Reklama

Reklama

Benny má sestru Joon, která trpí duševní chorobou. Věnuje jí veškerý svůj čas a na sebe zapomíná. Vše se ale změní, když do jejich životů jednoho dne vstoupí Sam, výstřední mladík, jehož bláznivým kouskům nelze odolat. Samova společnost ovlivní Bennyho i Joon tak, jak si nikdy nedovedli představit… (oficiální text distributora)

Recenze (205)

zuza99 

všechny recenze uživatele

Dívám se na klip písničky I´m Gonna Be a říkám si, že to bude určitě dobrý film. Johnny Depp zase předvedl jak je neskutečně dobrej. Kdyby to nemělo tak super konec a super písničku a J.D., nevím, nevím jestli by to byly 4*. Taky bych chtěla takovýho hodnýho kluka jako je Sam. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Umírněná romantika / dramedie, v níž se pragmaticky zodpovědný Benny stará o svou duševně nemocnou (tzn. po hollywoodsku roztomile výstřední) sestru Joon. A pro oba je tak komplikované najít k sobě partnera. Odzbrojujícně čistý vztah dvou bláznů (Joon + její "opatrovník" Sam v podání mladého Johnnyho Deppa) bohužel - stejně jako dojem z filmu - pošpiňuje vyhrocený sourozenecko-ochranitelský střet v konečné třetině, ke kterému jak náhle došlo, tak překotně rychle a kajícně byl rozetnut. ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

Dopředu se omlouvám za to hrozné klišé - Benny a Joon je jedním z oněch "hřejivých, lidských" filmů, které ani nemůžou nudit. V příjemně plynoucí hodince a půl se seznámíte s třemi zajímavými lidmi - Bennym, obyčejným a v zásadě hodným chlápkem, jeho duševně nemocnou sestrou Joon, kvůli které se nemůže sám naplno zapojit do "normáního" života a Samem, podivýnským mladíkem, kterého oba náhodou potkají, a který jejich životy převrátí naruby. Je sice pravda, že je Deppův Sam, stylizovaný do moderní verze Bustera Keetona, který neumí psát a dělá toasy žehličkou, kořením filmu; na druhou stranu hlavním a moc pěkně zpracovaným tématem je sourozenecký vztah Bennyho a Joon a způsoby, jakým s ním oba bojují. Jak Aidan Quinn, tak Mary Mastersonová jsou přesvědčiví a určitě se vedle rodící se Deppovi superhvězdy neztrácejí. Celý snímek začíná a končí slavnou odrhavačkou od Proclamers - I´m gonna be, která se vám určitě dostane pod kůži. Jak jsem zmínil na začátku, jedná se o film forrest-gumpovského typu, který vás pobaví, rozesmutní, dojme a na jehož konci se budete na lidstvo dívat zase o něco přívětivěji. Aspoň na chvíli. 70% ()

misulka03 

všechny recenze uživatele

A opět Johnny Depp v hlavní roli. On má v sobě něco, co nemá žádný jiný herec a mně nezbývá než se opět zamilovat do jeho role. Může hrát dealera drog, svůdníka, kriminálního vyšetřovatele nebo piráta, do každé role vloží všechno a vy sledujete film, jak očarovaní. Zde jeho talent podporuje i osobitý vtip, který je náramně vložen do jeho postavy mladého Sama. Opět se zdá, že film stojí na samotném Deppovi a kdyby on tu nebyl film by stál za houby. Ano, nedovedu si do jeho osobité role představit kohokoli jiného, ale na druhou stranu musím uznat výkony i ostatních herců, kteří se svého úkolu zhostili báječně. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Bezchybný Johnny Depp opět vévodí hereckému složení - a to v další netradiční roli, výstředního imitátora Bustera Keatona. Duševně nemocná dívka Joon vyrůstala v izolaci a samotě, jen po boku starostlivého bratra. Režisér Chechik se pokusil spojit dramatické prvky se vzplanutím dvou excentrických bytostí, svým relativně naivním pohledem tak přispěl do podobně laděných snímků duševně nemocných s nepopiratelnou vnitřní kvalitou jako byl Levinsonův Rain Man nebo Howardova Beautiful Mind. 60%. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (14)

  • Ruthiin film "Prom Queen Muitlator" byl natočen za 45 minut. (D3VIL)

Reklama

Reklama