v milovaných filmech a představuje si, že se u něj doma zastavil Humphrey Bogart, aby mu poradil, jak jednat se ženami. Nejlepší přítel Dick (Tony Roberts) a jeho žena Linda (Diane Keatonová) se snaží sklíčeného kamaráda povzbudit a domluví mu několik schůzek, které však pro nervózního a nejistého Allana dopadnou katastrofálně. Allan si nakonec uvědomí, že tráví s Lindou více času než kdokoli jiný, a že ho začíná přitahovat... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (191)

Boss321 

všechny recenze uživatele

Parádní komedie Woody Allena, ke které si samozřejmě napsal scénář a ujal se hlavní role, ale režii nechal na H. Rossovi. Allen se pro tenhle typ filmu doslova narodil. Opět geniální dialogy, nezapomenutelné scénky, vtípky a překrásný závěr (citování z Cassablancy). Zkrátka další výborná podívaná od nejslavnějšího neurotika:)....... ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Film ze všech nejallenovštější, přesto - nebo proto - že se tentokrát pan Neurotik necpal za kameru. Výborná pocta legendární Casablance, uvolněná atmosféra San Francisca, mňamózní gagy a slovní humor. Snad jen Woody se někdy trochu křečovitě šklebí, ale to mu jistě rádi odpustíme, že? Suma sumárum - film, který můžu vidět třikrát denně a stejně mě bude bavit. ()

Reklama

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

I když Woody Allen tento film nerežíroval a poskytl scénář, je to prostě jeho film. A je to film, který položil základy k jeho následujícím filmům a tento vliv je vidět ještě i v jedné z posledních autorových komedií "Prokletí žlutozeleného škorpióna". Allen v této době potkal zajímavou mladou herečku, jakousi Diane Keaton a právě tento film poprvé nese typické woodyallenovské trademarky jako je porušování čtvrté stěny ve formě komentáře, (což je věc, která mě ve filmu vždy extrémně vadí a je to jediná moje zásadní výhrada k filmům WA) a totéž se děje i formou mluvení do kamery, kde mi to už vadí méně. Od tohoto filmu se Woodyho postava také stává věčným hypochondrem a autor tu poprvé poukazuje na střet filmové fikce a reality ve které žijeme. Krom toho je to jedna z nejlepších Allenových komedií - grotesek a je ideální na první setkání s géniem Allena Konigsberga. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pre Ingrid Begman som na čísle 6441 2574, pre Diane Keaton na 6874 9541. Ostatní ma môžete zastihnuť doobeda na číslach 6984 3215, 6958 7412. Cez obed na číslach 6548 7459, 3698 215. Popoludní a v noci na 7485 9874, alebo 3652 1598. Ak bude volať Woody, som zaneprázdnený, nech nechá odkaz mojej sekretárke. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem viděl Zahraj to znovu, Same pár hodin po zhlédnutí Casablancy, pozorování Allenových reakcí na film mě docela slušně rozesmálo. Bez znalosti zmíněného díla z roku 1942 divák sice nepochopí některé narážky a (skvostné) finále si tolik neužije, ale i tak se řádně pobaví, protože Allan balící je chvílemi opravdu k pokukání (na druhou stranu tam bylo několik odkazů na další Bogartova díla, a to už bohužel nemůžu sloužit). Nechybělo moc (místami trošku nuda mezi jednotlivými hláškami) a byl by to plný počet, každopádně jsem si tuhle pohodovku opravdu užil. "Na co jsi myslel, když jsme to dělali?" - "Na Williho Mayse." - "To vždycky při tom myslíš na baseballového hráče?" - "Mám pak výdrž" - "Aha, nevěděla jsem, proč křičíš skluz." ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Jedná se o jeden z mála filmů, ke kterému Woody Allen napsal scénář, ale nerežíroval ho. (jezurka42)

Reklama

Reklama