Reklama

Reklama

Queen v Budapešti

(koncert)
  • Česko Queen: Magic Tour v Budapešti (více)
Hudební / Dokumentární
Maďarsko / Kanada / USA, 1987, 90 min (Alternativní 59 min)

Nezapomenutelný koncert rockové kapely Queen na budapešťském Népstationu v červenci 1986. Byl to jeden z prvních velkých koncertů západní kapely v tehdejším východním bloku. Do jeho rozkladu ještě zbývaly tři roky, ale mezi 80 000 diváky už bylo i několik fanoušků z tehdejšího Československa. Ti si tak mohli užít hity jako Radio Ga Ga, We Will Rock You nebo Bohemian Rhapsody na vlastní oči a uši. Tyto a další písně rozhodně nemůžou chybět v hodinovém sestřihu z tohoto koncertu. Navíc málokdo asi tušil, že se jedná o jedno z posledních živých vystoupení zpěváka kapely Freddieho Mercuryho s kapelou. Po skončení The Magic Tour už s kapelou nikdy nevystoupil. (Česká televize)

(více)

Recenze (88)

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci koncert mojej srdcovej kapely, ktorý je výnimočný hneď v dvoch ohľadoch: bol to prvý rockový koncert "západnej" kapely za železnou oponou a zároveň to bolo posledné koncertné turné Queenu s Freddiem. Na začiatku sledujeme zaujímavý zrýchlený zostrih stavania scény ešte za svetla a potom si už naplno vychutnávame skvelé vystúpenie legendárnej kapely, ktoré už prebieha za úplnej tmy na pôsobivo nasvietenom pódiu. Pochváliť musím aj výborný strih, ktorý celkový dojem ešte umocňuje, no a k samotnej hudbe Queen a k výberu piesní sa už snáď ani vyjadrovať nemusím. Neodpustím si ale jednu poznámku k hodinovému zostrihu, z ktorého bola z môjho pohľadu úplne nepochopiteľne vynechaná skladba "Friends will be friends", čo je hádam jediná väčšia škvrna na inak výbornom zostrihu. ()

Marťulka 

všechny recenze uživatele

Koncert Queen na Népstadionu, konaný poprvé jako stadionový koncert, poprvé pod širým nebem kdekoli za železnou oponou ( vystupuval tam již Elton John...). Dorazilo okolo 80 tisíc lidí jak z Maďarska, tak ze všech okolních států, které prý poprvé dovolily svým občanům překročit hranice do Maďarska. Nehledě na cenu vstupenky, poptávka převýšila nabídku. Mohli uskutečnit druhý koncert, ale úřady to nepovolily, jelikož se v té době měla konat výstava motocyklů... Mercury vždy očaruje. Vždy vám vyrazí dech a navždy zůstane kultovní superhvězdou. Pár let tomu je, co jsem se doma učila jeho chůzi, široký postoj a hru na kytaru na mikrofonu :-) Ale něco zůstalo. Věrnost Mercurymu. Věrnost Queen. Protože Mercury je Queen a Queen je Mercury... Killer Queen ()

Reklama

spygirl 

všechny recenze uživatele

Už jen za ten úchvatný medailonek s Freddiem ---> 100%. --- EDIT: 2. 11. 2012 viděno v Třinci - kino Kosmos, výborný obraz (viděla jsem na Freddiem každý chloupek) a zvuk na plné pecky (až jsem pak byla mírně nahluchlá :-), atmosféra skoro jako kdybych tam opravdu byla, Fred pobíhající s vlajkou, pak v královském plášti... NEZAPOMENUTELNÉ. LEGENDÁRNÍ. GENIÁLNÍ. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Ne že bych byl tenkrát kdovíjaký fanoušek Queen, v pubertě jsem byl spíš na folk a jazz a Freddie mi připadal celý jaksi chlupatě vulgární, ale tenhle záznam, na který mě kamarádi vytáhli do kina(!), mě aspoň přiměl vzít na milost elektrickou kytaru. Za ty roky jsem z lecčeho vyrost a dneska vidím historický vrchol všeho, co kdy bylo na rockové muzice velkolepé, bombastické, hymnické, stadionové. Kdo zná tenhle autentický originál, může se nad ubohými epigony typu Robbieho Williamse jen pobaveně křenit. — BD perfektně zpracované, dokonalý nostalgický výlet do osmdesátek. Příležitostně pustím dětem, uvidíme, co na to posluchači Miky a Rihanny :-) ()

GASTON73 

všechny recenze uživatele

Režie: János Zsombolyai - Skladby: 1.Intro 2.One Vision 3.Tie Your Mother Down 4.In The Lap Of The Gods... 5.Seaven Seas Of Rhye 6.Tear It Up 7.A Kind Of Magic 8.Under Pressure 9.Who Wants To Live Forever 10.I Want To Break Free 11.Brighton Rock 12.Now I'm Here 13.Love Of My Life 14.Tavaszi Zvel 15.Is This The World We Created 16.Tutti Frutti 17.Bohemian Rhapsody 18.Hammer To Fall 19.Crazy Little Thing Called Love 20.Radio Ga Ga 21.We Will Rock You 22.Friends Will Be Friends 23.We Are The Champions 24.God Save The Queen ()

Galerie (17)

Zajímavosti (7)

  • Koncert nakrúcala maďarská spoločnosť "Mafilm" na 17 kamier, bohužiaľ značná časť natočeného materiálu sa stratila. (Raccoon.city)
  • V hodinovom zostrihu sú vynechané nasledujúce skladby: "Who Wants to Live Forever" / "Guitar Solo" / "Is This the World We Created" / "Tutti Frutti" / "Friends Will Be Friends". (Rozjimatel)
  • Při závěrečném fragmentu britské hymny se Mercury tradičně objevoval zahalen do britské vlajky mající na rubu zástavu země, ve které Queen vystupovali. Před zmíněným číslem musel být v zákulisí člen domácího filmového štábu, který dohlédl na to, aby Freddie nevystoupil na pódium s maďarskou vlajkou vzhůru nohama. (Cherish)

Reklama

Reklama