Hawking (TV film)

Velká Británie, 2004, 90 min

Philip Martin

Murray Gold

Dramatizace (se všemi klady i zápory, které z takového kroku plynou) osudů Stephena Hawkinga v období kdy se dostává na Cambridge, potkává budoucí ženu, dozvídá se diagnózu a žije tedy v domnění, že mu zbývá sotva pár let života a jen tak mimochodem přitom všem pátrá po "počátku času". To vše zastřešuje Cumberbatch výkonem, o kterém se jinak než v superlativech vyjadřovat snad ani nedá; což ostatně neplatí pouze o něm, ale i o Tomu Wardovi a Michaelu Brandonovi.(26.3.2011)

Hezky natoceny, dojemny a poutavy zivotopis profesora Hawkinga, ktery jeste navic podtrhuje naprosto fantasticky vykon Benedicta Cumberbatche. Po dnesku mu rikam PAN HEREC.(21.1.2012)

• Stupid

Film lze vidět na youtube: http://www.youtube.com/watch?v=hGqcRGJ4VVY&feature=related (9částí po 10min, dobrá kvalita) Bohužel jen v angličtině. Na internetu jsem nenašel titulky k filmu ...(11.12.2011)

Krásně přiblížené nejen jedno z nejtěžších období Stephena Hawkinga, ale i malé půtky mezi fyziky a cesta k vyřčení jedné z odvážných teorií fyziky. A zcela upřímně smekám před hereckým talentem Benedicta Cumberbatche, který očividně na brilantního Sherlocka poctivě trénuje na neméně skvělých rolích!(25.1.2012)

Cumberbatch je Hawking. Perfektní adp. Na jeho výkonu stojí celý dokument (nepodceňuju ostatní herce, jenom pro mě zapluli do pozadí) a za jeho výkon dávám 4.(7.2.2012)

Skvěle natočený film o soukromém životě jednoho z největších mozků dnešní doby, který se stal tváří moderní vědy nejen díky svému intelektu, ale také díky své síle překonávat svůj životní úděl o čemž právě vypráví tento poutavý snímek.(12.2.2012)

Shrnuto jednou větou: Neuvěřitelný herecký výkon Benedicta Cumberbatche. Skvěle promíchané dvě dějové linie, kdy divák až do konce netuší, co mají vlastně společného a na co se to vlastně chvílemi dívá. Některé části scénáře byly podle mě nicméně zbytečné a příběhu spíš uškodily, například namlouvání dívky v baru nebo chvíle, kdy Hawking ve vlaku objeví svou velkou myšlenku s pomocí postarší dámy sedící naproti němu.(22.2.2012)