Reklama

Reklama

Benny má sestru Joon, která trpí duševní chorobou. Věnuje jí veškerý svůj čas a na sebe zapomíná. Vše se ale změní, když do jejich životů jednoho dne vstoupí Sam, výstřední mladík, jehož bláznivým kouskům nelze odolat. Samova společnost ovlivní Bennyho i Joon tak, jak si nikdy nedovedli představit… (oficiální text distributora)

Recenze (205)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Volala Joon, že vám došel pudink ... a policie to může potvrdit." Obvykle se dívám na filmy, v nichž se dá alespoň jedna osoba označit za normální. Tentokrát jsem však potkal komplikovaným životem disponujícího Bennyho, bláznivou patlalku Joon, v pokeru prohraného šaška Sama a hororově zabitou číšnici Ruthie. To byla prapodivná čtyřka hrdinů, z nichž by osud neměl mít problém vytvořit dva fungující páry. A to vytváření jsem shledal natolik milým, že můj tradiční cynismus dobrovolně přenechal místo v duši prosté radosti. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Zvláštne priateľstvo dvoch zvláštnych ľudí a obyčajné priateľstvo dvoch obyčajných ľudí vo filme, ktorý ani nepotrebuje byť príbehovo bohatý. Stačí, keď je pohodový, už ako pocta nemým groteskám taký musí byť, a Johnny Depp je výborný imitátor. Na vážne témy sa film nehrá, aj keď záverečné scény mali na to nábeh, ale aj s tým pohodovým čiastočne otvoreným záverom mi zostal príjemný pocit. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je bezesporu jeden z těch nadprůměrných kvalitních filmů, který potěší divákovo srdce svou úžasnou lehkostí a hereckými výkony. Po dějové stránce by se to možná dalo tak trochu označit za sladkou limonádu, ne příliš vzdálenou románům z červené knihovny. Ale přece je na tomto filmu něco, co ho činí výjimečným a co ho dělá nezapomenutelným. Jistě, dějově je to velice zajímavý film o jedné duševně nemocné dívce jménem Joon, o kterou se stará její bratr Benny a přistěhuje se k nim bratranec Bennyho kamaráda. Joon se s ním sblíží a zamilují se do sebe. A víc prozrazovat by zavánělo spoilerem. Takže opravdu každý musí uznat, že se to příliš neliší od filmů např. od takové Danielle Steel. Ale přece jen je zde něco, co film činí nadprůměrným, a to sice herecké výkony. Především Johnny Depp naprosto exceluje a z filmu si udělal svou one-man-show. Opravdu všechno nadšení z tohoto filmu stojí a padá s Deppovým výkonem, který je skvostný a tak úžasně přirozený, že se nedá nic jiného než smeknout. Jistě, i představitelka Joon a samozřejmě i ostatní herci napomáhají filmu do nadprůměru, ale ne tolik jako již zmíněný Depp. Sledovat ho v jeho roli je opravdu radost. A to nejsem žádným jeho velkým příznivcem a filmů s ním jsem viděl jen velmi málo. Ale v tomto filmu stojí za to ho vidět. Takže kvůli zajímavému ději a kvůli Deppovi je to za čtyři hvězdičky, kdyby to nebyla taková sladká limonáda a konec by nebyl takový, jaký je, mohlo to být i lepší. Takhle to vidím skutečně jen na ty čtyři hvězdičky. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Niekedy najlepsim vychodiskom z komplikovanej situacie, je to najjednoduchsie riesenie. Pekny a velmi citlivy pribeh, vynijakuci herci (Depp vchadzajuci do svojej najlepsej hereckej dekady), perfektne sadnuca hudba a genialna scena v parku. Prosto, presne taky film, pre ktory sa oplati mat rad filmy :) ()

progression 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný film nejenom o tom jak se mladík Benny stará o postiženou sestru Joon. Příběh se dostane ještě o level výše, jakmile se objeví "podivín" Sam (skvělý Johnny Depp, jehož výkon v roli tohoto typu už vlastně ani nepřekvapuje, podobní "týpkové" mu evidentně jdou skoro nejlíp). Celý film plyne velice pohodově a scény vážnější jsou bohatě vyváženy těmi groteskními i opravdu výstředními (ten žehličkový toast od Deppa bych si docela dal :-) Celý film opravdu pohladí po duši i po bránici a to v dnešní době není zdaleka málo. "To ses naučil ve škole " ? "Kvůli tomu mne z ní vyhodili" :-) ()

Galerie (65)

Zajímavosti (14)

  • Johnny Depp se na svou roli připravoval více jak půl roku dopředu, kdy pečlivě zhlížel filmy Charlieho Chaplina a Bustera Keatona a studoval jejich pohyby, mimiku a držení těla. Sám v interview uvedl, že tanec s bagetkami byl pro něj nejtěžší z celého natáčení  - i šplh na zeď nemocnice byl prý snadnější - jelikož vše nespočívá pouze v pohybech rukou, ale jde hlavně o mimiku a celkové výrazy v obličeji, které je těžké napodobit a vše následně skloubit. (ČSFD)

Reklama

Reklama