Reklama

Reklama

Mláďata

  • Kanada The Brood (více)
Trailer

Obsahy(1)

Frank Carveth se obává o duševní zdraví své bývalé manželky a jeho dopad na jejich šestiletou dceru. Jednoho dne je učitelka jeho dcery Ruth napadena dvěma znetvořenými dětmi ve školce, což Carvetha vede k odhalení souvislostí mezi sérií vražd, bouřlivým vztahem s bývalou ženou, radikální psychoterapeutickou sektou a tajemným doktorem Raskinem. Hrozba děsivých a nebezpečných bytostí se stále více přibližuje a Carveth musí udělat vše pro to, aby ochránil sebe i svou milovanou dceru. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bez pupku, bez genitálií, bez vychování aneb vraždící Krytináři v zimních kombinézách v akci! Úchylný gynekolog ze země javorového listu zase řádí. Tělesné deformace, bizarnost, psychologický nátlak, autorovo vyřizování si účtů s ex-manželkou, tradičně vysoká technická úroveň, ale chybí tomu tah na branku reálné hrozby a naopak přebývají řeči, v kterých se Cronenberg zbytečně zamotává jak líná moucha v pavučině. Nikdy jsem si neuvědomil, jak je Javier Bardem výrazově podobný na Olivera Reeda - nutno podotknout, že ten je v Mláďatech každým gestem uhrančivě démonický. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Šokantní psycho-horror, který se řadí mezi to nejlepší, co mistr Cronenberg natočil. The Brood jen potvrdil, jak osobitým tvůrcem vlastně je. Vždyť už samotné téma vraždících dětí, které se nikdy nenarodily, je samo o sobě znepokojující. Vůbec mi ani nevadilo, že se tu tolik nevraždilo. Bohatě mi to vynahrazovalo jak napětí, které se každou minutu stupňovalo, tak vynikající hudba od Howarda Shora, už dlouho mi něco takového nepocuchalo nervy. Herecké obsazení ani nemusim snad zmiňovat, u Cronenberga je už jaksi zvykem, že si vybírá talenty, které ze sebe ždímají pot a krev. Původně bych to viděl na hvězdy čtyři, ale po nervydrásajícím závěru mi nezbývá, než zvýšit na maximum. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

V případě tohoto hororu se opravdu vyplatí počkat si na finále. Nejen, že je to bezpochyby nejlepší scéna (jeden moment mi dokonce svou šokující zrůdností sevřel žaludek tak, jak se to zatím povedlo jen těm nejvydařenějším žánrovým dílům), ale Cronenbergovi se navíc daří diváka regulérně napínat samotnou zápletkou, která je poměrně chytře rozvíjena a zpracována. Většina filmu sama o sobě příliš strašidelná není (to až ten závěr je výstavní), ale napětí a nepříjemné, znepokojivé pocity se při sledování dostavují takřka nepřetržitě. Velkou zásluhu na tom má mimo jiné i skvěle padnoucí hudba Howarda Shora. 70 - 80 % ()

petero 

všechny recenze uživatele

Môj deviaty film z tvorby Davida Cronenberga mi prišiel ako najslabší. O tom potom, že trademarky jeho tvorčej fázy a kvalita spracovania sú tu jasné, len tie vraždiace deti a ich pôvod som nedokázal stráviť k spokojnosti. Šialený nápad, ale priebeh deja ma nestrhol. Obligátnemu trojhviezdičkovému hodnoteniu sa snažím vždy vyhnúť. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zpočátku na Cronenberga příliš krotké a normální, tedy "normální" třeba v porovnání s předešlým úletem Rabid. Také mi dlouho trvalo, než jsem se do příběhu "dostal", jeho stavba je myslím hodně chaotická, divácky nevstřícná. Dětská herečka v roli Candice je fakt hodně zoufalá a ani představitel jejího otce mi nesedl, nesympatický, necharismatický, nyvě čumící bradatý patkař. Ovšem Candicina matka a hlavně dominantní doktor jsou zahráni skvěle. Působiví jsou i malí odporní skřetovití 'homunkulové', kteří by u mě v dětství jistě vyvolali poměrně slušnou noční můru. Další malé plus je dobrá smyčcová psychohudba a la "Psycho". Na konci pak do sebe vše srozumitelně zapadne a dočkáme se i jedné opravdu vytříbené nechutnosti s nádorovitým porodem. Průměrný dojem z filmu ve mně sice přetrval i poté, ale posledních deset minut je určitě na čtyři hvězdy. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (8)

  • Film šel od začátku do oběhu v sestříhané verzi. Necenzurovaná verze vyšla poprvé v roce 2005 na DVD od MGM, nenápadně vydaná pod původní přístupností. (BoredSeal)
  • První film Cronenberga, ke kterému složil hudbu Howard Shore. Předchozí filmy Davida Croneberga neměly původní hudební doprovod (pouze několik melodií z veřejných zvukových knihoven). (BoredSeal)
  • Cronenberg napsal scénář po obtížném rozvodu a přetahování o dceru Cassandru s bývalou ženou Margaret Hindsonovou. Charakter Noly Carveth má údajně některé její charakteristické rysy. (PußyMagnet)

Související novinky

Jste Otrlý divák?

Jste Otrlý divák?

16.02.2006

Když nepočítáme sledování odpoledních telenovel, je jediný způsob, jako to zjistit: sebrat se a jít do pražského kina Aero na některé - a nebo rovnou na všechny - snímky uváděné v rámci přehlídky… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno