Reklama

Reklama

Lidé pod schody

  • USA The People Under the Stairs (více)

V každém městě či vesnici naleznete dům, o kterém si dospělí šeptají a děti se mu vyhýbají obloukem. Nyní vás režisér Wes Craven (Noční můra v Elm Street) do jednoho takového zavede ve fi lmu Lidé pod schody. Chlapec, který se vlastní vinou ocitá v opevněném domě v moci tajemného páru, zažívá noční můru, ze které není úniku. Brzy odhalí skutečnou povahu obyvatel domu i záhadné bytosti, které se skrývají pod schody. Věřte, že hrůza, která na něj čeká, je nepředstavitelná... (Bontonfilm)

(více)

Recenze (164)

Raven0 

všechny recenze uživatele

Hororová komedie? Ale kde pak. Ani jednou jsem se nezasmál, natož abych se lekl, či snad byl hrůzou bez sebe! Co je na tomto filmu dobré? Ehm... Jak tak uvažuji, asi nic. Snad jen pár rádoby drsných hlášek od velkého, malého černého hrdiny. "Nechci tě zabít, ale udělám to, protože se mi moc nelíbíš" :-) To snad hovoří za vše... ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Tak z tohohle Cravenova dílka jsem trošku rozolcený... Jak se jen přiznat, že i když považuju Lidi pod schody za ptákovinu první kategorie, která při přísně logickém rozboru neobstojí, přesto převažuje spokojenost, ba můžu říct, že jsem se bavil lépe, než u snímků stojících objektivně mnohem výš. Craven je zkrátka nejen dobrý řemeslník, ale i znalec pravidel žánru a svých diváků. Moc dobře ví, že fanoušek nízkorozpočtových hororů na ně nekouká proto, aby se intelektuálně povznesl, ale aby ze sebe vybudil emoce. Craven po teoretické i praktické stránce dobře zná strukturu hororu, všechny jeho žánrová témata, rekvizity a především žádaná klišé. Jeho film se pohybuje na hraně hororu, splatterpunku, parodie a komedie. Nic z toho nefunguje dokonale. Kvality Vřískotu nedosahuje ani náhodou. Pochopitelně převažuje hororové ladění, kde se Craven pohybuje jako doma, ale zároveň režisér o pár procent nadsazuje do parodické nadsázky, která sice nevyvolává salvy smíchu, ale cukání koutků úst zařídí - navíc vede k tomu, že divák velkoryse mávne rukou nad díramy ve scénáři většími než poškození Titaniku od ledovce...Zcela nenáročná, ale funkční záležitost. Celkový dojem 60 %. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

První hodina je fakt skvěle zábavná, i když to neni vyloženě komediální horor, ale díky sado maso fotříkovi a pohodový trošku hororový atmosféře to utíká jakoby nic a baví to, dokonce mi ani nevadil 13ti letej hlavní hrdina a to už je co říct, protože mi většinou pijou krev, jenže jakmile se film přehoupne do svý poslední třicetiminutovky a z vystrašenýho kluka se stává metr dvacet vysokej tvrďák, co si tam zápasí se psem nebo s dvoumetrovým fotříkem a odmítá utéct, protože si to s nima ještě dost nevyřídil, tak sem měl chuť to vypnout, jelikož sem správně vytušil, že lepší už to nebude. Nicméně nestalo se, dokoukal sem to, nadšenej sem nebyl, ale ani nijak zhnusenej, protože to tam aspoň zachraňuje psycho fotřik, kterej tam buď pobíhá v sado maso oblečku s brokárnou a demoluje dům a nebo porcuje nezvaný návštěvníky v řeznickým úboru. ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Sem-tam příliš dětinský, nejvíc když se blíží konec. Na druhé straně dítě v hlavní roli Brandon Quintin Adams hrál perfektně. Podal výkon jaký od mladších málokdy vidím. Film nápaditý, horor-komedie ani ne, spíš thriller (dětský). Nějaký gagy, vtípky raději od toho nečekejte. Hlavní devizou filmu jsou nápaditost, a že ne a ne se zastavit. 4/5 ()

kosta73 

všechny recenze uživatele

No teda... tak toto je skutečně solidní záležitost. Cravenova tvorba mě nikdy moc nenadchla, ale toto jeho autorské dílko mě maximálně pobavilo. Zejména ta část filmu, ve které pomalu začínáte chytat, co se děje a oba "rodiče" se představují v plné síle, je v kombinaci se svérazným humorem pozoruhodná ( s páskou přes oko by to mamči slušelo víc, škoda ). Milé zvrhlé překvapení. ()

Galerie (139)

Zajímavosti (9)

  • Rodiče týraných dětí se v celém filmu oslovují "mámo" a "táto". Jejich jména ve filmu nikdy nezazní. (Alfréda)
  • O roli týraného sklepního dítěte přezdívaného "Špaček" se ucházela Hilary Swank. (Alfréda)
  • Film vydělal zpět svůj rozpočet 6 milionů amerických dolarů během několika dní po uvedení do kin. (ČSFD)

Související novinky

Navždy mladý

Navždy mladý

29.09.2006

Hororový veterán Wes Craven očividně ještě nehodlá odejít do zaslouženého důchodu. Nejen že se opět postaví za kameru, ale bude i autorem scénáře, což by si už zasloužilo nějaký ten přípitek. Od dob… (více)

Reklama

Reklama