Reklama

Reklama

Benny má sestru Joon, která trpí duševní chorobou. Věnuje jí veškerý svůj čas a na sebe zapomíná. Vše se ale změní, když do jejich životů jednoho dne vstoupí Sam, výstřední mladík, jehož bláznivým kouskům nelze odolat. Samova společnost ovlivní Bennyho i Joon tak, jak si nikdy nedovedli představit… (oficiální text distributora)

Recenze (205)

lola3121 

všechny recenze uživatele

Celý film stojí a padá s Johnnym Deppem a jeho báječně roztomilými výstupy jako je žonglování s talíři či s kloboukem, akrobatické kousky hodné varietního umělce, jakož i inovátorské postupy v gastronomii, zejména výroba toustů pomocí žehličky či porcování cibule pomocí tenisové rakety. Tenhle chlapík je prostě k sežrání a vůbec se nedivím, že v žebříčku oblíbenosti této databáze obsadil první místo - u mě ho má taky. Ve vedlejší roli pak oslní svým ryšavým vlasem bledá kráska Julianne Moore. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Benny a Joon, sourozenecká dvojice, ve které jsou oficiální role mentálně slabší Joon a jejího opatrovatele Bennyho rozdělené jasně, s postupem času jsem však o „normálnosti“ Bennyho začínal pochybovat. Mladý muž, jenž jediné, co v životě poznal, je starost o svou mladší sestru, neumí navazovat vztahy a svůj úděl ochranáře mu slouží jako kvalitní zástěrka. Proto si i on musí projít jakousi mentální proměnou, když se na scéně vynoří Sam, pomatený mladík, imitující Bustera Keatona, do něhož se Joon zamiluje. Vtipné a smutné, podbarvené hravou hudební kulisou, plné emocí a pochybující o rozdělení věcí a pohledu na ně na normální a nenormální. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vcelku milý film, který ovšem dost trpí faktem, že se na scéně nic moc neděje. Nejedná se o špatný film, jen je třeba na něj mít příslušnou náladu. Příjemný snímek, Depp super a dokonce Julianne Moore kočka, přesto mé hodnocení nepřeleze 70%. Po většinu filmu člověk neví kdy se Joon začne chovat bláznivě, místy totiž působí naprosto normálně. Naproti tomu Depp je bláznivý stále. Jeho kousky jsou výborné. A díky němu se film dostává na vyšší úroveň. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Malý komorní snímek,stavící především na hercích.Odlehčenější romantické drama,které neurazí,pomalu,ale mile uplyne a právě díky hereckým partům se jen tak z hlavy nevytratí.Je neuvěřitelné,jaký čuch měl Depp již od počátku své kariéry na zajímavé a nevšední role a je jen dobře,že se hned od začátku vyhýbal hlavním rolím ve velkých bezduchých filmech. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Typický produkt amerického studiového systému. Abych si něco podobného vychutnal, muselo by mi být tak o 25 let míň. V tomhle filmu je všechno jenom jako. Joon má jako duševní chorobu, vyskytují se tam jakoby problémy a krize, které se, to dá rozum, vyřeší tím nejlepším možným způsobem. Postavy v těch správných momentech vždycky nachází ta správná emočně působivá slova, zkrátka je to příjemná romantická pohádka s křehkým pábitelem Johnem Deppem. Na to, abych k ní našel cestu, je to moc mělké a přeslazené, ale nic ve zlém, jedná se o příjemných oddechový film, který v žádném případě nenapáchá škody. Celkový dojem: 55 %. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (14)

  • Mary Stuart Masterson namalovala většinu kreseb, které spatříte ve filmu. (D3VIL)

Reklama

Reklama