Reklama

Reklama

Queen v Budapešti

(koncert)
  • Česko Queen: Magic Tour v Budapešti (více)
Hudební / Dokumentární
Maďarsko / Kanada / USA, 1987, 90 min (Alternativní 59 min)

Nezapomenutelný koncert rockové kapely Queen na budapešťském Népstationu v červenci 1986. Byl to jeden z prvních velkých koncertů západní kapely v tehdejším východním bloku. Do jeho rozkladu ještě zbývaly tři roky, ale mezi 80 000 diváky už bylo i několik fanoušků z tehdejšího Československa. Ti si tak mohli užít hity jako Radio Ga Ga, We Will Rock You nebo Bohemian Rhapsody na vlastní oči a uši. Tyto a další písně rozhodně nemůžou chybět v hodinovém sestřihu z tohoto koncertu. Navíc málokdo asi tušil, že se jedná o jedno z posledních živých vystoupení zpěváka kapely Freddieho Mercuryho s kapelou. Po skončení The Magic Tour už s kapelou nikdy nevystoupil. (Česká televize)

(více)

Recenze (88)

FrajerTom 

všechny recenze uživatele

Koncert neskutečného historického významu - Queen se jako první skupina takového formátu představila za, do té doby nedobytnou, železnou oponou.. A chlapci se no to jaksepatří připravili - Freddie pravděpodobně nikdy nezpíval na živo lépe než právě tady.. Skvělá skladba těch největších pecek spolu s raritními kousky, kterým vévodí maďarská lidová folková písnička Tavaszi Szel.. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Neskutečná pecka. Geniální. Skvostné. Dechberoucí. Absolutně úžasné. Neskutečná show. Queen a zejména sám Freddie v absolutní životní formě, koncert plný těch absolutně největších hitů (jedna pecka za druhou) a neskutečná atmosféra, rozdováděné publikum... Neskutečná záležitost, nevídaná show. 100%. ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Další skvělý koncík od Queenů. Seznam skladeb je hodně podobný tomu z Wembley, i když obohacený o maďarskou hymnu a "ochuzený" o několik rock´n ´rollových coververzí. Kapela ve výborné formě jako vždy, Brian May nudí svým Brighton Rock sólem jako vždy, no prostě skvělý Queeni tak jak je známe. Koncert je proložen několika krátkými vstupy, které mapují pobyt kapely v Budapešti ale narozdíl od jiných DVD jiných hudebních skupin jich je pouze několik (4 nebo 5) a jsou krátké, takže nenarušují plynulost koncertu. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Ne že bych byl tenkrát kdovíjaký fanoušek Queen, v pubertě jsem byl spíš na folk a jazz a Freddie mi připadal celý jaksi chlupatě vulgární, ale tenhle záznam, na který mě kamarádi vytáhli do kina(!), mě aspoň přiměl vzít na milost elektrickou kytaru. Za ty roky jsem z lecčeho vyrost a dneska vidím historický vrchol všeho, co kdy bylo na rockové muzice velkolepé, bombastické, hymnické, stadionové. Kdo zná tenhle autentický originál, může se nad ubohými epigony typu Robbieho Williamse jen pobaveně křenit. — BD perfektně zpracované, dokonalý nostalgický výlet do osmdesátek. Příležitostně pustím dětem, uvidíme, co na to posluchači Miky a Rihanny :-) ()

Galerie (17)

Zajímavosti (7)

  • Záznam zachycuje první koncert skupiny Queen za železnou oponou. (Lajty)
  • Koncert v Budapešti bol súčasťou posledného turné Queen v zostave so spevákom Freddiem Mercurym. (Raccoon.city)
  • Koncert nakrúcala maďarská spoločnosť "Mafilm" na 17 kamier, bohužiaľ značná časť natočeného materiálu sa stratila. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama