Reklama

Reklama

Queen v Budapešti

(koncert)
  • Česko Queen: Magic Tour v Budapešti (více)
Hudební / Dokumentární
Maďarsko / Kanada / USA, 1987, 90 min (Alternativní 59 min)

Nezapomenutelný koncert rockové kapely Queen na budapešťském Népstationu v červenci 1986. Byl to jeden z prvních velkých koncertů západní kapely v tehdejším východním bloku. Do jeho rozkladu ještě zbývaly tři roky, ale mezi 80 000 diváky už bylo i několik fanoušků z tehdejšího Československa. Ti si tak mohli užít hity jako Radio Ga Ga, We Will Rock You nebo Bohemian Rhapsody na vlastní oči a uši. Tyto a další písně rozhodně nemůžou chybět v hodinovém sestřihu z tohoto koncertu. Navíc málokdo asi tušil, že se jedná o jedno z posledních živých vystoupení zpěváka kapely Freddieho Mercuryho s kapelou. Po skončení The Magic Tour už s kapelou nikdy nevystoupil. (Česká televize)

(více)

Recenze (88)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Neskutečná pecka. Geniální. Skvostné. Dechberoucí. Absolutně úžasné. Neskutečná show. Queen a zejména sám Freddie v absolutní životní formě, koncert plný těch absolutně největších hitů (jedna pecka za druhou) a neskutečná atmosféra, rozdováděné publikum... Neskutečná záležitost, nevídaná show. 100%. ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Na tomto koncertu lituju snad jedné jediné věci - škoda že mi v roce 1986 nebylo víc a nemohl jsem zajet do Maďarska... Vidět Queen s Freddiem se mi tak už nikdy nepoštěstí a to, co vystoupilo v Praze je už skutečně jen torzo... P.S. Že šlo skutečně o kinofilm se můžete přesvědčit mj. zde: http://obchod.kinosvetozor.cz/images/6159i.jpg ()

Reklama

spygirl 

všechny recenze uživatele

Už jen za ten úchvatný medailonek s Freddiem ---> 100%. --- EDIT: 2. 11. 2012 viděno v Třinci - kino Kosmos, výborný obraz (viděla jsem na Freddiem každý chloupek) a zvuk na plné pecky (až jsem pak byla mírně nahluchlá :-), atmosféra skoro jako kdybych tam opravdu byla, Fred pobíhající s vlajkou, pak v královském plášti... NEZAPOMENUTELNÉ. LEGENDÁRNÍ. GENIÁLNÍ. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Další skvělý koncík od Queenů. Seznam skladeb je hodně podobný tomu z Wembley, i když obohacený o maďarskou hymnu a "ochuzený" o několik rock´n ´rollových coververzí. Kapela ve výborné formě jako vždy, Brian May nudí svým Brighton Rock sólem jako vždy, no prostě skvělý Queeni tak jak je známe. Koncert je proložen několika krátkými vstupy, které mapují pobyt kapely v Budapešti ale narozdíl od jiných DVD jiných hudebních skupin jich je pouze několik (4 nebo 5) a jsou krátké, takže nenarušují plynulost koncertu. ()

yntelygent 

všechny recenze uživatele

Videl som to v kine ked to bola novinka,vtedy som bol uchvateny , vtedy nebolo zvykom v CSSR len tak vidiet rockovy koncert svetovej skupiny v kine a nazivo to uz vobec nie....zaujalo ma koncertne prevedenie vsetkych tych znamych veci,bolo to naaranzovane viac gitarovo a malo to este lepsi rockovejsi drive ako pri studiovych nahravkach.Dlho potom mi studiove nahravky Queenu prisli prilis sterilne a vyfiltrovane...No a samozrejme okolita atmosfera,Madari boli v tomto ovela liberalnejsi aj za bolsevika,my sme si este par rokov museli pockat,pokym sa dalo vidiet nieco aj u nas...alebo presnejsie aspon bez problemov vycestovat napr. do Viedne,kde sa nejaky dobry koncert vidiet dal. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (7)

  • Při závěrečném fragmentu britské hymny se Mercury tradičně objevoval zahalen do britské vlajky mající na rubu zástavu země, ve které Queen vystupovali. Před zmíněným číslem musel být v zákulisí člen domácího filmového štábu, který dohlédl na to, aby Freddie nevystoupil na pódium s maďarskou vlajkou vzhůru nohama. (Cherish)
  • Koncert v Budapešti bol súčasťou posledného turné Queen v zostave so spevákom Freddiem Mercurym. (Raccoon.city)
  • Záznam zachycuje první koncert skupiny Queen za železnou oponou. (Lajty)

Reklama

Reklama