Reklama

Reklama

Benny má sestru Joon, která trpí duševní chorobou. Věnuje jí veškerý svůj čas a na sebe zapomíná. Vše se ale změní, když do jejich životů jednoho dne vstoupí Sam, výstřední mladík, jehož bláznivým kouskům nelze odolat. Samova společnost ovlivní Bennyho i Joon tak, jak si nikdy nedovedli představit… (oficiální text distributora)

Recenze (205)

kingik 

všechny recenze uživatele

Divný film. Vůbec nevím, čím by mě měl oslovit. Depp hrál zase jednou podivného týpka, který je dobrotivý, a tyhle role jsou pro něj jako dělané. Po dějové stránce ovšem hrůza. Co taky čekat od režiséra s podivným jménem a nevalných kvalit, jakým je Jeremiah S. Chechik. Výsledkem je divná a nezáživná slátanina tvářící se až moc chytře. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Benny je hodný a starostlivý bráška fyzicky i psychicky křehké Joon. Svou sestru nadevše miluje, ale péče o ni není jednoduchá, ačkoli dívka navenek působí poměrně normálně. Je unavený, navíc do jejich rodinného života bizarním způsobem vstoupí bláznivý komik Sam, který svým jednáním prosvětluje Jooninu mysl. Všem se začne měnit život... Pozitivně laděný snímek s hudbou Rachel Portman, výborným Aidanem Quinnem, excentrickým bláznem Johnny Deppem, který opéká tousty pomocí žehličky a na ulici předvádí improvizovaná klaunská vystoupení (další divná role), a křehounkou Marry Stuart Mastersonovou, křečovitou Joon. Opravdu pohodový film, který ale donutí diváka, aby se o postavy zajímal. ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele

Režisér Jeremiah S. Chechik začal svou kariéru zprudka svou prací na nestárnoucí taškařici z rodinného alba kompanie Griswoldových (VESELÉ VÁNOCE) a tento snímek byl tedy jeho druhým pokusem. Lehce komediální tón je zachován, vážné a romantické podkresy jsou však v rovnovážné pozici. Podobné téma a kombinaci našli byste třeba v pozdější JINNÉ LÁSCE (1999) Garryho Marshalla s Juliette Lewisovou a Giovanni Ribisim. Líbilo se mi, že se tu podařilo vytvořit lehkou atmosféru, která u filmů točících se kolem psychických nemocí nebývá zvykem. Všechno se zde odehrává pod dojmem nenásilného spádu a ikdyž především v poslední fázy, kdy dochází k očekávané kulminaci, je vsazeno na příliš jednoduchý postup, díky hercům (výborná "čistá duše" Johnnyho Deppa) to snímek jako celek ustojí. Režisér Chechik tak měl po dvou zdařilých dílech našlápnuto ke kariéře, která slibovala pravidelnou účast na velkých plátnech, leč propadák ve formě seriálové adaptace MSTITELÉ vzal na sebe podobu pověstného lamače vazů a profesní naděje odsunul do pole televizní tvorby, které se Chechik věnuje dodnes. II Scénář: Barry Berman. Hudba: Rachel Portmanová (získala Oscara za hudbu k filmu EMMA). 80% ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Obsedantné poruchy, naviac spojené so schizkou, to vám neni sranda. Nie je to liečiteľné. Stav sa dá udržať len užívaním liekov. Pokiaľ nechcete dať pacientovi vyoperovať hypotalamus (časť mozgu),a premeniť pacienta na Bennovu akváriovú rybku - vegetujúce ľudské telo ktoré si nič nepamätá a nič nepozná. Asi aj preto režisér a scenárista vo filme sa venovali menej „záchvatom“ Joon. Bolo ich tam akurát toľko aby film nestratil na romantičnosti a a neznížil záujem diváka. Stačil jeden dva „výbuchy“ , inak problematická Joon si mohla bývať sama, celý deň maľovať obrázky, či najviac tak vybehnúť so šnorcholom do ulíc mesta, či v časoch „zamyslenia“ pchať prsty do ventilátoru, alebo dokonca zapáliť sviečku či dokonca sviečku, bez toho aby sme sa všetci nebáli či nepodpáli dom (!!!!). Vo filme ma zaujal zaujímavý štýl pokra, hihihi. Hralo sa o autosúčiastky, či „vymaľovanie domu“ alebo dokonca o „bratranca“ ktorého hral Johny Deep (ako všetci predo mnou píšu hral ho dobre). Atmosféru filmu celkom slušne podfarbovali dobové hity sedemdesiatych rokov v Amerike . V jednom momente som tam začul aj hlas hrozne podobajúci sa na Johnyho Coockra, Tak som si zagooglil, a ejhle o tom ako nemôžem nájsť cestu domov to naozaj on spieval. Ako to spieva v origináli - krásne trasľavo a spoteno najdete tu :). Aj za to má u mňa film bod naviac. Inak ho radím do priemeru. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Malý komorní snímek,stavící především na hercích.Odlehčenější romantické drama,které neurazí,pomalu,ale mile uplyne a právě díky hereckým partům se jen tak z hlavy nevytratí.Je neuvěřitelné,jaký čuch měl Depp již od počátku své kariéry na zajímavé a nevšední role a je jen dobře,že se hned od začátku vyhýbal hlavním rolím ve velkých bezduchých filmech. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (14)

  • Původně bylo ve scénáři, že má Sam (Johnny Depp) zanechat na prahu Jooniných (Mary Stuart Masterson) dveří uschlé květiny poté, co ho vyhodí. Nakonec se však režisér hodinu před samotným natáčením scény rozhodl záměr změnit na vyskakovacího Jacka - klauna z krabičky. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno