Reklama

Reklama

Mláďata

Trailer

Obsahy(1)

Frank Carveth se obává o duševní zdraví své bývalé manželky a jeho dopad na jejich šestiletou dceru. Jednoho dne je učitelka jeho dcery Ruth napadena dvěma znetvořenými dětmi ve školce, což Carvetha vede k odhalení souvislostí mezi sérií vražd, bouřlivým vztahem s bývalou ženou, radikální psychoterapeutickou sektou a tajemným doktorem Raskinem. Hrozba děsivých a nebezpečných bytostí se stále více přibližuje a Carveth musí udělat vše pro to, aby ochránil sebe i svou milovanou dceru. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

InJo 

všechny recenze uživatele

V případě tohoto hororu se opravdu vyplatí počkat si na finále. Nejen, že je to bezpochyby nejlepší scéna (jeden moment mi dokonce svou šokující zrůdností sevřel žaludek tak, jak se to zatím povedlo jen těm nejvydařenějším žánrovým dílům), ale Cronenbergovi se navíc daří diváka regulérně napínat samotnou zápletkou, která je poměrně chytře rozvíjena a zpracována. Většina filmu sama o sobě příliš strašidelná není (to až ten závěr je výstavní), ale napětí a nepříjemné, znepokojivé pocity se při sledování dostavují takřka nepřetržitě. Velkou zásluhu na tom má mimo jiné i skvěle padnoucí hudba Howarda Shora. 70 - 80 % ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Do 3/4 filmu sem byl rozpačitý a jen čekal co se vyvrbí. To co se pak ukázalo, byl jeden z největších zážitků, co sem u hororu kdy zažil. Naprosto nekompromisní Cronenberg. Ponurná atmosfera celého filmu ke konci vyvrcholila k absolutnímu extremu, kdy mi nabíhala husina po zádech. Bravurní a mistrovské dílo. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně spíše zklamání. Ten film vypadá na fotkách mnohem strašidelněji, než když ho člověk sleduje - vlastně jsem se u něj hodně nudil a zajímavé mi to přišlo až v poslední třetině (někdy po 60. minutě stopáže), kdy vraždící dětičky výrazněji vstoupí do děje a konečně se začne něco dít. Nepřišlo mi to ani moc jako horor, spíš prostě jako typický Cronenberg (už tehdy), a jeho filmy jsem nikdy moc nemusel (vyjma geniální Mouchy), takže mě nějak víc neoslovil ani tento. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Frank prechádza najťažším životným obdobím. Jeho žena Nolan je hospitalizovaná u súkromného psychológa, ktorý sa za pomoci špeciálnych sedení, snaží potlačiť jej vnútornú zlosť, nasmerovanú voči vlastnému dieťaťu. Je ale všetko skutočne tak, ako sa na prvý pohľad zdá? Som nasratý! Nie na film, ale sám na seba, že som si prečítal niektoré komentáre, v ktorých užívatelia bezhlavo, absolútne nerozumne, smelo "spoilerujú", ako by sa v júly nechumelilo. Navyše som taký idiot, že som si ich prečítal počas sledovania filmu. Ani neviem čo ma to napadlo, no veškeré čaro "The Brood" razom vyprchalo. Posnažím sa pri hodnotení odosobniť, lebo bohužiaľ, pointu či samotné rozuzlenie som "prehltol" už v 50 min. Nuž, moja chyba. Každopádne, po psychologickej stránke je tento film skutočne nadštandard. Záver pripravil zážitok v jednej z najnechutnejších scén aké som kedy videl. No a opäť sa budem po miliónty krát opakovať, horory s deťmi sú pre mňa tá najchorejšia tvorba. By ma skutočne zaujímalo, aké to má psychické dôsledky na malých "hercov" - 65%. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Môj deviaty film z tvorby Davida Cronenberga mi prišiel ako najslabší. O tom potom, že trademarky jeho tvorčej fázy a kvalita spracovania sú tu jasné, len tie vraždiace deti a ich pôvod som nedokázal stráviť k spokojnosti. Šialený nápad, ale priebeh deja ma nestrhol. Obligátnemu trojhviezdičkovému hodnoteniu sa snažím vždy vyhnúť. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (8)

  • Samantha Eggar pracovala na filmu pouhé čtyři dny. (Zdroj: ČSFD)
  • První film Cronenberga, ke kterému složil hudbu Howard Shore. Předchozí filmy Davida Croneberga neměly původní hudební doprovod (pouze několik melodií z veřejných zvukových knihoven). (BoredSeal)
  • Film obsadil 78. pozici v anketě televizní stanice Bravo "100 Scariest Movie Moments". 88. pozici film obsadil v anketě "Chicago Film Critics Association's 100 Scariest Movies of All-Time". (Chatterer)

Související novinky

Jste Otrlý divák?

Jste Otrlý divák?

16.02.2006

Když nepočítáme sledování odpoledních telenovel, je jediný způsob, jako to zjistit: sebrat se a jít do pražského kina Aero na některé - a nebo rovnou na všechny - snímky uváděné v rámci přehlídky… (více)

Reklama

Reklama