Reklama

Reklama

Queen v Budapešti

(koncert)
  • Česko Queen: Magic Tour v Budapešti (více)
Hudební / Dokumentární
Maďarsko / Kanada / USA, 1987, 90 min (Alternativní 59 min)

Nezapomenutelný koncert rockové kapely Queen na budapešťském Népstationu v červenci 1986. Byl to jeden z prvních velkých koncertů západní kapely v tehdejším východním bloku. Do jeho rozkladu ještě zbývaly tři roky, ale mezi 80 000 diváky už bylo i několik fanoušků z tehdejšího Československa. Ti si tak mohli užít hity jako Radio Ga Ga, We Will Rock You nebo Bohemian Rhapsody na vlastní oči a uši. Tyto a další písně rozhodně nemůžou chybět v hodinovém sestřihu z tohoto koncertu. Navíc málokdo asi tušil, že se jedná o jedno z posledních živých vystoupení zpěváka kapely Freddieho Mercuryho s kapelou. Po skončení The Magic Tour už s kapelou nikdy nevystoupil. (Česká televize)

(více)

Recenze (88)

Johgas 

všechny recenze uživatele

Skvělý koncert - stála jsem frontu na lístky do kina Lípa v Liberci, abych mohla vidět Freddieho pobíhat po pódiu s obrovskou maďarskou vlajkou. Jediný koncert Queen v socialistickém bloku, snímek dobře zachycuje neopakovatelnou atmosféru a nadšení publika. Koncert je prokládaný medailonky jednotlivých hudebníků, kde zase exceluje Freddie - jeho konverzace při projížďce po Dunaji: Hm, to je budova parlamentu? A je to na prodej? A kolik to má ložnic? :-) Závěrečná God Save the Queen a Freddieho exhibice v hermelínovém plášti a s korunovačními klenoty na komanče musela působit jak rudý hadr na býka:-) ()

DorianGreene 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší koncert Queen. I díky nostalgickým vzpomínkám, kdy jsem jako malý kluk běhal doma před videem a předváděl Briana a Mercuryho. Ten je tu v mnohem lepší pěvecké formě než třeba na Live At Wembley. Na svou dobu je to skvěle natočené a není tam jediné muzikantské zaváhání. Naprosto TOP!!! ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

John Lennon s Paulem McCartneym, tak jako Bono nebo Mick Jagger, prominou, ale ve světě pop music nebylo (a už ani nikdy nebude) lepšího frontmana než byl Freddie Mercury, pan zpěvák a hlavně osobnost s charismatem takovým, že by jej mohl rozdávat celýmu východnímu bloku, kde se tenhle dnes už legendární koncert konal. Highlight vystoupení, kromě osvědčených hitů Královny, určitě maďarská lidová píseň zpívaná Freddym (který si její text vtipně napsal jako tahák na ruku). Kapela si tenhle koncert očividně užívala, ale jistě zdaleka ne tolik, co maďarský publikum, pro které muselo být toto asi nejnezapomenutelnějším zážitkem jejich životů. Těžko opakovatelná záležitost. God save the Queen, jedno z nejlepších live performance, co jsem kdy viděl. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Neskutečná pecka. Geniální. Skvostné. Dechberoucí. Absolutně úžasné. Neskutečná show. Queen a zejména sám Freddie v absolutní životní formě, koncert plný těch absolutně největších hitů (jedna pecka za druhou) a neskutečná atmosféra, rozdováděné publikum... Neskutečná záležitost, nevídaná show. 100%. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (7)

  • Koncert v Budapešti bol súčasťou posledného turné Queen v zostave so spevákom Freddiem Mercurym. (Raccoon.city)
  • Koncert nakrúcala maďarská spoločnosť "Mafilm" na 17 kamier, bohužiaľ značná časť natočeného materiálu sa stratila. (Raccoon.city)
  • Při závěrečném fragmentu britské hymny se Mercury tradičně objevoval zahalen do britské vlajky mající na rubu zástavu země, ve které Queen vystupovali. Před zmíněným číslem musel být v zákulisí člen domácího filmového štábu, který dohlédl na to, aby Freddie nevystoupil na pódium s maďarskou vlajkou vzhůru nohama. (Cherish)

Reklama

Reklama