Reklama

Reklama

Benny má sestru Joon, která trpí duševní chorobou. Věnuje jí veškerý svůj čas a na sebe zapomíná. Vše se ale změní, když do jejich životů jednoho dne vstoupí Sam, výstřední mladík, jehož bláznivým kouskům nelze odolat. Samova společnost ovlivní Bennyho i Joon tak, jak si nikdy nedovedli představit… (oficiální text distributora)

Recenze (205)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vcelku se na scéně neděje vůbec nic, a dokonce to začíná být až otravné, jenže jakmile se na scéně objeví Johnny Depp, začnou se dít divy a světe div se, z Benny a Joona se nakonec stává neotřelá, originální a smysluplná komedie, plná hereckých koncertů včetně Johnnyho Deppa, ale nebýt jeho, byl by to průměr, a možná ještě to by bylo málo. Dodává do filmu právě TO neotřelé kouzlo, které diváka zaujme, a dokáže se s ním vést až na samotný závěr. Johnny je třída, dokázal to už tolikrát, dokazuje to i právě zde. ()

lola3121 

všechny recenze uživatele

Celý film stojí a padá s Johnnym Deppem a jeho báječně roztomilými výstupy jako je žonglování s talíři či s kloboukem, akrobatické kousky hodné varietního umělce, jakož i inovátorské postupy v gastronomii, zejména výroba toustů pomocí žehličky či porcování cibule pomocí tenisové rakety. Tenhle chlapík je prostě k sežrání a vůbec se nedivím, že v žebříčku oblíbenosti této databáze obsadil první místo - u mě ho má taky. Ve vedlejší roli pak oslní svým ryšavým vlasem bledá kráska Julianne Moore. ()

Reklama

progression 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný film nejenom o tom jak se mladík Benny stará o postiženou sestru Joon. Příběh se dostane ještě o level výše, jakmile se objeví "podivín" Sam (skvělý Johnny Depp, jehož výkon v roli tohoto typu už vlastně ani nepřekvapuje, podobní "týpkové" mu evidentně jdou skoro nejlíp). Celý film plyne velice pohodově a scény vážnější jsou bohatě vyváženy těmi groteskními i opravdu výstředními (ten žehličkový toast od Deppa bych si docela dal :-) Celý film opravdu pohladí po duši i po bránici a to v dnešní době není zdaleka málo. "To ses naučil ve škole " ? "Kvůli tomu mne z ní vyhodili" :-) ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Niekedy najlepsim vychodiskom z komplikovanej situacie, je to najjednoduchsie riesenie. Pekny a velmi citlivy pribeh, vynijakuci herci (Depp vchadzajuci do svojej najlepsej hereckej dekady), perfektne sadnuca hudba a genialna scena v parku. Prosto, presne taky film, pre ktory sa oplati mat rad filmy :) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vcelku milý film, který ovšem dost trpí faktem, že se na scéně nic moc neděje. Nejedná se o špatný film, jen je třeba na něj mít příslušnou náladu. Příjemný snímek, Depp super a dokonce Julianne Moore kočka, přesto mé hodnocení nepřeleze 70%. Po většinu filmu člověk neví kdy se Joon začne chovat bláznivě, místy totiž působí naprosto normálně. Naproti tomu Depp je bláznivý stále. Jeho kousky jsou výborné. A díky němu se film dostává na vyšší úroveň. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (14)

  • Benny (Aidan Quinn) měl být původně psychiatr z New Yorku. (D3VIL)
  • Původně bylo ve scénáři, že má Sam (Johnny Depp) zanechat na prahu Jooniných (Mary Stuart Masterson) dveří uschlé květiny poté, co ho vyhodí. Nakonec se však režisér hodinu před samotným natáčením scény rozhodl záměr změnit na vyskakovacího Jacka - klauna z krabičky. (ČSFD)

Reklama

Reklama