Reklama

Reklama

Mláďata

Trailer

Obsahy(1)

Frank Carveth se obává o duševní zdraví své bývalé manželky a jeho dopad na jejich šestiletou dceru. Jednoho dne je učitelka jeho dcery Ruth napadena dvěma znetvořenými dětmi ve školce, což Carvetha vede k odhalení souvislostí mezi sérií vražd, bouřlivým vztahem s bývalou ženou, radikální psychoterapeutickou sektou a tajemným doktorem Raskinem. Hrozba děsivých a nebezpečných bytostí se stále více přibližuje a Carveth musí udělat vše pro to, aby ochránil sebe i svou milovanou dceru. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Mláďata jsou jedním z těch pomalejších a na druhé zhlédnutí už méně obstojných děl Davida Cronenberga. Jakmile jednou víte, kam to celé směřuje, nemá to úplně ten správný tah na bránu a spíše už jen vyhlížíte určité dějové momenty (a třeba takoví Scanners u mě při druhém zhlédnutí naopak velmi stoupli). Přesto svým nápadem, naturalistickou obrazovostí a chladnou kanadskou atmosférou je to stále obdivuhodné dílo, jehož finále se každému určitě zažere do paměti. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Šokantní psycho-horror, který se řadí mezi to nejlepší, co mistr Cronenberg natočil. The Brood jen potvrdil, jak osobitým tvůrcem vlastně je. Vždyť už samotné téma vraždících dětí, které se nikdy nenarodily, je samo o sobě znepokojující. Vůbec mi ani nevadilo, že se tu tolik nevraždilo. Bohatě mi to vynahrazovalo jak napětí, které se každou minutu stupňovalo, tak vynikající hudba od Howarda Shora, už dlouho mi něco takového nepocuchalo nervy. Herecké obsazení ani nemusim snad zmiňovat, u Cronenberga je už jaksi zvykem, že si vybírá talenty, které ze sebe ždímají pot a krev. Původně bych to viděl na hvězdy čtyři, ale po nervydrásajícím závěru mi nezbývá, než zvýšit na maximum. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Sem se vzhledem k vývoji děje hodí dokonale slova klasika Járy Cimrmana: „Nejhorší jsou trpaslíci, ty potvory vám vlezou všude. A strašně rychle se množí.“ Na „dwarf killers“ v dětských kombinézách a kladivem v ruce Cronenberg postavil veškerou hrůzu, bohužel ale značně samoúčelnou a nepříliš děsivou. Mrazivou, bezútěšnou atmosféru tomu upřít nelze, ale když jádro veškerého zla nemůžete brát vážně, těžko vás může vyděsit, či vzbudit nějaké nepříjemné emoce. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kvalitní psychologický horor od mistra Cronenberga, vyznačující se mimořádně znepokojivou atmosférou. První polovina je celkem dost ukecaná, ale právě když jsem si říkal, že na nějaké hodně nadprůměrné hodnocení to teda určitě nebude, mě snímek neuvěřitelně chytnul a závěr je opravdu enormě vypjatý. Všechny scény s dětskými mutanty si budu dlouho pamatovat - jejich vzhled je docela dobrý, ale důležitější je, že se kolem nich podařilo vytvořit takovou nepříjemně zlou auru, díky které z nich vyzařuje značně nekompromisní surovost a reálně cítitelná zloba, no prostě super. Oceňuju taky závěrečnou bravurní gradaci napětí. Horror movie of the year ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nějak nechápu jak tohle mohlo přivodit skoro až trauma několika uživatelům, protože mi to přišlo takřka bez hororový atmosféry, jen pár průměrných lekaček a že bych z těch malejch "dětí" měl strach to se teda taky říct nedá, krom toho ty psycho sezení mě dost nudily. Jediný co tak trochu boduje je hudba Howarda Shore a jak už to tak u těhle starejch hororů je, tak i konec se poved, tam mi konečně předved asi 10ti minutovou parádní hororovou scénu a musim říct, že sem si jí s chutí užil, ale to co bylo předtim si tu chválu fakt nezaslouží, hrůza z toho fakt jde jen minimální, drsný to je jen tak zlehka a realný to neni vůbec. Trošku mi přijde, že sem asi viděl jinej film než ostatní, protože jak to tady tak čtu, tak tady je samá chvála na něco co film vůbec nenabízí. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (8)

  • Samantha Eggar pracovala na filmu pouhé čtyři dny. (Zdroj: ČSFD)
  • První film Cronenberga, ke kterému složil hudbu Howard Shore. Předchozí filmy Davida Croneberga neměly původní hudební doprovod (pouze několik melodií z veřejných zvukových knihoven). (BoredSeal)
  • Film obsadil 78. pozici v anketě televizní stanice Bravo "100 Scariest Movie Moments". 88. pozici film obsadil v anketě "Chicago Film Critics Association's 100 Scariest Movies of All-Time". (Chatterer)

Související novinky

Jste Otrlý divák?

Jste Otrlý divák?

16.02.2006

Když nepočítáme sledování odpoledních telenovel, je jediný způsob, jako to zjistit: sebrat se a jít do pražského kina Aero na některé - a nebo rovnou na všechny - snímky uváděné v rámci přehlídky… (více)

Reklama

Reklama